צילום: ענת צרפתיהעוגות של ענתחמש בחושות מוצלחות ומיוחדות שעוד לא אפיתםלכתבה

באנו בשביל התבשיל: ארבע קדרות חורפיות שהאורחים ישמחו לאכול

מארחים בסוף השבוע ומתלבטים מה להגיש? לאסנת לסטר יש בשבילכם תבשילי קדרה מצוינים - מעוף עם תפוחי אדמה וסלרי עד גרגירי חומוס עם חצילים

אסנת לסטרפורסם: 01.02.19 14:18
קדרת עוף עם תפוחי אדמה וסלרי (צילום: אסנת לסטר)
קדרת עוף עם תפוחי אדמה וסלרי (צילום: אסנת לסטר)

קדרת עוף עם תפוחי אדמה וסלרי

מתכון של אסנת לסטר.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-6 מנות

 

  • 1 סלרי עלים
  • שמן לטיגון העוף ותפוחי האדמה
  • 5-4 כרעי עוף (או נתחים אחרים, לפי הטעם)
  • 5-4 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לפרוסות עבות
  • כ-2 כפות סומק
  • כ-1 כף פפריקה מתוקה
  • כ-1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

 

    אופן ההכנה

    1. חותכים את גבעולי הסלרי למקטעים באורך 10-7 ס"מ. קוצצים גס את עלי הסלרי.
    2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את העוף כמה דקות, עד שהוא מזהיב מעט מכל הצדדים.
    3. מוציאים את העוף מהמחבת ושומרים בצד. מוסיפים למחבת את פרוסות תפוחי האדמה ומטגנים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מורידים מהאש.
    4. מסדרים מחצית מגבעולי ועלי הסלרי בקדרת חרס או בכלי אחר עם מכסה. מתבלים בנדיבות בסומק, פפריקה, מלח ופלפל שחור.
    5. מסדרים מעל הסלרי את תפוחי האדמה ומתבלים שוב בנדיבות בכל התבלינים.
    6. מסדרים מעל תפוחי האדמה את העוף ומתבלים בנדיבות בכל התבלינים.
    7. מסיימים בשכבה נוספת של גבעולי ועלי סלרי.
    8. יוצקים לקדרה מים עד שהם כמעט מכסים את המרכיבים.
    9. מכניסים לתנור קר ומחממים אותו ל-180 מעלות. אופים כשעתיים (אם לא משתמשים בקדרת חרס, מחממים את התנור מראש לפני שמכניסים אליו את הקדרה).
    10. לאחר שהתנור התחמם אופים עוד שעתיים.

     

     

    מנזלה - תבשיל של גרגירי חומוס וחצילים

    מתכון של תחיה כהן מטבריה.

     

    מנזלה - תבשיל של גרגירי חומוס וחצילים (צילום: אסנת לסטר)
      מנזלה - תבשיל של גרגירי חומוס וחצילים(צילום: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      כ-5 מנות

       

      • 250 גרם גרגירי חומוס, מושרים לילה במים
      • שמן זית
      • 1 בצל גדול קצוץ
      • 1 כפית כורכום
      • מלח
      • פלפל שחור טחון
      • 1 חציל גדול או 2 חצילים קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות

       

      אופן ההכנה

      1. שמים את החומוס על מגבת, מכסים במגבת נוספת ועוברים על החומוס עם מערוך – כך רוב הקליפות ייפרדו מהגרגירים מעבירים את הגרגירים לקערה עם מים, מערבבים, ומוציאים את הקליפות שצפות על פני המים. מסננים.
      2. שמים את החומוס לסיר וממלאים את הסיר במים. מביאים לרתיחה, מורידים מהאש ומסננים. פעולה זו אמורה לגרום לחומוס לייצר פחות גזים במערכת העיכול.
      3. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל, תוך ערבוב, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את החומוס ומים חמים עד לכיסוי הגרגירים. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש קטנה, עד שהחומוס רך והנוזלים הצטמצמו. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
      4. מוסיפים לסיר את קוביות החציל ומבשלים 15 דקות נוספות (אם רוצים, אפשר לטגן את החצילים לפני שמוסיפים אותם לסיר).

       

       

      גולאש עם לפת

      מתכון של ציפי בר ששת מצפת.

       

      גולאש עם לפת (צילום: אסנת לסטר)
        גולאש עם לפת(צילום: אסנת לסטר)

         

        מרכיבים

        כ-5 מנות

         

        • שמן לטיגון
        • 1 בצל גדול קצוץ
        • 1 ק"ג בשר בקר לצלי, חתוך לקוביות
        • 2 כפות פפריקה מתוקה
        • 1 כף כמון
        • 1 כפית כורכום
        • 1 כפית מלח
        • 4-3 לפתות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל עד שהוא הופך לשקוף ורך.
        2. מוסיפים לסיר את הבשר ומטגנים אותם כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם משחימים מעט.
        3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
        4. מוסיפים מים עד לגובה של כמה ס"מ מעל המרכיבים שבסיר.
        5. מביאים את הנוזלים לרתיחה ומנמיכים את האש לבינונית-נמוכה. מכסים ומבשלים כשעה וחצי-שעתיים, עד שהבשר רך.
        6. מוסיפים את קוביות הלפת וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה, עד שהלפת רכה.

         

         

        תבשיל כרוב לבן עם תפוחי אדמה, עגבניות ונקניקיות

        מתכון של סוניה מלכה מעפולה.

         

        תבשיל כרוב לבן עם תפוחי אדמה, עגבניות ונקניקיות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
          תבשיל כרוב לבן עם תפוחי אדמה, עגבניות ונקניקיות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

           

          מרכיבים

          6-5 מנות

           

          • שמן זית לטיגון
          • 2 בצלים, חצויים ופרוסים דק
          • 1 כרוב לבן, חתוך לרצועות דקות
          • 2 כוסות מים
          • 2 כפיות מלח
          • 1 כפית פלפל שחור טחון
          • 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים או לשמיניות
          • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
          • 1 כפית סוכר
          • 1 כף פפריקה מתוקה
          • 1/2 כוס שמיר קצוץ
          • 2 עלי דפנה
          • 5 נקניקיות, פרוסות

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל והכרוב ומטגנים 7-5 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב, עד שהכרוב מתרכך.
          2. מוסיפים את המים, המלח והפלפל מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה (דואגים שיהיו מכוסים היטב בנוזלים) ומבשלים 20-15 דקות, עד שהם מתרככים.
          3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומבשלים על אש קטנה 10-7 דקות נוספות.

           

          • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

          וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

          בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

          כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

          עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

          (צילום: אסף אמברם)