טעון תפוח: 4 מתכונים שישכנעו אתכם שאתם חייבים עוגת תפוחים

מצד אחד בא לכם להכין עוגה לשבת, ומצד שני לא בא לכם לעבוד קשה? יש לנו פתרון בדמות עוגות תפוחים קלות ומעולות – עם חלבה, פירות יער או אגוזים

Xnet

|

30.01.19 | 09:37

עוגת תפוחים מעולה עם חלבה (צילום: דור משה)
עוגת תפוחים מעולה עם חלבה (צילום: דור משה)

עוגת תפוחים מעולה עם חלבה / דור משה

עוגה רכה ועסיסית שמחביאה בתוכה גושי חלבה מתוקים. היא פשוטה מאוד להכנה, לא מתוקה מידי - ואפילו פרווה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

תבנית קוגלהוף או 2 תבניות אינגליש קייק

 

  • 3/4 2 כוסות (385 גרם) קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 4 ביצים בגודל L
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) טחינה גולמית
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 150 גרם חלבה, מפוררת או חתוכה לקוביות קטנות

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. אם משתמשים בתבנית קוגלהוף משמנים אותה בשכבה דקה ואחידה של חמאה, מפזרים בה קמח ומנערים, כדי להיפטר מעודפים.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון.
  3. בקערה נוספת טורפים את הסוכר, הביצים, השמן, הטחינה, מיץ הלימון ותמצית הווניל. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד. מוסיפים את קוביות התפוחים ואת החלבה ומערבבים רק עד להטמעתם בבלילה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז עוגת התפוחים יוצא עם מעט פירורים לחים – כ-50 דקות בתבנית קוגלהוף או כ-25 דקות בתבנית אינגליש קייק.

 

  • עוד מתכונים של דור משה - בבלוג "פאי בריבוע"

 

 

עוגת תפוחים מעולה עם פירות יער / דפנה אוסטר מיכאל

זאת בעצם עוגה בחושה שהתחפשה לעוגת רושם: הסוד הוא באופן שבו מפגישים את הבצק עם הפירות.

  

עוגת תפוחים מעולה עם פירות יער (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    עוגת תפוחים מעולה עם פירות יער(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 24 ס"מ

     

    לתפוחים

    • 4 תפוחים
    • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
    • 1/2 כפית קינמון
    • 2 כפות ריבה

     

    לעוגה

    • 2 ביצים
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
    • 2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון
    • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
    • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
    • 1/2 כפית קינמון טחון
    • 1 כוס (140 גרם) קמח
    • 1/3 כוס (30 גרם) אגוזי מלך טחונים
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 1/4 כוס פירות יער או אוכמניות, טריים או מוקפאים
    • אפשרות: סירופ מייפל להברשת העוגה

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. התפוחים: קולפים אותם וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים עם קליפת הלימון, הקינמון והריבה, ומניחים בצד.
    3. העוגה: טורפים בקערה את הביצים והסוכר. מוסיפים את השמן, מיץ הלימון וקליפות המגוררות והקינמון ומערבבים. מוסיפים גם את הקמח, האגוזים ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
    4. יוצקים 3/4 מהבלילה לתבנית ומפזרים עליה את התפוחים.
    5. מערבבים את פירות היער עם יתרת הבלילה ויוצקים על התפוחים.
    6. אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
    7. אם רוצים, מברישים את עוגת התפוחים בסירופ מייפל כשהיא עדיין חמה.

     

     

     

     

    מאפינס תפוחים / אסנת לסטר

    מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה הלן קוזוב מאלון מורה.

     

    מאפינס תפוחים (צילום: אסנת לסטר)
      מאפינס תפוחים(צילום: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      כ-12 יחידות

       

      • 450 גרם (3/4 1 כוסות ועוד 2 כפות) רסק תפוחים
      • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
      • 2 ביצים
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
      • 3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
      • 1 כפית קינמון
      • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים
      • לציפוי: 1/4 כוס סוכר + כפית קינמון

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. מערבבים את המרכיבים, למעט הציפוי, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע באווריריות העוגה).
      3. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים ומפזרים מעל את הסוכר עם הקינמון.
      4. אופים כ-25-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.

       

      גיוון

      • אפשר להכין את המאפינס גם עם קמח תופח מלא. במקרה זה יש להוסיף עוד 4-3 כפות רסק תפוחים.

       

      • עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"

       

       

      שרלוטקה - עוגת תפוחים רוסית / ילנה ויינברג

      עוגת תפוחים מעולה וקלה להכנה, עם שפע קוביות פרי שמכוסות בשמיכה של בצק אוורירי במיוחד ואבקת סוכר.

       

      שרלוטקה - עוגת תפוחים רוסית (צילום: ילנה ויינברג)
        שרלוטקה - עוגת תפוחים רוסית(צילום: ילנה ויינברג)

         

        מרכיבים

        תבנית בקוטר 26 ס"מ

         

        • 6 תפוחים ירוקים
        • 3 ביצים
        • קורט מלח
        • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
        • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל
        • 1/2 שקית אבקת אפייה
        • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
        • אבקת סוכר לקישוט

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
        2. שוטפים את התפוחים ומקלפים אותם. חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ. מניחים בתבנית.
        3. מקציפים את הביצים עם קורט מלח במשך דקה. מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה, ומקציפים 3-2 דקות נוספות, עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
        4. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים לתערובת הביצים יחד עם השמנת החמוצה ומערבבים בעדינות עם לקקן לבלילה אחידה. יוצקים על התפוחים ומזיזים את התבנית, כך שהבלילה תתפזר באופן שווה.
        5. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז עוגת התפוחים יוצא יבש.
        6. מקררים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

         

        • עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

          

          ויש גם עוגת תפוחים מעולה מאיטליה - לחצו על התמונה

           

            (צילום: אפיק גבאי, כלים: נעם רוזנברג)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר פרווה
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (6 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג