תגישו את הלביבות עם שמנת חמוצה ויש לכם מנה ראשונה נהדרת (צילום: Shutterstock)
מרכיבים
8 מנות (מנה: 2 לביבות ו-1/2 1 כפות שמנת חמוצה מופחתת שומן)
110 קלוריות למנה / 7 גרם שומן / 3 גרם חלבון / 12 גרם פחמימות
- 5 כוסות קישואים מגורדים וסחוטים היטב מנוזלים
- 1 כוס בצל לבן קצוץ דק
- 6 כפות קמח מלא / כוסמין מלא
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 ביצה גדולה + 1 חלבון ביצה
- 5 כפות שמן קנולה
להגשה
- 3/4 כוס שמנת חמוצה דלת שומן
- מעט בצל ירוק קצוץ או עשבי תיבול מועדפים אחרים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-140 מעלות, מכניסים תבנית אפייה ריקה לתנור, לחימום.
- מערבבים יחד את הקישואים עם הבצל ומניחים במסננת ל-15 דקות. מדי פעם דוחסים את התערובת, להוצאת הנוזלים. מניחים את התערובת על מגבת מטבח נקייה וסוחטים שוב. את מה שנותר ללא הנוזלים מניחים בקערה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים למעט השמן ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוציאים בזהירות את התבנית החמה מהתנור, יוצקים את 5 כפות השמן, מפזרים אותו באופן אחיד ומניחים עליו את הלביבות. אופים 4-3 דקות מכל צד או עד למידת הזהבה רצויה. מגישים עם שמנת חמוצה ועשבי תיבול.
עינת מזור בקר היא דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת והשמנה
עוד 10 לביבות בריאות יותר