צריך רק מזלג וקערה: לחם כוסמין ועגבניות ללא שמרים בשיא הקלות

ההכנה פשוטה כמו של עוגה בחושה – והתוצאה טעימה באופן יוצא דופן: טליה הדר מגישה מתכון ללחם עשיר ומהיר עם שלל גרעינים וזרעים בריאים

טליה הדר

|

29.01.19 | 10:00

לחם כוסמין מהיר עם עגבניות וגרעינים (צילום: טליה הדר)
לחם כוסמין מהיר עם עגבניות וגרעינים (צילום: טליה הדר)

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

לבצק

  • 2 כוסות (300 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • 1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית דבש
  • 1 עגבנייה גדולה, מגוררת (ללא הקליפה)
  • 2 ביצים בגודל L
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים

 

לתיבול

  • 2 כפות גדושות ממרח עגבניות מיובשות
  • 5-4 עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
  • חופן עלי בזיליקום, קצוצים דק
  • 1 כף זרעי פשתן
  • 1/2 כוס גרעיני חמנייה
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת
  • אפשרות: 1/2 כפית בזיליקום יבש, 1/2 כפית אורגנו יבש, 1 כף זרעי צ'יה

 

מרקם נפלא בכלום עבודה. לחם כוסמין מהיר (צילום: טליה הדר)
    מרקם נפלא בכלום עבודה. לחם כוסמין מהיר(צילום: טליה הדר)

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה (רצוי שלא להשתמש בתבנית חד-פעמית).
    2. מוסיפים לקערה את כל מרכיבי הבצק לפי סדר הופעתם, תוך ערבוב במזלג. לאחר שמתקבלת עיסה אחידה יחסית מוסיפים את מרכיבי התיבול (שומרים בצד מעט מהגרעינים והזרעים) ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
    3. משמנים את נייר האפייה שבתבנית במעט שמן זית ומפזרים חלק מהגרעינים והזרעים ששמרנו בצד ומעט מלח גס. יוצקים את העיסה, מיישרים ומפזרים עוד זרעים, גרעינים ומלח גס.
    4. אופים במרכז התנור כ-40 דקות, עד שלחם הכוסמין מקבל קרום שחום וקשה וקיסם הננעץ במרכזו יוצא עם פירורים. מצננים לחלוטין לפני שמגישים.

     

     

      ויש גם פיצה בלי שמרים שמכינים ב-10 דקות - לחצו על התמונה

       

        (צילום וסגנון: טליה הדר)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר פרווה
      צמחוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (3 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג