מיליון שמפיניון: המון מנות עם פטריות שיחממו לכם את השבוע
בסלט חם, עם בורגול, בתבשיל בשר ובמרק פרווה: לאפרת סיאצ'י יש בשבילכם מתכונים מהירים וטעימים עם פטריות שיתאימו לכל ארוחה ומצב רוח

סלט פטריות חם עם שום ועשבי תיבול (צילום: אפרת סיאצ'י)
סלט פטריות חם עם שום ועשבי תיבול
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
כ-3 מנות
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון
- 1 כף שמן
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
- 2 כפות עלי כוסברה קצוצים דק
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- אם הפטריות בינוניות, חוצים אותן (אם הן קטנות משאירים אותן שלמות).
- מחממים את השמן בסיר על אש בינונית-נמוכה ומטגנים את השום כחצי דקה (יש לשים לב שלא יישרף).
- מוסיפים את הפטריות, מכסים ומבשלים כ-7 דקות, עד שהן מתרככות ומגירות נוזלים. מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומתבלים במלח ובפלפל. מכסים שוב ומבשלים כ-3 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים 3-2 דקות נוספות.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
תבשיל בשר טחון עם פטריות

תבשיל בשר טחון עם פטריות(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
6-5 מנות
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- שמן לטיגון
- 400 גרם בשר בקר טחון
- 2 סלסילות פטריות, קצוצות
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) מים
- 2 כפיות קורנפלור + 4 כפות מים קרים
- 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה
- מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-3 דקות, תוך ערבוב, עד שצבעו משתנה. מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים 8-7 דקות על אש בינונית-נמוכה.
- מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים.
- מערבבים בכוס את הקורנפלור והמים הקרים לבלילה אחידה, מוסיפים לתבשיל ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה. ומבשלים כ-5 דקות, עד להסמכת הרוטב. טועמים משפרים תיבול לפי הצורך.
- מומלץ להגיש על אורז או מחית תפוחי אדמה.
בורגול עם פטריות ובצל

בורגול עם פטריות ובצל(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
4-3 מנות
- 1 כוס בורגול עבה או גס
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים, קצוצים
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון או פורטובלו טריות, קצוצות
- לתיבול: 1/4 כפית מלח, 4 כפות רוטב סויה,1 כף סילאן, קמצוץ פלפל שחור, 1 כפית צ'ילי חריף (לא חובה)
אופן ההכנה
- שמים את הבורגול במסננת ושוטפים כחצי דקה מתחת למי הברז. מסננים, מעבירים לקערה ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. משרים 20-15 דקות, עד שהבורגול מתרכך. מעבירים למסננת ושומרים בצד.
- מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 8-6 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפטריות מתרככות.
- מוסיפים את הבורגול ואת מרכיבי התיבול. מבשלים 3-2 דקות נוספות, תוך ערבוב.
מרק פטריות פרווה עשיר

מרק פטריות פרווה עשיר(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-6 מנות
- 1 שקית (25 גרם) פטריות פורצי'ני, יער או שיטאקה מיובשות (נמכרות ברוב רשתות השיווק)
- 7 כוסות (3/4 1 ליטר) מים רותחים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 כרשה קצוצה (החלק הלבן בלבד)
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 סלסילה פטריות שמפיניון טריות, פרוסות או קצוצות גס
- 1 סלסילה פטריות פורטובלו טריות, פרוסות או קצוצות גס
- 1 כף שמן זית
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 כפות גדושות קורנפלור או קמח לבן
- אפשרות: 5-4 גבעולי טימין
אופן ההכנה
- משרים את הפטריות המיובשות במשך כ-20 דקות ב-3 כוסות מים רותחים.
- בינתיים קוצצים את הבצל, הכרשה ובשום. פורסים את הפטריות או קוצצים אותן גס.
- מסננים את הפטריות המיובשות (שומרים את מי ההשריה) וקוצצים אותן.
- מחממים כף שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל והכרשה עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, תוך ערבוב.
- מוסיפים את הפטריות הטריות והמיובשות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים 4 כוסות מים רותחים ואת מי השריית הפטריות. מתבלים במלח ובפלפל שחור. מערבבים את הקורנפלור (או הקמח) ב-1/2 כוס מים לבלילה חלקה ללא גושים. מוסיפים למרק, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות. טוחנים את המרק עם מוט בלנדר באופן חלקי, כך שעדיין יישארו חתיכות של פטריות. מוסיפים את הטימין ומבשלים 10-5 דקות נוספות
- רוצים מרק פטריות חלבי? הכינו את המרק עם 6 כוסות מים בלבד (במקום 7). לאחר טחינת המרק הוסיפו לו 1 מכל קטן (250 מ"ל) של שמנת מתוקה, הביאו לרתיחה ובשלו 10-5 דקות נוספות.
- ממהרים? החליפו את הפטריות המיובשות ב-1/2 1 כפות גדושות של אבקת מרק פטריות, והחסירו מהמתכון 1/2 כפית מלח. ערבבו את האבקה ב-1/4 כוס מים לבלילה חלקה, והוסיפו אותה למרק לפני הקורנפלור.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות

ויש גם 3 מתכוני פתיתים מהירים וטעימים - לחצו על התמונה