מיליון שמפיניון: המון מנות עם פטריות שיחממו לכם את השבוע

בסלט חם, עם בורגול, בתבשיל בשר ובמרק פרווה: לאפרת סיאצ'י יש בשבילכם מתכונים מהירים וטעימים עם פטריות שיתאימו לכל ארוחה ומצב רוח

אפרת סיאצ'יפורסם: 27.01.19 09:37
סלט פטריות חם עם שום ועשבי תיבול (צילום: אפרת סיאצ'י)
סלט פטריות חם עם שום ועשבי תיבול (צילום: אפרת סיאצ'י)

סלט פטריות חם עם שום ועשבי תיבול

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-3 מנות

 

  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון
  • 1 כף שמן
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 2 כפות עלי כוסברה קצוצים דק
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. אם הפטריות בינוניות, חוצים אותן (אם הן קטנות משאירים אותן שלמות).
  2. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית-נמוכה ומטגנים את השום כחצי דקה (יש לשים לב שלא יישרף).
  3. מוסיפים את הפטריות, מכסים ומבשלים כ-7 דקות, עד שהן מתרככות ומגירות נוזלים. מדי פעם מערבבים.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומתבלים במלח ובפלפל. מכסים שוב ומבשלים כ-3 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים 3-2 דקות נוספות.
  5. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

 

תבשיל בשר טחון עם פטריות

 

תבשיל בשר טחון עם פטריות (צילום: אפרת סיאצ'י)
    תבשיל בשר טחון עם פטריות(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    6-5 מנות

     

    • 1 בצל בינוני, קצוץ
    • שמן לטיגון
    • 400 גרם בשר בקר טחון
    • 2 סלסילות פטריות, קצוצות
    • 1 כפית כורכום
    • 1 כפית כמון
    • 1 כפית מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) מים
    • 2 כפיות קורנפלור + 4 כפות מים קרים
    • 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-3 דקות, תוך ערבוב, עד שצבעו משתנה. מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים 8-7 דקות על אש בינונית-נמוכה.
    2. מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים.
    3. מערבבים בכוס את הקורנפלור והמים הקרים לבלילה אחידה, מוסיפים לתבשיל ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה. ומבשלים כ-5 דקות, עד להסמכת הרוטב. טועמים משפרים תיבול לפי הצורך.
    4. מומלץ להגיש על אורז או מחית תפוחי אדמה.

     

     

    בורגול עם פטריות ובצל

     

    בורגול עם פטריות ובצל (צילום: אפרת סיאצ'י)
      בורגול עם פטריות ובצל(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      4-3 מנות

       

      • 1 כוס בורגול עבה או גס
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 בצלים גדולים, קצוצים
      • 2 סלסילות פטריות שמפיניון או פורטובלו טריות, קצוצות
      • לתיבול: 1/4 כפית מלח, 4 כפות רוטב סויה,1 כף סילאן, קמצוץ פלפל שחור, 1 כפית צ'ילי חריף (לא חובה)

       

      אופן ההכנה

      1. שמים את הבורגול במסננת ושוטפים כחצי דקה מתחת למי הברז. מסננים, מעבירים לקערה ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. משרים 20-15 דקות, עד שהבורגול מתרכך. מעבירים למסננת ושומרים בצד.
      2. מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 8-6 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפטריות מתרככות.
      3. מוסיפים את הבורגול ואת מרכיבי התיבול. מבשלים 3-2 דקות נוספות, תוך ערבוב.

       

       

      מרק פטריות פרווה עשיר

       

      מרק פטריות פרווה עשיר (צילום: אפרת סיאצ'י)
        מרק פטריות פרווה עשיר(צילום: אפרת סיאצ'י)

         

        מרכיבים

        כ-6 מנות

         

        • 1 שקית (25 גרם) פטריות פורצי'ני, יער או שיטאקה מיובשות (נמכרות ברוב רשתות השיווק)
        • 7 כוסות (3/4 1 ליטר) מים רותחים
        • 1 בצל גדול קצוץ
        • 1 כרשה קצוצה (החלק הלבן בלבד)
        • 4 שיני שום קצוצות
        • 1 סלסילה פטריות שמפיניון טריות, פרוסות או קצוצות גס
        • 1 סלסילה פטריות פורטובלו טריות, פרוסות או קצוצות גס
        • 1 כף שמן זית
        • 1/2 1 כפיות מלח
        • 1/4 כפית פלפל שחור
        • 3 כפות גדושות קורנפלור או קמח לבן
        • אפשרות: 5-4 גבעולי טימין

         

        אופן ההכנה

        1. משרים את הפטריות המיובשות במשך כ-20 דקות ב-3 כוסות מים רותחים.
        2. בינתיים קוצצים את הבצל, הכרשה ובשום. פורסים את הפטריות או קוצצים אותן גס.
        3. מסננים את הפטריות המיובשות (שומרים את מי ההשריה) וקוצצים אותן.
        4. מחממים כף שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל והכרשה עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, תוך ערבוב.
        5. מוסיפים את הפטריות הטריות והמיובשות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
        6. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים ואת מי השריית הפטריות. מתבלים במלח ובפלפל שחור. מערבבים את הקורנפלור (או הקמח) ב-1/2 כוס מים לבלילה חלקה ללא גושים. מוסיפים למרק, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
        7. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות. טוחנים את המרק עם מוט בלנדר באופן חלקי, כך שעדיין יישארו חתיכות של פטריות. מוסיפים את הטימין ומבשלים 10-5 דקות נוספות

         

        • רוצים מרק פטריות חלבי? הכינו את המרק עם 6 כוסות מים בלבד (במקום 7). לאחר טחינת המרק הוסיפו לו 1 מכל קטן (250 מ"ל) של שמנת מתוקה, הביאו לרתיחה ובשלו 10-5 דקות נוספות.
        • ממהרים? החליפו את הפטריות המיובשות ב-1/2 1 כפות גדושות של אבקת מרק פטריות, והחסירו מהמתכון 1/2 כפית מלח. ערבבו את האבקה ב-1/4 כוס מים לבלילה חלקה, והוסיפו אותה למרק לפני הקורנפלור.

         

         

          ויש גם 3 מתכוני פתיתים מהירים וטעימים - לחצו על התמונה

           

            (צילום: אפרת סיאצ'י)

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

          מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

          ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...