יפהפייה טבעית: עוגת תפוזים רכה ואוורירית מכמה מרכיבים פשוטים

לא צריך להתחכם כדי לקבל עוגת תפוזים גבוהה: טל סורסקי עם מתכון קלאסי שאת התוצאה שלו תתקשו להפסיק ליישר

טל סורסקי

|

24.01.19 | 21:15

עוגת תפוזים אוורירית (צילום: טל סורסקי)
עוגת תפוזים אוורירית (צילום: טל סורסקי)
אישה חכמה אחת כתבה פעם שכל בית צריך מרפסת. אני מוסיף ואומר שבחורף, כל שַׁיִשׁ צריך עוגת תפוזים אוורירית. כזאת שמצופה באבקת סוכר, שמתקשה אחרי יום בגלל הלחות שבאוויר ויוצרת עוד רובד לעוגה. עוגת תפוזים שכל פעם שנכנסים למטבח ונתקלים בה על השיש, פורסים ממנה פרוסה דקיקה – ואז אפילו לא טורחים לשטוף את הסכין, כי ברור שבעוד עוד כמה דקות יפרסו אותה שוב.

 

עוגת תפוזים אוורירית ורכה מאוד, שהפשטות שלה הוא סוד קסמה. כמו אישה שהיופי הטבעי שלה לא דורש שום שכבת איפור. כזו היא, יפהפייה טבעית בלי תוספות.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ או סיר פלא

 

  • 5 ביצים, מופרדות
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 2 כפות קליפת תפוז מגוררת
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • להגשה: אבקת סוכר

 

תראו כמה שהיא גבוהה (צילום: טל סורסקי)
    תראו כמה שהיא גבוהה(צילום: טל סורסקי)

     

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס מהסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב, אבל לא נוקשה.
    3. שמים בקערה את החלמונים, קליפת התפוז ויתרת הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן ומערבבים היטב. מנפים את הקמח לקערה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
    4. מקפלים שליש מקצף החלבונים לתוך הבלילה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עם יתרת הקצף.
    5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
    6. מצננים את עוגת התפוזים במשך שעה לפחות. לפני ההגשה בוזקים עליה אבקת סוכר.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (6 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג