משהו קל עם כבד: קציצות מהירות בטעם מיוחד מ-5 מרכיבים בלבד

במקום להכין שוב קציצות מחזה עוף החליפו אותו בכבד – ותקבלו מנה מפתיעה ● רוצים להשקיע? יש גם קציצות כבד במעטפת תפוחי אדמה

אסנת לסטרפורסם: 24.01.19 18:51
קציצות כבד עוף (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
קציצות כבד עוף (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

קציצות כבד עוף

מתכון של פולינה סאקאגו מחדרה.

 

מרכיבים

כ-25 קציצות לא גדולות

 

  • 500 גרם כבד עוף צלוי
  • מעט מלח גס
  • 1 בצל, חתוך לרבעים
  • 2 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/2 עד 3/4 כפית פלפל שחור טחון
  • שמן לטיגון

 

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים בה את הכבדים בשכבה אחת וממליחים במלח גס. צולים במדף העליון עד שצדם העליון של הכבדים משנה את צבעו. הופכים את הכבדים וצולים עד שגם הצד השני משנה את צבעו.
    2. שמים את הבצל במעבד המזון ומעבדים כמה שניות, עד שהוא קצוץ דק. מוסיפים את הכבד והביצים ומעבדים רק עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הקמח ואת התבלינים ומעבדים עוד כמה שניות, עד לאיחוד.
    3. מחממים שמן במחבת. יוצקים למחבת מהעיסה – כף אחת לכל קציצה – ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה (כדאי לטגן קודם קציצה אחת ולטעום, כדי לתקן תיבול אם צריך).

     

     

    קציצות כבד עוף ותפוחי אדמה

    מתכון של אניה קירשנבאום מרמת ישי.

     

    קציצות כבד עוף ותפוחי אדמה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      קציצות כבד עוף ותפוחי אדמה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      כ-15 קציצות

       

      • 300 גרם כבד עוף
      • מעט מלח גס
      • שמן לטיגון
      • 1 בצל, קצוץ
      • מלח דק
      • פלפל שחור טחון
      • 4 תפוחי אדמה בינוניים
      • 1 ביצה חיה
      • 1 ביצה קשה
      • 1 כוס קמח

       

      להגשה
      • 1 בצל, פרוס ומופרד לטבעות
      • 2 כפות מלאות קמח
      • שמן לטיגון

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים בה את הכבדים בשכבה אחת וממליחים במלח גס. צולים במדף העליון עד שצדם העליון של הכבדים משנה את צבעו. הופכים את הכבדים וצולים עד שגם הצד השני משנה את צבעו.
      2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מראה סימנים ראשונים של הזהבה. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מוסיפים את הכבד ומטגנים עד שהבצל מזהיב והכבד מוכן. טוחנים את תכולת המחבת במטחנת בשר או קוצצים דק בסכין. מעבירים לקערה, מכסים ומעבירים למקרר לארבע שעות לפחות, עד לקירור מלא.
      3. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. מעבירים למקרר לארבע שעות לפחות, עד לקירור מלא.
      4. קולפים את תפוחי האדמה ומועכים למחית. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הביצה החיה ומערבבים היטב.
      5. מגררים את הביצה הקשה. מפזרים קמח על משטח העבודה.
      6. מרטיבים את הידיים, נוטלים כדור ממחית תפוחי אדמה ומשטחים אותו בכף היד. מניחים במרכז כפית מלאה מתערובת הכבד והבצל ומפזרים מעל מעט ביצה מגוררת. סוגרים את המחית על המילוי ומעצבים לקציצה מוארכת. מגלגלים בקמח, לציפוי מכל הצדדים.
      7. יוצרים באותו אופן קציצות נוספות.
      8. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מעבירים לכלי הגשה.
      9. ההגשה: מערבבים בקערה את טבעות הבצל והקמח.
      10. מחממים את השמן במחבת, מנערים את טבעות הבצל כדי להיפטר מעודפי קמח ומטגנים עד להזהבה. מפזרים על הקציצות ומגישים מיד.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)