חטיף מטריף: חיתוכיות חלווה עם שומשום ופצפוצי אורז מלא

כמעט בלי טרחה, לגמרי בלי גלוטן, וממש בלי להדליק תנור – מדובר בפינוק מושלם, שכולם ישמחו להכין (ולנשנש)

חיתוכיות חלווה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
חיתוכיות חלווה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

המרכיבים

(תבנית בגודל 15X15 ס"מ)

 

  • 250 גרם חלווה, מגוררת או מפוררת
  • 100 גרם חמאה
  • 5 כפות דבש
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס
  • 1/2 כוס שומשום
  • 6 כוסות פצפוצי אורז מלא

 

ההכנה

1. שמים בסיר את החלווה, החמאה, הדבש, הסוכר והקפה ומבשלים 3-2 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמתקבלת עיסה דלילה ואחידה. מסירים מהכיריים ומצננים כ־3 דקות.

2. במקביל מחממים מחבת יבשה. מפזרים בה את השומשום וקולים אותו קצרות, תוך ערבוב, רק עד שהוא מזהיב. מעבירים מחצית מהשומשום לקערה גדולה ואת היתרה שומרים בצד.

3. מוסיפים לקערת השומשום את פצפוצי האורז. יוצקים עליהם את תערובת החלווה ומערבבים היטב לציפוי מלא.

4. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. יוצקים אליה את התערובת ומהדקים היטב (מומלץ להניח נייר אפייה על העיסה, כך הידיים נותרות נקיות). מפזרים למעלה את השומשום ששמרנו בצד.

5. עוטפים ומאחסנים במקפיא 3 שעות לפחות, לייצוב. חותכים לקוביות ומגישים.

 

משך הכנה: 10 דקות (לא כולל צינון)

דרגת קושי: קל

איך שומרים? עד חודש, במקפיא

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד