
פשטידת פסטה, טונה וגבינה (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
תבנית בקוטר 28 ס"מ או 20X30 ס"מ
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
- שמן לטיגון
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 קופסאות שימורי טונה במים, מסוננות מנוזלים וסחוטות היטב
- 100 גרם רסק עגבניות
- 200 גרם עגבניות מרוסקות
- 200 גרם גבינה צהובה, מגוררת
- 3 ביצים
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מבשלים את הפסטה במשך מחצית מהזמן שרשום על האריזה. מסננים ומעבירים לקערה.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים לקערת הפסטה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים (שומרים בצד 1/4 מכמות הגבינה), מערבבים, מעבירים לתבנית ומיישרים.
- אופים 50-40 דקות, עד שפשטידת הפסטה משחימה. 10 דקות לפני סיום האפייה מפזרים על הפשטידה את הגבינה ששמרנו בצד ומחזירים לתנור, עדיף למדף העליון. מגישים חם.