סלט חסה, תמרים ובוטנים בווינגרט תפוזים (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
סלט חסה, תמרים ובוטנים בווינגרט תפוזים / יעל גרטי, "לאשה"
השילוב בין התמרים והבוטנים המלוחים משגע, והרוטב מוסיף טאץ' מיוחד.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
5-4 מנות
- 1 אריזה (כ-200 גרם) חסה מסולסלת, קרועה
- חופן נדיב של עלי רוקט, קרועים
- 8-7 תמרים מזן מג'הול, מגולענים וחתוכים לשמיניות
- 2/3 כוס (60 גרם) בוטנים קלויים מלוחים
- 1 בצל סגול בינוני, פרוס דק
לרוטב
- 1 כף גדושה חרדל צרפתי חלק
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ שרי או חומץ בן יין אדום
- 1 כף סילאן
- 4-3 כפות מיץ תפוזים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את החסה ועלי הרוקט. מפזרים עליהם את התמרים, הבוטנים והבצל.
- מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצקים את הרוטב על סלט החסה, מערבבים ומגישים מיד.
סלט פאטוש ירוק
מתכון של איתן מזרחי, שף מלון רויאל ביץ' בתל אביב.
מרכיבים
6 מנות
- 1 צרור כוסברה, קצוצה
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 1 צרור נענע, קצוצה
- 6 בצלים ירוקים, שטופים וחתוכים
- 1/2 כוס שקדים קלויים
- 1/4 כוס צנוברים קלויים
- 1/2 כוס גרעיני חמנייה קלויים
- 1/4 כוס אגוזי קשיו קלויים
- 1/4 כוס גרעיני דלעת קלויים
- 1/4 כוס אגוזי פקאן
- 1/4 כוס גרגירי רימון
לרוטב
- מיץ מ-2 לימונים
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מערבבים את הכוסברה, הפטרוזיליה, הנענע, הבצלים, האגוזים והגרעינים הקלויים ואת גרגירי הרימון.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב.
- מתבלים ממש לפני ההגשה ומערבבים היטב.
סלט קינואה עם אגוזים וחמוציות / מירי צדוק
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 כוס (200 גרם) קינואה
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים רותחים
- 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 1 בצל סגול, קצוץ
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כוס חסה קצוצה
- חופן חמוציות ללא תוספת סוכר
- חופן אגוזי מלך קצוצים
לרוטב
- 1 כף חומץ בלסמי
- 3-2 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את הקינואה במים קרים. מעבירים לסיר, מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים 13 דקות. מסירים מהכיריים ומשאירים מכוסה עוד רבע שעה. מסננים, מעבירים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.
- מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית, יוצקים על הסלט ומערבבים.
- עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"