
עוגיות תמרים פרווה מבצק על בסיס שמן (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
40-30 עוגיות תמרים
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
לבצק
- 2 כוסות פחות 2 כפות (260 גרם) קמח רגיל
- 4 כפות סולת
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות גדושות זרעי אניס או זרעי שומר, מרוסקים
- קליפה מגוררת מ־1 תפוז או לימון
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים חמים
- 1 ביצה
למילוי
- 1/3־1/2 כוס ממרח תמרים
- כ־1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס
- 5־4 תמרים, חתוכים למקלות דקים
- 1 כפית קינמון
- אפשרות: קורט ציפורן
אופן ההכנה
- הבצק: שמים בקערה את הקמח, הסולת, אבקת האפייה, המלח, זרעי האניס וקליפת התפוז ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים עם כפות הידיים עד לאיחוד. מוסיפים את הביצה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק.
- מחממים את התנור ל־180 מעלות.
- העיצוב והמילוי: מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם למלבן בעובי 3-2 מ"מ. מורחים על כל מלבן שכבה דקה של ממרח תמרים ומפזרים קינמון. חותכים את המלבנים לאורכם, לרצועות ברוחב של 15 ס"מ.
- אם רוצים, מערבבים את מקלות התמרים עם מעט ציפורן. מניחים בקצה הקצר של רצועת הבצק תמרים ואגוזים, מגלגלים עד שמתקבל גליל קטן וחותכים אותו מרצועת הבצק. יוצרים ככה עוד ועוד גלילים. יוצרים מכל אחד מהם כעך ומהדקים היטב. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ־20 דקות, עד שעוגיות התמרים מזהיבות היטב. מניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ושומרים בקופסה אטומה.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"