טריק מתוק: אגוזים ושקדים מסוכרים שמכינים במיקרו בפחות מ-5 דקות

במקום לקנות פיצוחים מסוכרים – למה שלא תכינו אותם בבית בשיא הקלות, וכך תשלטו על כמות הסוכר? אסנת לסטר משדרגת לכם את הנשנושים

אסנת לסטרפורסם: 17.01.19 10:52
ישדרגו כל סלט או גלידה. אגוזים מסוכרים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
ישדרגו כל סלט או גלידה. אגוזים מסוכרים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

אחרי שתגישו פעם אחת סלט עם שקדים ואגוזים מסוכרים לא תבינו איך לא הכנתם אותו כך עד עכשיו. לא חשוב איזה סלט זה וגם לא חשוב מה הרוטב שמתלווה אליו - תוספת של פיצוחים מתוקים תמיד מקפיצה אותו דרגה.

 

אפשר, כמובן, להגיש את הפיצוחים המתוקים האלה גם בפני עצמם (למשל, כשיגיעו אורחים לצפות ביחד באירוויזיון) או כתוספת לגלידה או לסלט פירות.

 

    אגוזי מלך מסוכרים

    מתכון של אסנת לסטר. אם רוצים אגוזים פחות מתוקים, אפשר להפחית בהתאמה את כמויות הסוכר והמים – למשל, להשתמש ב-2 כפות בלבד מכל אחד מהם.

     

    אגוזי מלך מסוכרים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      אגוזי מלך מסוכרים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים
      • 2 כוסות (200 גרם) אגוזי מלך לא קלויים
      • 4 כפות סוכר
      • 4 כפות מים
      • 1/2 כפית קינמון
      • קורט אגוז מוסקט

       

      אופן ההכנה
      1. מפזרים את האגוזים בכלי שמתאים לחימום במיקרוגל.
      2. מערבבים את הסוכר והמים בכוס שמתאימה לחימום במיקרוגל. מכניסים את הכוס למיקרוגל, מחממים 40 שניות ומערבבים שוב.
      3. יוצקים את מי הסוכר החמים על האגוזים ומערבבים היטב. משטחים לשכבה אחידה ומחממים במיקרוגל במשך 2 דקות.
      4. מפזרים על האגוזים את הקינמון והמוסקט ומערבבים היטב. משטחים שוב ומחממים במיקרוגל במשך 2 דקות נוספות, עד שמי הסוכר הופכים לדביקים וסמיכים. מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים.
      5. מפזרים את האגוזים על נייר אפייה ובעזרת כף מרחיקים אותם כמה שאפשר זה מזה. מניחים להם להתקרר לחלוטין לפני שמעבירים אותם לכלי אטום.

       

       

      שקדים מסוכרים

      מתכון של אסנת לסטר. גם כאן אפשר לשלוט בכמות הסוכר, בדיוק כמו במתכון הקודם.

       

      שקדים מסוכרים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
        שקדים מסוכרים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

         

        מרכיבים
        • 2 כוסות (200 גרם) שקדים לא קלויים
        • 4 כפות סוכר
        • 4 כפות מים
        • 1 כפית תמצית וניל
        • לציפוי: 2 כפות סוכר

         

        אופן ההכנה
        1. מפזרים את השקדים בכלי שמתאים לחימום במיקרוגל.
        2. מערבבים את הסוכר והמים בכוס שמתאימה לחימום במיקרוגל. מכניסים את הכוס למיקרוגל, מחממים 40 שניות ומערבבים שוב.
        3. יוצקים את מי הסוכר החמים על השקדים ולאחר מכן גם את תמצית הווניל. מערבבים היטב. משטחים לשכבה אחידה ומחממים במיקרוגל במשך 4 דקות, כשמדי דקה פותחים את התנור ומערבבים.
        4. מפזרים את השקדים על נייר אפייה ובעזרת כף מרחיקים אותם כמה שאפשר זה מזה. מפזרים עליהם כף סוכר ומערבבים מעט. מפזרים כף סוכר נוספת, מערבבים שוב ומרחיקים אותם זה מזה, כדי שלא יידבקו. מניחים להם להתקרר לחלוטין לפני שמעבירים אותם לכלי אטום.

         

        • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

        בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

        כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

        עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. אנחנו גרים בנתניה, בבית המשקיף על הים. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

        (צילום: אסף אמברם)