מרק כרובית ותפוחי אדמה עם
טוויסט כפול שעושה את כל הטעם

מיכל שמיר מכינה מרק כרובית טעים במיוחד ועשיר מאוד, על אף שאין בו אפילו טיפת שמנת. הסוד הוא בתוספת מקורית של תפוחי עץ ואבקת קארי

מיכל שמיר

|

14.01.19 | 22:12

מרק כרובית ותפוחי אדמה עם טוויסט כפול (צילום: מיכל שמיר)
מרק כרובית ותפוחי אדמה עם טוויסט כפול (צילום: מיכל שמיר)
המרק הזה הוא לא עוד מרק כרובית פשוט. הטעם שלו מיוחד ומפתיע והוא עשיר מאוד, על אף שאין בו אפילו טיפת שמנת. זה מרק חגיגי שיכול לקשט את שולחן השבת שלכם, אבל גם לשמש במשך השבוע ארוחת צהריים או ערב קלילה.

 

שני דברים חשובים לפני שמתחילים:
  • חשוב להשתמש אבקת קארי טרייה וטעימה - היא התיבול של המרק, ומעניקה לו את כל האופי. הקפידו לקנות אבקת קארי שמכילה תבלינים טהורים (כמו כורכום או הל) וללא מלח.
  • רוצים להעשיר את המרק עוד יותר? אפשר להוסיף לו 1/3 כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס בסוף הבישול, לאחר טחינת המרק.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-8 מנות

 

  • 1 כף חמאה או שמן קנולה
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 1 כף אבקת קארי
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר או 1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר טחון
  • 1 תפוח אדום גדול (או 2 קטנים), קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
  • 4 כוסות מים או ציר עוף
  • 2 כפיות מלח (או פחות, אם משתמשים בציר עוף)
  • פלפל שחור גרוס

 

לקישוט (לא חובה)
  • 1 תפוח קטן, קלוף וחתוך לקוביות
  • קורט אבקת קארי
  • שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את החמאה בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, אבקת הקארי והג'ינג'ר ומטגנים כ-5 דקות, עד שהבצל הופך לשקוף.
  2. מוסיפים את התפוחים ותפוחי האדמה ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הכרובית ומערבבים.
  3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהכרובית רכה ואפשר לנעוץ בה מזלג בקלות. מצננים קלות.
  4. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט, עד לקבלת מרקם אחיד לגמרי. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.
  5. מתבלים את המרק במלח ובפלפל ומערבבים.
  6. קישוט המרק (לא חובה): לפני ההגשה מניחים בסיר קטן את התפוח, כף מים, קורט אבקת קארי ומלח, ומערבבים. מכסים ומבשלים 5-3 דקות, עד שהתפוחים רכים מעט. יוצקים את המרק לקערות ומעטרים כל מנה בחופן תפוחים ומעט שמן זית.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג