שובע, רוגע ועוד שישה יתרונות בריאותיים של שקדים טבעיים

ט"ו בשבט הוא רק תירוץ: השקדים ממלאים עכשיו את מדפי המבצעים בסופר ובטח קיבלתם אותם במארז שי בעבודה אבל חשוב שתדעו כי כדאי לאכול אותם כל השנה

עינת מזור-בקר

|

15.01.19 | 08:30

שקדים טבעיים בריאים מאוד, אבל אל תגזימו עם הכמויות, כן? (צילום: Shutterstock)
שקדים טבעיים בריאים מאוד, אבל אל תגזימו עם הכמויות, כן? (צילום: Shutterstock)

במנה קטנה של שקדים יש אוצר גדול של רכיבים מזינים. הם מקור מצוין לוויטמינים ולמינרלים (וביניהם ויטמין E ומגנזיום). הם מקור טוב לסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ואפילו חלבונים. למעשה, כמות החלבונים המצויה בשקדים היא הגבוהה ביותר מבין כל הפיצוחים. חופן שקדים (כ-30 גרם) מכיל כ-6 גרם חלבון, כ-6 גרם פחמימות, 3.5 גרם סיבים תזונתיים, כ-76 מ"ג סידן, כ-77 מ"ג מגנזיום, כ-1 מ"ג ברזל, כ-204 מ"ג אשלגן, כ-7.6 ויטמין E ואחרים.

 

הסיבים התזונתיים מרכיבים את רוב הפחמימות שבשקדים. באותו החופן נמצא פחות מ-3 גרם פחמימות שניתנות לעיכול. כמו כן, חלק מחומצות השומן שהם מכילים לא ניתנות לפירוק גם כן, מה שמוריד מערכם הקלורי קצת יותר מ-10%. כך שבנוסף להיותם מזינים, השקדים גם יעלו לכם פחות מבחינת הקלוריות. להלן שמונה יתרונות נוספים:

 

1) הם מקור טוב לנוגדי חמצון - נוגדי חמצון מגינים על התאים שלנו מפני נזקים כגון דלקות, הזדקנות ומחלות שונות. מחקרים הראו כי אכילה יומיומית של שקדים מפחיתה במידה מסוימת את נזקי החימצון. חשוב שתדעו כי אותם הרכיבים נמצאים בקליפה החומה של השקדים, כך שאם תבחרו במוצר מולבן, תמנעו מעצמכם את כל הטוב הזה.

 

2) הם מקור טוב לוויטמין E - צריכה גבוהה של ויטמין זה קשורה בסיכון מופחת למחלות לב, אלצהיימר וסוגי סרטן. כ-30 גרם של שקדים יכולים לספק קצת מעל לשליש של הכמות היומית המומלצת שלו.

 

3) יכולים לסייע באיזון רמות הסוכר - השקדים טובים במיוחד עבור הסוכרתיים. הרכבם מחייב פירוק איטי מה שממתן את העלייה ברמות הסוכר והאינסולין לאחר אחילתם. במחקר שפורסם בעיתון המדעי Metabolism נמצא כי אכילה של כ-45 גרם שקדים קשורה ברמות נמוכות יותר של אינסולין ושל רמות הסוכר לאחר ארוחה. במחקר אחר שפורסם בכתב העת המדעי Journal of American College of Nutrition, נמצאו עדויות לכך כי אכילת שקדים יכולה לסייע בהגברת הרגישות לאינסולין אצל אנשים במצב של קדם סוכרת.

 

4) מורידים את לחץ הדם - המגנזיום שבשקדים מסייע להוריד את לחץ הדם שעלול לגרום להתקפי לב, שבץ ואי ספיקת כליות. צריכה נאותה של מינרל זה מסייעת להוריד את לחץ הדם ולהפחית את הסיכון למצבים רפואיים אלה.

 

5) מורידים את רמות הכולסטרול ה'רע' - אכילה של חופן או שניים של שקדים יכולה לסייע להפחית את רמות ה-LDL תוך כדי שמירה על רמות גבוהות של HDL ובכך להגן על הלב וכלי הדם מפני מחלות.

 

6) משביעים ותורמים לדיאטה - ההרכב התזונתי של השקדים מקדם תחושת שובע, מה שגורם לכם לאכול פחות. כמו כן, הרכיבים המזינים שבהם עשויים להאיץ את החילוף החומרים למרות היותם עשירים בשומנים.

 

7) מקדמים את בריאות המעיים - לשקדים אפקט פרה-ביוטי, הם משפיעים לטובה על פלורת החיידקים במעיים, מה שמקדם את הבריאות הכללית שלנו.

 

8) משפרים את איכות השינה - השקדים הם מקור למלטונין, הורמון השינה וכאמור גם למגנזיום. בנוסף לתפקידו בהפחתת הדלקתיות בגוף, מגנזיום גם מוריד את הרמות של הורמון הסטרס. צירוף זה הופך את השקדים לחטיף טוב לפני השינה לאלה שרוצים לישון טוב יותר, למשך זמן רב יותר.

 

לסיכום, לשקדים יתרונות בריאותיים רבים. אומנם הם מכילים לא מעט קלוריות ושומן אך מדובר על שומן בריא שמועיל לנו. אכילה של חופן שקדים ביום (כמות של 50-30 גרם או 23-45 שקדים) לא תגרום לעלייה במשקל ואף עשויה להגביר את תחושת השובע ולאזן את רמות הסוכר בגוף. כמובן שכדי למנוע עלייה בצריכת הקלוריות היומית יש לגרוע את הכמות הקלורית ממזונות אחרים.

 

עינת מזור-בקר היא דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת והשמנה

 

    כך תפעילו את השקדים ותוציאו מהם את המיטב

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Shutterstock)
    לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Shutterstock)

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד