איטלקית לממהרים: 5 פסטות עשירות שמכינים בסיר אחד

האם כבר נשביתם בקסמו של הטרנד היעיל, שבו הרוטב והפסטה מתבשלים בסיר אחד? נעמה רן מרחיבה את ההיצע, ומכינה מנות שבהן הרוטב הוא תבשיל של ממש

פסטה עם תבשיל גולאש ובצלים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
פסטה עם תבשיל גולאש ובצלים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

פסטות עשירות ומשביעות שמבשלים בסיר אחד.

 

 

כמה מים להוסיף?

החישוב העקרוני הוא 4 כוסות מים ל־500 גרם פסטה, אבל אם כל המים נספגו והפסטה עוד לא מוכנה – פשוט מוסיפים עוד, ואם הפסטה מוכנה (או כמעט מוכנה) ויש יותר מדי נוזלים – פותחים את המכסה ומניחים למים להתאדות.

 

 

פסטה עם תבשיל גולאש ובצלים

טעמי הבשר לא "מתבזבזים" - הם נספגים בפסטה שנעשית טעימה מתמיד.

 

 

 

פסטה עם תבשיל גולאש ובצלים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
    פסטה עם תבשיל גולאש ובצלים(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

     

    המרכיבים (4-2 מנות)

     

    • 500 גרם בשר לגולש (כתף, שריר, צלעות או צוואר), חתוך לקוביות בגודל 3-2 ס"מ
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • 2 כפות שמן זית
    • 3 בצלים, קלופים וקצוצים
    • 6 שיני שום, קלופות וקצוצות
    • 2 כפיות פפריקה מתוקה
    • 1/4 כפית קינמון טחון
    • 1/4 כפית פפריקה חריפה
    • 1 כוס מים רותחים
    • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
    • 1/2 כוס פטרוזיליה
    • 250 גרם פסטה קצרה

     

    ההכנה

    1. זורים על קוביות הבשר מלח ופלפל. מחממים את שמן הזית בסיר וצורבים את קוביות הבשר מכל צדדיהן. מעבירים אותן לצלחת עמוקה.

    2. מוסיפים לסיר (בלי לנקות) את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את התבלינים ומטגנים חצי דקה. מוסיפים את הבשר (עם הנוזלים שהצטברו בצלחת) ומטגנים תוך ערבוב עוד שתי דקות. מוסיפים מים (מהברז) עד לכיסוי תכולת הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר רך.

    3. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, טועמים ואם צריך - מתקנים תיבול. מוסיפים את הפלפלים, הפטרוזיליה והפסטה, מכסים, מביאים לרתיחה חוזרת על להבה בינונית ומבשלים עוד 15-12 דקות, עד שהפסטה מוכנה. מגישים.

     

     

    פסטה ברוטב פטריות, ארטישוק ירושלמי וערמונים

    רוטב הפטריות עשיר בטעמים ולכן מספיקות לו רק כפות ספורות של שמנת, שמעניקה למנה עטיפה קרמית.

     

     

     

    פסטה ברוטב פטריות, ארטישוק ירושלמי וערמונים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
      פסטה ברוטב פטריות, ארטישוק ירושלמי וערמונים(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

       

      המרכיבים (4-2 מנות)
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
      • 3 יחידות ארטישוק ירושלמי, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 1/2 1 ס"מ
      • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
      • 2 סלסילות פטריות (מומלץ מסוגים שונים), קצוצות
      • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
      • 5-4 עלי מרווה קצוצים
      • מלח, פלפל שחור גרוס
      • 2 כוסות מים רותחים
      • 250 גרם פסטה
      • 1 חבילה ערמונים בוואקום, קצוצים
      • 4 כפות שמנת מתוקה או שמנת לבישול
      • להגשה: עלי תימין

       

      ההכנה

      1. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי והשום ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומטגנים כ־10 דקות, עד שהפטריות מבושלות.

      2. מוסיפים את המים הרותחים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הפסטה, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 15-12 דקות, עד שהפסטה מוכנה.

      3. מוסיפים את הערמונים והשמנת, מערבבים ומבשלים עוד חצי דקה. מסירים מהכיריים, מפזרים עלי תימין ומגישים.

       

       

      פסטה עם פרגיות ברוטב מנגולד, ארטישוק ולימון

      ניחוח לימוני הופך את המנה הזו למעדן מיוחד.

       

       

      פסטה עם פרגיות ברוטב מנגולד, ארטישוק ולימון  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
        פסטה עם פרגיות ברוטב מנגולד, ארטישוק ולימון (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

         

        המרכיבים (4-2 מנות)

         

        • 500 גרם נתחי פרגיות
        • מלח, פלפל שחור גרוס
        • 2 כפות שמן זית
        • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
        • 1 חבילה (כ־10 עלים גדולים) עלי מנגולד, קצוצים
        • 6 שיני שום, קלופות וקצוצות
        • 1 כוס סלרי קצוץ (גבעולים ועלים)
        • 1 כפית כורכום
        • 1/2 כפית כמון
        • 2 כוסות מים רותחים
        • 400 גרם תחתיות ארטישוק, חתוכות לרבעים
        • 250 גרם פסטה קצרה
        • קליפה מגוררת מ־1 לימון
        • 1/4 כוס מיץ לימון
        • 1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצות

         

        ההכנה

        1. זורים על הפרגיות מלח ופלפל. מחממים את שמן הזית בסיר רחב וצורבים את הפרגיות עד הזהבה משני הצדדים (הן לא צריכות להיות עשויות לגמרי). מוציאים וחותכים לחתיכות קטנות יותר.

        2. באותו הסיר (אין צורך לנקות. אם חסר שמן, אפשר להוסיף מעט מים) מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את המנגולד, השום והסלרי ומטגנים כ־5 דקות. מוסיפים את הכורכום והכמון ומטגנים עוד דקה, תוך כדי ערבוב.

        3. מוסיפים את המים הרותחים, הארטישוק ואת הפרגיות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ־10 דקות.

        4. מוסיפים את הפסטה, מכסים את הסיר, מעלים את עוצמת הלהבה לבינונית ומביאים לרתיחה חוזרת. מבשלים עוד 15-12 דקות, עד שהפסטה רכה. מוסיפים את קליפת הלימון והמיץ ואת הכוסברה (או הפטרוזיליה) ומערבבים. מבשלים עוד 5 דקות, ללא מכסה. מגישים.

         

        פסטה ברוטב עגבניות, חצילים וזיתים עם גבינת פטה

        טעמים ים־תיכוניים במנה שכולם אוהבים.

         

         

        פסטה ברוטב עגבניות, חצילים וזיתים עם גבינת פטה (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
          פסטה ברוטב עגבניות, חצילים וזיתים עם גבינת פטה(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

           

          המרכיבים (4-2 מנות)

           

          • 4-3 כפות שמן זית
          • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
          • 1 חציל בינוני, חתוך לקוביות
          • 1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
          • 1/4 כפית קינמון טחון
          • 1 כפית פפריקה מתוקה
          • 1 כף אורגנו, טרי קצוץ או יבש
          • מלח, פלפל שחור גרוס
          • 1/3 כוס זיתים, קצוצים
          • 2 כוסות מים רותחים
          • 250 גרם פסטה קצרה
          • 100 גרם גבינת פטה, מפוררת גס
          • אפשרות להגשה: עלי אורגנו או בזיליקום טריים

           

          ההכנה

          1. מחממים את השמן והשום במחבת עמוקה או בסיר רחב, רק עד שהשמן חם (לפני שהשום מזהיב). מוסיפים את החציל ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מתחיל להזהיב וסופג את השמן. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

          2. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ־15 דקות, עד שהחציל רך. בודקים מדי פעם ואם צריך, מוסיפים מעט מים.

          3. מוסיפים את הזיתים, המים הרותחים והפסטה, מערבבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את עוצמת הלהבה לבינונית ומבשלים 12-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפסטה רכה.

          4. מסירים מהכיריים ומפזרים את הגבינה ואת עשבי התיבול, אם רוצים. מגישים. 

           

          טבעוני: פסטה כתומה עם עדשים וחלב קוקוס בתיבול הודי

          מנה מתקתקה־חריפה, טעימה להפליא.

           

          טבעוני: פסטה כתומה עם עדשים וחלב קוקוס בתיבול הודי (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
            טבעוני: פסטה כתומה עם עדשים וחלב קוקוס בתיבול הודי(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

             

            המרכיבים (4-2 מנות)

            • 2 כפות שמן זית
            • 1 בצל, קלוף וקצוץ
            • 2 גזרים, קלופים וקצוצים גס
            • 5 שיני שום, קלופות וקצוצות
            • 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ
            • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
            • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
            • 1 כפית כמון
            • 1 כפית אבקת קארי
            • 1 כפית מחוקה מלח
            • 1/2 2 כוסות מים רותחים
            • 1/4 כוס עדשים שחורות
            • 250 גרם דלעת או דלורית, חתוכות לקוביות
            • 250 גרם פסטה
            • 1/3-1/4 כוס קרם קוקוס (לפחות 20% שומן)
            • להגשה: 1/2 כוס כוסברה קצוצה

             

            ההכנה

            1. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל כ־3 דקות, עד שהוא שקוף. מוסיפים את הגזר ומטגנים כ־4 דקות נוספות, עד שהוא משנה מעט את צבעו. מוסיפים את השום, הפלפל החריף, הג'ינג'ר והתבלינים, מערבבים ומטגנים עד שריח התבלינים עולה. מוסיפים את המים הרותחים, טועמים ומתקנים תיבול.

            2. מוסיפים את העדשים ומבשלים כ־5 דקות. מוסיפים את הדלעת והפסטה, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את עוצמת הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כ־10 דקות.

            3. מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים 5 דקות נוספות, עד שהעדשים והפסטה רכות. מסירים מהכיריים, מפזרים כוסברה ומגישים. 

             

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: יניב אדרי, סגנון: מאיה מור)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: יניב אדרי, סגנון: מאיה מור)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד