תפוחי אדמה בתנור עם פסטו / אינס שילת ינאי
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
4 מנות
- 4 תפוחי אדמה
- מעט מלח גס
- 3 כפות שמן זית
לרוטב הפסטו
- 1 כוס עלי בזיליקום
- 1 כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה
- 4 שיני שום, קלופות
- 1 כפית צ'ילי גרוס יבש
- 5 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה
- חוצים את תפוחי האדמה בלי לקלף אותם (אפשר גם לחתוך לרבעים או שישיות).
- שמים את תפוחי האדמה בקערה גדולה ומפזרים עליהם כף מלח. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומשהים 25 דקות. מסננים ומייבשים היטב.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- שמים במעבד המזון את כל מרכיבי הפסטו וטוחנים.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, משמנים אותם היטב בכ-3 כפות שמן זית ומפזרים בתבנית בשכבה אחת. מתבלים במלח גס.
- אופים את תפוחי האדמה בתנור כ-20 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים מעל את הפסטו. מחזירים לתנור ואופים 10 דקות נוספות. מגישים חם.
- עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"
תפוחי אדמה במחבת עם בצל ופטרוזיליה / אלומה בליליוס, "לאשה"
מרכיבים
4 מנות
- 8 תפוחי אדמה (לבנים או אדומים), קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 1 כף מלח גס
- 3 כפות שמן זית
- 4 בצלים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- שמים את תפוחי האדמה בסיר, מוסיפים את המלח הגס ויוצקים מים עד כיסוי. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה חזקה. מכבים את הלהבה ומניחים לסיר המכוסה לעמוד על הכיריים עוד כ-10 דקות (תפוחי האדמה ימשיכו להתבשל מעוצמת החום). מסננים.
- מחממים מחבת רחבה או ווק על להבה גבוהה. כשהמחבת חמה מוסיפים את השמן, מפזרים את הבצלים ומניחים עליהם את תפוחי האדמה. מבשלים 12-10 דקות, שבמהלכן מערבבים מדי 2 דקות. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים, מסירים מהכיריים ומגישים מיד.
תבשיל תפוחי אדמה ועדשים / דנית קימל, "לאשה"
מרכיבים
6 מנות
- 1 כוס (200 גרם) עדשים ירוקות
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 8 תפוחי אדמה לא קלופים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 100 גרם פסטרמה, חתוכה לרצועות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- להגשה: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- שמים את העדשים בסיר, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות. מסירים מהכיריים, מסננים ויוצקים על העדשים את מיץ הלימון. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
- בזמן שהעדשים מתבשלות ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם מתרככים קצת. מצננים, קולפים וחותכים לקוביות בינוניות.
- יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הפסטרמה ומטגנים דקה.
- מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים 15-10 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהם מזהיבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל.
- מוסיפים את העדשים, מבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות ומסירים מהכיריים. מפזרים על תבשיל העדשים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
ויש גם תפוחי אדמה קטנים בתנור בציפוי קראנצ'י - לחצו על התמונה