עוגיות בוטנים מושלגות עם תפוזים וקינמון (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
כ-50 עוגיות
- 1/2 3 כוסות (350 גרם) בוטנים לא קלויים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 ביצים
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית ציפורן
- קליפה מגוררת מתפוז שלם
- לציפוי: אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-120 מעלות. משטחים את הבוטנים בתבנית וקולים כמה דקות, עד שהקליפה נפרדת מהם בקלות.
- קולפים את הבוטנים ומעבירים למכל מעבד המזון. מוסיפים את הסוכר וטוחנים לתערובת פירורית.
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים, למעט אבקת הסוכר. מערבבים לבצק אחיד ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שעה, להתייצבות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3-2 ס"מ ומגלגלים באבקת הסוכר, לציפוי. מניחים את הכדורים בעטרות נייר ומסדרים בתבנית.
- אופים 12-10 דקות, עד שפני העוגיות מתבקעים (חשוב שלא לאפות יותר מדי, כדי שהעוגיות לא יתייבשו).
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"