מרק אפונה קפואה עם ארטישוק ושיפוד חלומי (צילום: דני לרנר, סגנון: ליאת פז)
מרק אפונה קפואה עם ארטישוק ושיפוד חלומי / ליאת פז, "לאשה"
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
4 מנות
- 2 כוסות אפונה קפואה
- 8 תחתיות ארטישוק נקיות, אפשר מוקפאות ומופשרות
- 6 כוסות מים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 1 כרשה, פרוסה
לשיפוד
- 50 גרם חלומי, חתוכה לקוביות בגודל 3 X 2 ס"מ
- 4 שיפודי עץ, או ענפי רוזמרין, או ענפי למון גראס
- 2 כפיות שמן זית
אופן ההכנה
- שמים בסיר את האפונה הקפואה, תחתיות הארטישוק והמים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות נוספות.
- בינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את השום והכרשה ומטגנים כ-3 דקות, עד שהם הופכים שקופים. מעבירים את תכולת הסיר והמחבת למעבד מזון (או משתמשים בבלנדר מוט) ומעבדים למחית אחידה. מחזירים לסיר ומבשלים כ-3 דקות, על להבה בינונית.
- השיפוד: משפדים את קוביות החלומי. מחממים את שמן הזית במחבת כבדה וצולים את החלומי מכל צדיה עד הזהבה. מגישים מיד, לצד קערות המרק.
מרק אפונה יבשה עם כרוב וגזר / דינה משה
מרכיבים
8 מנות
- 2 כוסות אפונה יבשה
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כרוב לבן, חתוך לרצועות דקות
- 1 בצל סגול או לבן, פרוס דק
- 2 גזרים, מגוררים
- 4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
- 3 כפות שמן
- 2 כפיות מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כורכום
- אפשרות: 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה
- שמים בקערה את האפונה היבשה ואבקת הסודה. מוסיפים מים ומשרים במשך 12-8 שעות. מסננים.
- מעבירים את האפונה לסיר בינוני ומוסיפים מים עד ל-3/4 מגובה הסיר. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כשעה, עד לריכוך.
- מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, למעט הכוסברה ומבשלים 20 דקות. מוסיפים את הכוסברה, מבשלים 2 דקות נוספות ומסירים מהכיריים.
- עוד מתכונים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"
מרק אפונה קפואה עם עוף / אסנת לסטר
מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה פאני אלקריב ממגדל העמק.
מרכיבים
6-4 מנות
- שמן לטיגון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 500 גרם אפונה קפואה
- 4 גבעולי סלרי חתוכים
- נתחי עוף (שוקיים, למשל) כמספר הסועדים
- 1 כפית גדושה כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא הופך לשקוף ורך.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות,עד שהעוף מוכן.
- עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"
ויש גם מרק גריסים מהיר ועשיר עם ירקות - לחצו על התמונה