יש לכם קוסקוס? אז יש לנו בשבילכם מתכונים מרוקאיים עם עוף או ירקות

אסתר דורון צרפתי מנגישה לכם את המטבח המרוקאי עם שני מתכוני קוסקוס נהדרים אך לא מסובכים, שמבוססים על מה שלמדה בבית

אסתר דורון צרפתי

|

06.01.19 | 11:56

כמו של אמא. קוסקוס מרוקאי עם ירקות (צילום: אסתר דורון צרפתי)
כמו של אמא. קוסקוס מרוקאי עם ירקות (צילום: אסתר דורון צרפתי)

קוסקוס מרוקאי עם ירקות

נכון, זה לא קוסקוס אמיתי בעבודת יד, והמרק בלי עוף, חומוס וכרוב - אבל זה הקוסקוס שגדלתי עליו (חוץ מכך שאמא שלי מוסיפה לו עוף), והוא טעים וקל בטירוף.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

6 מנות

 

למרק

  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 4 בטטות קטנות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • כ־400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
  • 1/2 צרור סלרי, קצוץ
  • 7 כוסות מים רותחים
  • 1 כף שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1/4 צרור כוסברה, קצוצה
  • אפשרות להגשה: קינמון, סוכר

 

לקוסקוס

  • 2 כוסות קוסקוס
  • 2 כפות שמן
  • מלח
  • 2 כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה

  1. המרק: שמים בסיר את כל מרכיביו, למעט הכוסברה. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה-שעה וחצי, עד שהירקות מתרככים.
  2. מוסיפים למרק את הכוסברה, מערבבים ומסירים מהכיריים.
  3. הקוסקוס: שמים בסיר את הקוסקוס, השמן ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מכסים וממתינים 5 דקות. מערבבים את הקוסקוס עם מזלג, כדי לאוורר אותו, ומניחים ל-5 דקות נוספות ללא מכסה. אם לא משתמשים בקוסקוס מיד, שומרים אותו מכוסה.
  4. ההגשה: שמים את הקוסקוס בצלחות עמוקות ויוצקים מעל את המרק עם הירקות. אם רוצים, מפזרים על כל מנה מעט קינמון וסוכר.

 

 

קוסקוס מרוקאי עם קציצות עוף ועשבי תיבול ברוטב לימוני משגע

קציצות עוף נהדרות ומלאות בטעמים, שמוגשות עם קוסקוס מרוקאי שמכינים ב-10 דקות עבודה.

 

קוסקוס עם קציצות עוף ועשבי תיבול ברוטב לימוני משגע (צילום: אסתר דורון צרפתי)
    קוסקוס עם קציצות עוף ועשבי תיבול ברוטב לימוני משגע(צילום: אסתר דורון צרפתי)

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    לקציצות

    • 500 גרם חזה עוף טחון
    • 1/2 צרור בצל ירוק, קצוץ (כולל החלק הלבן)
    • 1/3 צרור נענע, קצוצה
    • 1/3 צרור כוסברה, קצוצה
    • 1/3 צרור פטרוזיליה, קצוצה
    • קליפה מגוררת מ־5 לימונים
    • 1 כוס פירורי פנקו או פירורי לחם
    • 2 כפות שמן
    • 1 כפית בהרט
    • 1/2 כפית כמון
    • 1 כף שטוחה פפריקה
    • 1/2 כפית כורכום
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית פלפל שחור גרוס
    • שמן לטיגון

     

    לרוטב הלימון

    • 1 כוס מים רותחים
    • מיץ מ-5 לימונים
    • 1 כפית כורכום
    • מלח, פלפל שחור גרוס

     

    לקוסקוס

    • 2 כוסות קוסקוס
    • 2 כפות שמן
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • מעט כורכום
    • 2 כוסות מים רותחים

     

    אופן ההכנה

    1. הקציצות: שמים בקערה את העוף הטחון, הבצל הירוק, עשבי התיבול, קליפת הלימון המגוררת ופירורי הפנקו ומערבבים. מוסיפים את השמן והתבלינים ומערבבים היטב. יוצרים מהעיסה 30 קציצות עגולות (כדי להקל על העיצוב, כדאי לשטוף ידיים מדי פעם).
    2. מחממים מעט שמן בסיר רחב. מטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד להזהבה ומעבירים לצלחת.
    3. הרוטב: מוסיפים את כל מרכיביו לסיר שבו טיגנו את הקציצות ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה בינונית ומבשלים כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
    4. מסדרים את הקציצות בסיר הרוטב (הרוטב צריך להגיע עד למחצית מגובהן ‑ אם צריך, מוסיפים מעט מים רותחים). מביאים לרתיחה, מבשלים 2־3 דקות, הופכים ומבשלים 2־3 דקות נוספות.
    5. הקוסקוס: שמים בסיר את הקוסקוס והשמן ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מכסים וממתינים 5 דקות. מערבבים את הקוסקוס עם מזלג, כדי לאוורר אותו, ומניחים ל-5 דקות נוספות ללא מכסה. אם לא משתמשים בקוסקוס מיד, שומרים אותו מכוסה.
    6. ההגשה: שמים את הקוסקוס בצלחות עמוקות. יוצקים על כל מנה מהרוטב ומניחים קציצות.

     

     

      ויש גם מרק חרירה מרוקאי שיחמם לכם את השבוע - לחצו על התמונה

       

        (צילום: אפיק גבאי)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר פרווה
      טבעוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג