עוגת שוקולד צ'יפס בחושה
עם תותים וקמח כוסמין

מירי צדוק מגישה גרסה עונתית וקצת יותר בריאה לעוגה הפשוטה והאהובה, עם מרקם רך במיוחד ושילוב מנצח בין מתיקות לחמצמצות

מירי צדוק

|

03.01.19 | 21:12

עוגת שוקולד צ'יפס בחושה עם תותים וקמח כוסמין (צילום: מירי צדוק)
עוגת שוקולד צ'יפס בחושה עם תותים וקמח כוסמין (צילום: מירי צדוק)
באחד מימי שישי האחרונים רציתי להכין עוגה מהירה שתכיל את הפרי האהוב עלי: תות! היו לי בבית קמח כוסמין וחבילת שוקולד צ'יפס, אז אפיתי את העוגה הנפלאה הזאת - כל כך קלה להכנה, רכה וטעימה.

 

מרכיבים

תבנית בגודל כ-25X35 ס"מ

 

  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר קנים
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 1 מכל (200 גרם) יוגורט 5%
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) קמח כוסמין לבן
  • 1 כוס (115 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס
  • 10-8 תותים, חצויים לאורכם
  • אפשרות לקישוט: אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, רצוי במצב טורבו.
  2. שמים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים במשך 3 דקות במהירות גבוהה.
  3. מורידים את המהירות ומוסיפים את השמן בהדרגה. מוסיפים את היוגורט ותמצית הווניל וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה אחידה. עוצרים.
  4. מנפים את שני סוגי הקמח לתוך הקערה ומערבבים עם הבלילה בתנועות קיפול, עד לאיחוד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות, רק עד להטמעה.
  5. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה. מסדרים עליה את התותים החצויים.
  6. מסדרים את התותים החתוכים מעל העוגה בצורה יפה בשורות
  7. אופים 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים, ואם רוצים מפזרים מעט אבקת סוכר לקישוט.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג