
עוגת שוקולד צ'יפס בחושה עם תותים וקמח כוסמין (צילום: מירי צדוק)
באחד מימי שישי האחרונים רציתי להכין עוגה מהירה שתכיל את הפרי האהוב עלי: תות! היו לי בבית קמח כוסמין וחבילת שוקולד צ'יפס, אז אפיתי את העוגה הנפלאה הזאת - כל כך קלה להכנה, רכה וטעימה.
מרכיבים
תבנית בגודל כ-25X35 ס"מ
- 4 ביצים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר קנים
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
- 1 מכל (200 גרם) יוגורט 5%
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/2 1 כוסות (150 גרם) קמח כוסמין לבן
- 1 כוס (115 גרם) קמח כוסמין מלא
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
- 10-8 תותים, חצויים לאורכם
- אפשרות לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, רצוי במצב טורבו.
- שמים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים במשך 3 דקות במהירות גבוהה.
- מורידים את המהירות ומוסיפים את השמן בהדרגה. מוסיפים את היוגורט ותמצית הווניל וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה אחידה. עוצרים.
- מנפים את שני סוגי הקמח לתוך הקערה ומערבבים עם הבלילה בתנועות קיפול, עד לאיחוד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות, רק עד להטמעה.
- משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה. מסדרים עליה את התותים החצויים.
- מסדרים את התותים החתוכים מעל העוגה בצורה יפה בשורות
- אופים 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים, ואם רוצים מפזרים מעט אבקת סוכר לקישוט.
- עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"