תפתיעו את הפרוסה שלכם: גרסאות עם טוויסט קטן לסלט הטונה האהוב

הטעם נמצא בפרטים הקטנים: כדי להפוך את סלט הטונה שלכם למיוחד, מספיק להוסיף לו רק נגיעה פצפונת ושובבה – למשל, חרדל או אבוקדו

אסנת לסטרפורסם: 03.01.19 10:36
סלט טונה עם חרדל ופפריקה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלט טונה עם חרדל ופפריקה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

סלט טונה עם חרדל ופפריקה

מתכון של חנוך מועלם יוסף מגן נר.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

  • 2 קופסאות שימורי טונה במים או בשמן, מסוננות מהנוזלים
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלאה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית חרדל
  • 2 כפות גדושות מיונז

 

    אופן ההכנה

    מערבבים היטב את כל המרכיבים.

     

    סלט טונה עם אבוקדו

    מתכון של לאה וסמן מנשר.

     

    סלט טונה עם אבוקדו (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      סלט טונה עם אבוקדו(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      • 2 קופסאות טונה בשמן, מסוננות חלקית מהנוזלים
      • 1 בצל אדום, קצוץ
      • 1 כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה, קצוצים
      • 1 אבוקדו, חתוך לקוביות
      • 1 פלפל אדום, קצוץ (אפשר להשתמש בפלפל כבוש)
      • מיץ מלימון שלם
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

       

      אופן ההכנה

      מערבבים היטב את כל המרכיבים.

       

      סלט טונה עם ביצים קשות ומלפפונים חמוצים

      מתכון שנתנה לילי ג'ינו ממגדל.

       

      סלט טונה עם ביצים קשות ומלפפונים חמוצים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
        סלט טונה עם ביצים קשות ומלפפונים חמוצים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

         

        מרכיבים

        • 1 קופסת שימורי טונה במים או בשמן, מסוננת מהנוזלים
        • 3 ביצים קשות, מעוכות במזלג או מגוררות בפומפייה גסה
        • 2 מלפפונים חמוצים, קצוצים
        • 4 בצלים ירוקים (כולל החלק הלבן), קצוצים
        • 4-3 כפות מיונז
        • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
        • 1 כפית מלח

         

        אופן ההכנה

        מערבבים היטב את כל המרכיבים.

         

        • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

         

          ויש גם 3 מתכונים פשוטים במיוחד לסלמון בתנור או במחבת. לחצו על התמונה

           

            (צילום: אסנת לסטר)

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

          וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

          בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

          כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

          עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

          (צילום: אסף אמברם)