זהירות, חמרמורת לפניך: טיפים להתמודדות עם לילה רווי אלכוהול

מי שחוגג היום, משלם מחר? לא בהכרח. יש דרכים פשוטות לשפר את המצב, החל ממים רגילים וכלה בחביתה מקושקשת

קרן שמש

|

31.12.18 | 09:00

התרופה הכי טובה היא שתייה מתונה - אבל זאת לא העצה שאתם הולכים ליישם, נכון? (צילום: Shutterstock)
התרופה הכי טובה היא שתייה מתונה - אבל זאת לא העצה שאתם הולכים ליישם, נכון? (צילום: Shutterstock)

חגיגות השנה החדשה עוד שנייה כאן. במסעדות והפאבים כבר מצננים לקראת הערב כמויות מתוגברות של אלכוהול. ואתם? ייתכן שאתם מבקשים יום חופש למחר כי אתם כבר צופים את ההנגאובר הבלתי נמנע.

 

הנגאובר (או: חמרמורת בעברית) היא הדרך של הגוף להודיע לנו ששתינו יותר מדי אלכוהול. התסמינים כוללים עייפות, בחילה, כאבי ראש, רגישות לאור, התייבשות, סחרחורות וכו' שנמשכים כמה שעות. המחקר הלא מספק בתחום מצביע כי התסמינים הם תוצאה של תגובה חיסונית והורמונאלית ל'הוללות'.

 

ככלל, צריכת אלכוהול בכמויות גדולות הינה רעילה ומפריעה לפעילות המוח במהלך השינה. כמו כן, האלכוהול משפיע על הפרשת הורמונים, מביא להתייבשות וגורם לתופעות לוואי נוספות שלא נעימות לנו.

 

אז מה אפשר לעשות כדי למנוע את ההנגאובר וכיצד מקילים על התסמינים ביום שאחרי ? להלן טיפים שעשויים לעזור לכם לעבור את מחר בשלום:

 

1) במהלך הערב, הרבו בשתיית מים או מיץ בין משקה למשקה. האלכוהול מייבש את הגוף בכך שהוא גורם משתן וגם מגביר את ההזעה. בנוסף הוא מעכב את יצירת ההורמון שמסייע לגוף לאגור מים מה שמגביר את אפקט ההתייבשות. הגוף מאבד אלקטרוליטים (אשלגן  ונתרן) וכדי לשפר את ההרגשה למחרת עלינו להחזיר אותם למערכת, יחד עם המון נוזלים, כמובן.

 

>> ביום שאחרי, שלבו משקאות ספורט, מי קוקוס או מרקים בתפריט, כדי להחזיר את המלחים והאשלגן שאיבדתם בזמן שתיית האלכוהול ולהרוות את הגוף בנוזלים. בננות הן גם פתרון לא רע שעשוי לעזור לכם.

 

2) אל תשתו על קיבה ריקה - אפשר ורצוי לשלב אוכל עם האלכוהול, על מנת להפחית את הסימפטומים. אכלו לפני שאתם מתחילים במרתון השתייה ואל תחכו עד לסוף הערב.אכילת מזונות שומניים מפחיתה את רמת האלכוהול בדם בשליש ויש הנוהגים אף לשתות כף שמן זית לפני שהם שותים.

 

3) אכלו ארוחת בוקר - בעוד שמזון שמנוני יכול לעזור לפני שתיית האלכוהול, כשמדובר בבוקר שאחרי הקפידו לאכול ארוחה קלה לעיכול כמו צנימים או פירות כדי לא להכביד על המערכת.

 

>> גם ביצים יכולות לעזור - הביצים עשירות בציסטאין, חומצת אמינו שמשמשת את הגוף לייצר גלוטתיון. אלכוהול פוגע במאגרים של נוגד החמצון הזה ובלעדיו הגוף מתקשה לפרק את התוצרים הרעילים של השתייה.

 

4) ג'ינג'ר עשוי לעזור לכם להתמודד עם הבחילות ובעיות עיכול אופייניות להנגאובר. אומנם השורש מוכר יותר בזכות יכולותיו לטפל בדלקות ולהטיב עם בעיות נשימה, אך המחקרים מצביעים כי הוא גם יעיל במניעת בחילות והקאות שבין היתר אופייניות למצבי חמרמורת.

אז הכינו לעצמכם תה עם ג'ינג'ר טרי או נסו לאכול חתיכה קטנה ממנו כמו שהוא כדי לשפר את התחושה.

 

5) לכו לישון! שינה חשובה מאוד להתאוששות הגוף לאחר השתייה,  זוהי ההזדמנות שלו לרפא את עצמו מהנזקים. לכן, אל תנסו להילחם בכל העייפות ופשוט החליטו להישאר במצב מאוזן עד שהכול ישתפר.

 

6) הימנעו מאלכוהול ומקפאין בבוקר שאחרי - לא נלחמים באלכוהול עם עוד אלכוהול (למרות שזה נשמע טוב). משקה נוסף יכול לשפר את ההרגשה לזמן קצר אבל התסמינים לא ילכו לשום מקום ויחזרו חיש מהר להציק לכם. גם הקפאין אינו מומלץ, הוא אומנם עשוי לעורר אתכם, אבל בהיותו מייבש, הוא רק יחמיר את מצב ההתייבשות.

 

>> מומלץ לבחור בחליטות טבעיות או מים. אם אתם חייבים קפה, הקפידו לשתות גם מים או סודה (שאגב, עוזרת עם הבחילות).

 

 7) הימנעו ממשככי כאבים - מבין רשימת התסמינים, אחד המציקים הוא כאב הראש. ברירת המחדל היא כמובן לקחת כדור אבל שילוב של אלכוהול ואספרין עלול להגביר את השפעות ההנגאובר ולגרום נזק לכבד. אם אתם מרגישים שאתם ממש חייבים משהו כנגד כאבי הראש, נסו קודם להרבות בשתיית מים, לעשות מקלחת ורק בסוף בחרו במשככי כאבים במינון נמוך שאינם מכילים אספרין.

 

 

קרן שמש היא מרצה באקדמית גליל מערבי, נטורופתית ותזונאית, מטפלת רגשית ומנחת קבוצות לשינוי דפוסי אכילה

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד