קלאסיקה שתחזיר אתכם לעבר: עוגיות סנדוויץ' במילוי ריבה

טעם של ילדות שמעולם לא נגמרה, באחד הפינוקים הכי אהובים שיש: עוגיות ריבה ביתיות בעיטור אבקת סוכר שלא תוכלו להפסיק לאכול

עוגיות ריבה בטעם של פעם (צילום: בועז לביא)
עוגיות ריבה בטעם של פעם (צילום: בועז לביא)

המרכיבים

 

(כ־32 עוגיות)

 

  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה בגודל L
  • 1 כפית מחית וניל או תמצית וניל
  • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
  • לקימוח משטח העבודה: כ־1/2 כוס קמח
  • למלית: כ־4 כפות ריבת תות או פטל אדום + 1/2 1 כפות מים
  • לעיטור: כ־2 כפות אבקת סוכר

 

 

ההכנה

 

1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה. מנפים לתוך הקערה (בנפה או במסננת דקה) את אבקת הסוכר. מעבדים כ־4 דקות, עד שמתקבל קרם בהיר מאוד ואוורירי. עוצרים, מוסיפים את הביצה והווניל ומעבדים שוב, למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומעבדים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים. מניחים את הבצק על יריעת ניילון נצמד, עוטפים אותו ומשטחים לדסקית שטוחה. מאחסנים במקרר 4-3 שעות לפחות (ועד יום).

2. מוציאים את הבצק הקר ומניחים בטמפרטורת החדר ל־15 דקות, לריכוך קל.

3. במקביל, מחממים את התנור ל־160 מעלות בתוכנית טורבו. מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.

4. מקמחים היטב את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשניים. לשים קלות את המחצית שעמה עובדים, לריכוך נוסף, ומרדדים אותה לעלה בעובי 4-3 מ"מ. קורצים בה עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומחלקים אותם בין שתי תבניות. בתבנית אחת (כלומר, במחצית מהעיגולים) קורצים עיגול פנימי בקוטר 1 ס"מ (את שאריות הבצק ניתן לאסוף, לרדד שוב ולקרוץ גם בבצק הזה עיגולים. אם צריך, מצננים אותו קלות לפני הרידוד).

5. אופים את העוגיות המלאות במשך כ־14 דקות, ואת העוגיות עם החור במשך 12-10 דקות – רק עד ששוליהן מתכהים מעט. מוציאים ומצננים לגמרי.

6. מכינים כך גם את מחצית הבצק השנייה.

7. מפזרים אבקת סוכר על העוגיות עם החור (בעודן בתבנית).

8. המלית: מחממים במיקרוגל את הריבה עם המים במשך כ־40 שניות, עד שאפשר לערבב אותם למרקם נוזלי וללא גושים. מורחים כ־1/3 כפית ריבה על כל עוגייה מלאה. מניחים עליהן את העוגיות עם החור. מגישים.

 

  • משך הכנה: כשעה (לא כולל צינון הבצק ואפייה)
  • דרגת קושי: בינונית
  • איך שומרים? עד שבוע, בכלי אטום

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד