מרק גריסים עם ירקות (צילום: ירון פלד)
מרכיבים
6 מנות
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
- שמן לטיגון
- 1 כוס גריסי פנינה, שטופים ומסוננים
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 קולרבי בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 6 כוסות מים או ציר עוף
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגריסים ומערבבים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט המים, ומערבבים.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כשעה, עד שהגריסים מוכנים. מדי פעם בודקים את כמות המים בסיר, ואם יש צורך – מוסיפים.
- עוד מתכונים מצוינים של ירון ופזית פלד - בבלוג "Easy Recipes"
ויש גם תבשיל גריסים עם קינואה וירקות צבעוניים - לחצו על התמונה