דקיקות ועדינות: עוגיות שיבולת
שועל עם שוקולד צ'יפס וקפה

עוגיות פריכות מבחוץ אבל רכות מבפנים, עם תוספת של קפה שמעניקה להן באופן מפתיע טעם קרמלי נפלא

מיכל שמיר

|

27.12.18 | 21:55

עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד צ'יפס וקפה (צילום: מיכל שמיר)
עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד צ'יפס וקפה (צילום: מיכל שמיר)
 

מרכיבים

כ-60 עוגיות קטנות

 

  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח לבן רגיל
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח מלא
  • 2/3 כפית (2 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1 כפית גדושה אבקת קפה נמס מומסת בכף מים רותחים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה בגודל L
  • 1/2 2 כוסות (250 גרם) שיבולת שועל אינסטנט
  • 80 גרם שוקולד צ'יפס מריר איכותיים או שוקולד מריר קצוץ 60% לפחות
  • קורט מלח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח.
  3. שמים בקערת המיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר ומקציפים עם וו הגיטרה במשך 5 דקות לפחות, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני).
  4. מוסיפים את הקפה המומס ואת תמצית הווניל ולאחר כמה שניות גם את הביצה. לאחר שהיא נטמעת מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים קלות, רק עד להטמעה (זה בסדר אם עדיין יש קצת קמח בשולי הקערה). מוסיפים את שיבולת השועל ומערבלים רק עד שהיא נטמעת. עוצרים.
  5. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים לאיחוד בעזרת לקקן.
  6. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל חצי פינג-פונג ומניחים בתבנית במרווחים של 5-4 ס"מ זה מזה. מפזרים מעט מלח.
  7. אופים 14-11 דקות, רק עד ששולי העוגיות מזהיבים.
  8. מצננים לחלוטין ומעבירים לכלי אטום.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד