הספגטי של דורון מזר: הרוטב האגדי שהזמר מכין כשהוא חוזר הביתה

מתברר שדורון מזר הוא לא רק זמר מצוין, אלא גם בשלן בחסד: אסנת לסטר למדה ממנו איך להכין את רוטב העגבניות הכי טעים שהיא מכירה

אסנת לסטרפורסם: 27.12.18 08:50
בלי טיפה של רסק. הספגטי של דורון מזר (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
בלי טיפה של רסק. הספגטי של דורון מזר (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

אני אוהבת מאוד את השיר "אני חוזר הביתה" של דורון מזר. כשהתכוונתי לאחרונה להשמיע אותו בתוכנית "סיר לשבת" אמרתי לעצמי שזו תהיה הזדמנות מצוינת לדבר עם דורון, וכך היה. ניצלתי את ההזדמנות כדי לבקש ממנו מתכון והוא אמר שהוא יודע להכין ספגטי מעולה – וצדק. דורון מכין רוטב עגבניות נהדר שעשוי מעגבניות טריות בלבד, בלי טיפת רסק, וזה רוטב הספגטי הכי טוב שאכלתי עד היום. עכשיו גם אתם תוכלו ליהנות ממנו.

  

    הספגטי של דורון מזר

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 1/4 כוס שמן זית
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
    • 3 שיני שום, קצוצות
    • 6 עגבניות גדולות למדי, חתוכות לקוביות קטנות
    • 1 כפית גדושה סוכר
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/2 עד 3/4 כוס מים
    • עלים מ-1 צרור בזיליקום
    • עלים מ-1/2 צרור פטרוזיליה
    • 1 חבילה (500 גרם) ספגטי

     

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים את הבצל והפלפל החריף עד שהבצל מזהיב מעט. מוסיפים את השום ומטגנים כ-20 שניות נוספות.
    2. מוסיפים לסיר את העגבניות, הסוכר, המלח והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה מעבירים ללהבה בינונית ומבשלים כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
    3. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהעגבניות מתרככות ומתפרקות. מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים את הבזיליקום והפטרוזיליה ומערבבים.
    4. בזמן שהרוטב מתבשל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
    5. מוסיפים את הפסטה המוכנה לסיר הרוטב ומערבבים. מגישים מיד.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

      רוצים עוד? קבלו 5 מתכונים נוספים לרוטב עגבניות לפסטה. לחצו על התמונה

       

        (צילום: אסנת לסטר)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)