הספגטי של דורון מזר: הרוטב האגדי שהזמר מכין כשהוא חוזר הביתה

מתברר שדורון מזר הוא לא רק זמר מצוין, אלא גם בשלן בחסד: אסנת לסטר למדה ממנו איך להכין את רוטב העגבניות הכי טעים שהיא מכירה

אסנת לסטר

|

27.12.18 08:50

לשימוש בכתבה בלבד אוכל סיר לשבת הספגטי של דורון מזר ספגטי עם עגבניות סלט עגבניות חריף
לשימוש בכתבה בלבד אוכל סיר לשבת הספגטי של דורון מזר ספגטי עם עגבניות סלט עגבניות חריף (בלי טיפה של רסק. הספגטי של דורון מזר)

אני אוהבת מאוד את השיר "אני חוזר הביתה" של דורון מזר. כשהתכוונתי לאחרונה להשמיע אותו בתוכנית "סיר לשבת" אמרתי לעצמי שזו תהיה הזדמנות מצוינת לדבר עם דורון, וכך היה. ניצלתי את ההזדמנות כדי לבקש ממנו מתכון והוא אמר שהוא יודע להכין ספגטי מעולה – וצדק. דורון מכין רוטב עגבניות נהדר שעשוי מעגבניות טריות בלבד, בלי טיפת רסק, וזה רוטב הספגטי הכי טוב שאכלתי עד היום. עכשיו גם אתם תוכלו ליהנות ממנו.

  

הספגטי של דורון מזר

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 6 עגבניות גדולות למדי, חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 כפית גדושה סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 עד 3/4 כוס מים
  • עלים מ-1 צרור בזיליקום
  • עלים מ-1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 חבילה (500 גרם) ספגטי

 

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים את הבצל והפלפל החריף עד שהבצל מזהיב מעט. מוסיפים את השום ומטגנים כ-20 שניות נוספות.
  2. מוסיפים לסיר את העגבניות, הסוכר, המלח והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה מעבירים ללהבה בינונית ומבשלים כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  3. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהעגבניות מתרככות ומתפרקות. מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים את הבזיליקום והפטרוזיליה ומערבבים.
  4. בזמן שהרוטב מתבשל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
  5. מוסיפים את הפסטה המוכנה לסיר הרוטב ומערבבים. מגישים מיד.

 

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

 

רוצים עוד? קבלו 5 מתכונים נוספים לרוטב עגבניות לפסטה. לחצו על התמונה

 

צילום: אסנת לסטר
לשימוש בכתבה בלבד פסטה עם רוטב עגבניות עם בשר ספגטי בולונז סיר לשבת פסטת (צילום: אסנת לסטר)

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד