לשימוש בכתבה בלבד אוכל חמין מזרח מערב חמין אורז צ'ולנט
                                                            (חמין בשר מזרח-מערב)
                                                        
                                                    
                                                מרכיבים
6 מנות
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
- 2 כוסות שעועית אדומה
 - 1/2 2 כוסות אורז
 - 1/4 כוס שמן
 - 1 בצל גדול, קצוץ
 - 1/2 1 כפיות בהרט לקובה
 - 1 כפית פלפל שחור גרוס
 - 500 גרם בשר בקר – אני משתמשת בכתף (אפשר להחליף בכרעי עוף)
 - 3-2 פרוסות עצם בקר
 - 2 גזרים גדולים, פרוסים לטבעות עבות
 - 3 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
 - 3 כפות רסק עגבניות
 - 4 שיני שום, קצוצות
 - 1/2 כפית כורכום
 - 1/2 כפית צ'ילי גרוס
 - זרעים מ-2 תרמילי הל
 - 3 כפיות מלח גס
 - 6 כוסות מים
 - ביצים כמספר הסועדים, שטופות
 
אופן ההכנה
- משרים את השעועית במים במשך לילה. מסננים.
 - שוטפים את האורז ומשרים במים במשך 30 דקות. מסננים.
 - יוצקים 2 כפות מהשמן לסיר גדול שאפשר להכניס לתנור ומחממים על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים את הבצל, 1/2 כפית מהבהרט ו-1/2 כפית מהפלפל השחור ומטגנים עד להזהבה.
 - מוסיפים לסיר את הבשר והעצמות ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה.
 - מוסיפים את השעועית, האורז ושאר המרכיבים, למעט הביצים, ומערבבים. מכסים, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה (רצוי להניח את הסיר על דסקית פיזור חום) ומבשלים עד שנשארת בסיר כ-1/2 כוס מים בלבד.
 - בינתיים מחממים את התנור ל-125 מעלות.
 - מסדרים את הביצים על החמין ומכסים שוב. מניחים את הסיר בתחתית התנור ואופים 8 שעות לפחות. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים, ואם יש צורך מוסיפים 1/2 עד 1 כוס מים.
 
- עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"
 
רוצים עוד? קבלו 4 מתכוני חמין נוספים - מטריפוליטאי עד צמחוני. לחצו על התמונה
        
        
          
        
          
          
          
          
          
              
            
            
            
                      
