חמין בשר מזרח-מערב: שילוב נפלא של חומרי גלם וטעמים מעדות שונות

דינה משה לקחה את חמין האורז העיראקי שעליו גדלה, חיברה לתבלינים שלו שעועית וגזר ממזרח אירופה – וקיבלה תבשיל חורפי שקשה להפסיק לאכול

דינה משה

|

26.12.18 10:30

לשימוש בכתבה בלבד אוכל חמין מזרח מערב חמין אורז צ'ולנט
לשימוש בכתבה בלבד אוכל חמין מזרח מערב חמין אורז צ'ולנט (חמין בשר מזרח-מערב)

מרכיבים

6 מנות

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

  • 2 כוסות שעועית אדומה
  • 1/2 2 כוסות אורז
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1/2 1 כפיות בהרט לקובה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 500 גרם בשר בקר – אני משתמשת בכתף (אפשר להחליף בכרעי עוף)
  • 3-2 פרוסות עצם בקר
  • 2 גזרים גדולים, פרוסים לטבעות עבות
  • 3 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • זרעים מ-2 תרמילי הל
  • 3 כפיות מלח גס
  • 6 כוסות מים
  • ביצים כמספר הסועדים, שטופות

 

אופן ההכנה

  1. משרים את השעועית במים במשך לילה. מסננים.
  2. שוטפים את האורז ומשרים במים במשך 30 דקות. מסננים.
  3. יוצקים 2 כפות מהשמן לסיר גדול שאפשר להכניס לתנור ומחממים על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים את הבצל, 1/2 כפית מהבהרט ו-1/2 כפית מהפלפל השחור ומטגנים עד להזהבה.
  4. מוסיפים לסיר את הבשר והעצמות ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה.
  5. מוסיפים את השעועית, האורז ושאר המרכיבים, למעט הביצים, ומערבבים. מכסים, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה (רצוי להניח את הסיר על דסקית פיזור חום) ומבשלים עד שנשארת בסיר כ-1/2 כוס מים בלבד.
  6. בינתיים מחממים את התנור ל-125 מעלות.
  7. מסדרים את הביצים על החמין ומכסים שוב. מניחים את הסיר בתחתית התנור ואופים 8 שעות לפחות. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים, ואם יש צורך מוסיפים 1/2 עד 1 כוס מים.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

רוצים עוד? קבלו 4 מתכוני חמין נוספים - מטריפוליטאי עד צמחוני. לחצו על התמונה

 

צילום: ד''ר צביקה לסטר
לשימוש בכתבה בלבד סיר לשבת חמין טשולנט (צילום: ד''ר צביקה לסטר)

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד