הכל תלוי בטיב הציפוי (והמרינדה):
3 שניצלים מיוחדים לרענון הצהריים

השאירו בצד את הביצה ופירורי הלחם הרגילים, ועם טיפ טיפונת השקעה נוספת תקבלו שניצלים עסיסיים במיוחד בטעמים חדשים שילהיבו את כל המשפחה

Xnet

|

25.12.18 | 09:17

שניצלים מיוחדים בציפוי מתובל (צילום: אפיק גבאי)
שניצלים מיוחדים בציפוי מתובל (צילום: אפיק גבאי)

שניצלים מיוחדים בציפוי מתובל / אינס שילת ינאי

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-8 יחידות

 

  • 1 ק"ג חזה עוף, פרוס לשניצלים
  • שמן קנולה לטיגון

 

למרינדה

  • 2 ביצים, טרופות
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף חרדל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח

 

לציפוי

  • 1 כוס עלי נענע, ללא הגבעולים
  • 3-2 כוסות פירורי לחם מוזהבים
  • 4 כפות שומשום
  • 1 כף שום גבישי
  • 1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה

  1. טורפים את כל מרכיבי המרינדה בכלי רחב. מוסיפים את השניצלים ומערבבים, כך שיכוסו היטב במרינדה. מעבירים למקרר לשעתיים.
  2. הציפוי: מרפדים צלחת גדולה במגבות נייר ומפזרים בה את עלי הנענע בשכבה אחת. מחממים במיקרוגל בסבבים של 30 שניות, עד שהעלים מתייבשים.
  3. מפוררים את עלי הנענע המיובשים לתוך קערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הציפוי ומערבבים.
  4. מוציאים את קערת המרינדה עם השניצלים מהמקרר ומערבבים מעט. טובלים את השניצלים בפירורי הלחם המתובלים משני הצדדים.
  5. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את השניצלים משני הצדדים עד להזהבה.

 

  • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

 

 

שניצלים בציפוי פלאפל / אסנת לסטר

מתכון שקיבלתי בתוכנית הרדיו "סיר לשבת" מהמאזינה טלי גנור מאילניה.

 

שניצלים בציפוי פלאפל (צילום: אסנת לסטר)
    שניצלים בציפוי פלאפל(צילום: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    • 8-6 שניצלים
    • 3 ביצים
    • 2 כפות רוטב סויה
    • 2 שיני שום כתושות
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 1 כוסות (כ-200 גרם) תערובת להכנת פלאפל
    • שמן לטיגון השניצלים

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים בקערה את הביצים, רוטב הסויה, השום והמלח. מוסיפים את השניצלים ומערבבים כדי שיצופו בבלילה. מכסים בניילון נצמד ומניחים לשעתיים במקרר.
    2. מצפים בתערובת להכנת פלאפל.
    3. מטגנים את השניצלים משני צדיהם עד להזהבה.

     

    עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"

     

     

    שניצל עוף בציפוי שומשום בשני צבעים / דנית סלומון, "לאשה" 

     

    שניצל עוף בציפוי שומשום בשני צבעים (צילום: יהודה סלומון)
      שניצל עוף בציפוי שומשום בשני צבעים(צילום: יהודה סלומון)

       

      מרכיבים

      5-4 מנות

       

      • 1 חזה עוף (600-500 גרם)
      • 1/3 כוס קמח
      • 1/4 כפית מלח
      • 1/4 כפית פלפל
      • 1 ביצה גדולה טרופה
      • 1/4 כוס שומשום שחור
      • 1/4 כוס שומשום לבן
      • 1/4 כוס פירורי לחם פריכים
      • שמן לטיגון

       

      למרינדה

      • 1 כף שמן (תירס, חמניות)
      • 1 כף רוטב סויה
      • 1 כף חומץ יין לבן
      • 1/2 כפית שמן שומשום
      • 1 שן שום כתושה

       

      אופן ההכנה

      1. חוצים את חזה העוף ומנקים את החצאים מעצמות ומסחוסים. בסכין חדה מפרידים את נתח ה"פילה" מכל חצי חזה. חוצים כל חצי חזה לאורכו. בסכין חדה חותכים כל חלק לשתי שכבות בלי להפריד עד הסוף ופותחים את הנתח החתוך לפרוסה גדולה. בסופו של התהליך מקבלים 4 פרוסות ו־2 נתחי פילה (אפשר לבקש מהקצב לבצע את החיתוך, וכך לחסוך לעצמכם עבודה).
      2. טורפים יחד את כל מרכיבי המרינדה בקערה שטוחה. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים כדי שיצופו במרינדה מכל עבריהם. מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות, כדי לתת לטעמים להיספג.
      3. מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל בצלחת שטוחה. טורפים את הביצה בצלחת עמוקה. מערבבים את שני סוגי השומשום עם פירורי הלחם בצלחת שטוחה.
      4. מוציאים את נתחי העוף מהמקרר. טובלים כל פרוסת עוף בקמח עד שהיא מצופה מכל עבריה ומנערים את העודפים. טובלים את הפרוסה בביצה הטרופה ואחר כך בתערובת השומשום ופירורי הלחם.
      5. יוצקים שמן בעומק 1 ס"מ למחבת גדולה בעלת ציפוי מונע הידבקות. מחממים על להבה בינונית. מטגנים את השניצלים בשמן החם במשך כ-4 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים. מספיגים על מגבות נייר. מגישים חם, עם סלט וירקות קלויים.

       

        רוצים לדעת איך להכין שניצל קלאסי מושלם? יש לנו מדריך מקיף עם כל הטיפים והטריקים! לחצו על התמונה

         

          (צילום: דודו אזולאי)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר בשרי
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (4 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג