עובש ואבנית? שתי פעולות פשוטות ותקבלו מכונת כביסה כמו חדשה

מים קשים, חיים קלים: איך להיפטר בקלות מהאבנית במכונת הכביסה, ועוד שיטות קלות להארכת חיי הקומקום, המגהץ, גורס האשפה ומכונת הקפה שלכם

DIY

|

26.12.18 | 07:38

הבעיה במכונות הכביסה אינה רק היווצרותה של האבנית, אלא גם היווצרותו של עובש בשל תנאי הלחות בתוך המכונה (צילום: Shutterstock)
הבעיה במכונות הכביסה אינה רק היווצרותה של האבנית, אלא גם היווצרותו של עובש בשל תנאי הלחות בתוך המכונה (צילום: Shutterstock)

אחד הגורמים העיקריים, אם לא המרכזי שבהם, לקיצור "תוחלת החיים" של מכשירי החשמל הביתיים, הוא האיכות של המים בישראל – המים שזורמים בברזים הביתיים הינם "מים קשים", מים המכילים יוני סידן או מגנזיום, שגורמים להצטברות של אבנית במערכות בהן זורמים המים – בקומקום, במכונות הקפה, במכונות כביסה, במדיח הכלים ועוד. האבנית שנוצרת שוקעת וסותמת את הצינורות ואת גופי החימום ומקצרת את חייהם של המכשירים.

 

מה בכל זאת אפשר לעשות?

 

מכונת הכביסה

פטנט הניקוי הכפול (צילום: Shutterstock)
    פטנט הניקוי הכפול(צילום: Shutterstock)

     

    נקו את מכונת הכביסה עם חומץ לבן ואקונומיקה מלבינה - אבל לא באותה פעולה. הבעיה במכונות הכביסה אינה רק היווצרותה של האבנית, אלא גם היווצרותו של עובש בשל תנאי הלחות בתוך המכונה. היווצרותו של העובש יכול פעמים רבות להידבק לבגדים ולגרום לריח לא נעים. לכן מומלץ להשרות סמרטוט במים חמים יחד עם אקונומיקה ביחס שווה, לנגב את דפנות התוף של המכונה ולהפעיל את מכונת הכביסה על החום הגבוה ביותר וללא בגדים - על מנת להסיר את שאריות האקונומיקה. לאחר מכן יש להפעיל שוב את המכונה על הטמפרטורה החמה ביותר אך הפעם יחד עם כחצי ליטר של חומץ. לאחר פעולות אלו תקבלו את מכונת הכביסה שלכם כחדשה - ללא אבנית וללא עובש.

      

    מגהץ הקיטור/אדים

    אדים בלי אבנית (צילום: Shutterstock)
      אדים בלי אבנית(צילום: Shutterstock)

       

      הכניסו למגהץ שלכם מים מזוקקים. אמנם כיום ישנם יצרנים הטוענים כי המגהצים של חברותיהם יכולים לעבוד גם עם מים ישירות מהברז, ולמרות כך, המים בישראל "קשים": משמעותית לעומת שכנינו בחו"ל, מהם מגיעים המגהצים. על מנת לשמור על אורח חיי המגהץ מומלץ להכניס מים מזוקקים (אפשר לנצל את מי המזגן, או לקנות בחנויות מוצרים לרכב) או לפחות להשתמש במים מפולטרים.

       

       

      הקומקום

       

      פלטרו (צילום: Shutterstock)
        פלטרו(צילום: Shutterstock)

         

        דאגו להעביר את המים בפילטר לפני הרתחתם בקומקום. הרתחת מים באופן קבוע מביאה להצטברות מאסיבית של אבנית, מה שמוביל במקרים רבים להשבתת גוף החימום של הקומקום. כיום ישנם מתקנים לסינון ופילטור של מים, שבעלות לא גדולה המפחיתים בצורה ניכרת את כמות האבנית במים.

         

        מומלץ מאוד להעביר את המים דרך המתקנים לסינון, ומהם למזוג את המים למכשירים החשמליים. הפילטר של בריטה, למשל, מפחית כ-85% מהכלור וכן כ-75% מהאבנית שבמים (בעלות של 30 שקל לסינון של כ-100 ליטר מים).

         

        מכונת הקפה

        ניקוי בחומץ או מלח לימון (צילום: Shutterstock)
          ניקוי בחומץ או מלח לימון(צילום: Shutterstock)

           

          נקו את מכונת הקפה והקומקום באמצעות מלח לימון או באמצעות חומץ. גם אם תעבירו את המים בפילטר המסנן אבנית, עדיין, לאחר מספר חודשים של שימוש יום יומי, צפויה האבנית להצטבר על גופי החימום של מכונות הקפה או הקומקומים. אחד הדרכים להסרת אבנית היא ביצירת סביבה חומצית בסמוך לגוף החימום, שממיסה את שכבת הגיר שנוצרה מהצטברות האבנית.

           

          מומלץ לעשות זאת באמצעות הוספת מלח לימון או חומץ אחת לחודש לקומקום או למכונת הקפה ולהרתיח אותם יחד עם המים. החומציות תסיר את האבנית והמים יהפכו לנקיים יותר ובריאים יותר. חשוב: לאחר הרתחת החומץ או מלח הלימון יש לשטוף היטב את המכשיר מספר פעמים בטרם השימוש.

           

          גורס האשפה

          אחת לחודש מומלץ לפזר שילוב של חומץ לבן עם סודה לשתייה על פני גורס האשפה (צילום: Shutterstock)
            אחת לחודש מומלץ לפזר שילוב של חומץ לבן עם סודה לשתייה על פני גורס האשפה(צילום: Shutterstock)

             

            נקו את גורס האשפה עם אבקת סודה לשתייה, קרח וחומץ. גורס האשפה מתמודד עם כמויות עצומות של מים. לאחר כל ארוחה או בעת הכנתה אנו שוטפים את הכלים במי הברז ובמהלך פעולות אלו עוברים בגורס האשפה בין 6-10 ליטרים של מים העלולים לגרום להצטברותה של האבנית על גבי סכיני הגורס.

             

            לכן, אחת לחודש מומלץ לפזר שילוב של חומץ לבן עם סודה לשתייה על פני גורס האשפה. תנו לתערובת לבעבע כ-10 דקות ולאחר מכן יש שטפו את האזור במים חמים. על מנת להשלים את מלאכת הניקוי יש להפעיל את גורס האשפה יחד עם מספר קוביות קרח על מנת להשחיז את סכיניו.

             

               בלי לקחת לריאות ובלי להשתגע: מדריך לניקוי מכשירי החשמל במטבח:

               

              איך לנקות את התנור, המקרר ושאר מוצרי החשמל במטבח? פיליס גלזר מסבירה (צילום: Shutterstock)
              איך לנקות את התנור, המקרר ושאר מוצרי החשמל במטבח? פיליס גלזר מסבירה (צילום: Shutterstock)

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד