
אורז סגול עם כרוב וטוויסט אסייתי (צילום: טליה הדר)
מרכיבים
3-2 מנות
- 2 כפיות שמן שומשום
- 1/4 כרוב סגול קטן, קצוץ
- 1 זוקיני, מגורר בפומפייה
- קוביית ג'ינג'ר טרי בגודל 1 סמ"ר, קצוצה
- 1 כוס אורז בסמטי, שטוף ומסונן
- 1/4 1 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- אפשרות להגשה: עלי נענע
אופן ההכנה
- מחממים כפית שמן שומשום בסיר קטן. מוסיפים את הכרוב, הזוקיני והג'ינג'ר ומטגנים כ-10 דקות, תוך ערבוב.
- מוסיפים את האורז ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את המלח. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים 10 דקות. מסירים את הסיר מהכיריים ומשאירים אותו מכוסה 5 דקות נוספות.
- מוסיפים לסיר כפית שמן שומשום ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה, ואם רוצים מעטרים בעלי נענע. מגישים חם.
עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"

ויש גם בורגול ורוד עם סלק ועשבי תיבול! לחצו על התמונה