
עוגת חמאה וג'ינג'ר (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים
(תבנית בקוטר 24-22 ס"מ או תבנית מסולסלת בקוטר 22 ס"מ)
- 175 גרם חמאה, רכה
- 1/2 1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר
- 3 ביצים
- 3 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב או מיץ תפוזים
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח, מנופה
- לעיטור: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170-160 מעלות ומשמנים את התבנית (אם משתמשים בתבנית מסולסלת, חייבים לשמן אותה בנדיבות).
2. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו. עוצרים, מנקים את דופנות המערבל במרית וממשיכים לעבד. כשהבלילה אחידה, מוסיפים את הג'ינג'ר. מוסיפים לסירוגין, שליש מהכמות בכל פעם, את החלב (או המיץ) והקמח המנופה. מערבלים קצרות בלבד, רק עד שכל המרכיבים נטמעים בעיסה והיא אחידה.
3. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 40-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.
4. מוציאים, מצננים קלות ומחלצים את העוגה. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
- משך הכנה: כ־20 דקות (לא כולל אפייה)
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? עד 4 ימים בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא