סלטים של חורף: מגרגירי חומוס עם כרובית עד לשעועית לימה עם אורז

סלטים מבושלים שהם ארוחה שלמה, משביעה וגם מחממת, עם שילובים מנצחים שמתאימים מאוד גם לטבעונים שמחפשים חלבון מלא

סלט שעועית לימה עם אורז בר ועגבניות שרי (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
סלט שעועית לימה עם אורז בר ועגבניות שרי (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

חלבון מלא

סלט שעועית לימה עם אורז בר ועגבניות שרי

שעועית לימה ("‬בובעס") היא בשרנית ורכה בדיוק במידה הנכונה ובעלת טעם מתקתק ועשיר. את השעועית (כמו את רוב הקטניות) צריך להשרות לילה שלם, לסנן ולבשל כשעתיים עם מעט תבלינים, שייתנו לה טעם.

 

אם אין לכם שעועית לימה, אפשר להשתמש בשעועית לבנה קטנה (רצוי מהזן האמריקאי, שלא מתפורר בבישול).‬ אם אתם רוצים לקצר תהליכים, אפשר להשתמש בשעועית לבנה רגילה קפואה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

4 מנות

 

לבישול השעועית

  • 3 כוסות (כ-250 גרם) שעועית לימה, שהושרתה לילה וסוננה
  • 5 שיני שום, קלופות
  • ‭ 4-3‬פלפלים סודניים מיובשים (פלפלים אדומים לא חריפים)
  • 3 כפות שמן זית

 

לסלט

  • 1 כוס אורז בר (אורז שחור)
  • 2 כוסות עגבניות שרי, חצויות
  • 1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • עלים מ-1 צרור פטרוזיליה
  • עלים מ-1/2 צרור נענע
  • ‭1/4‬ כוס חומץ בן יין לבן
  • ‭1/2–1/3‬ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח דק
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור, טחון

 

אופן ההכנה

  1. בישול השעועית: שמים את השעועית בסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומסננים. שוטפים היטב את השעועית ואת הסיר. מחזירים את השעועית לסיר, מכסים במים (עד 4 ס"מ מעל לשעועית) ומוסיפים את השום, הפלפלים ושמן הזית. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים, עד שהשעועית רכה, אבל לא מתפרקת. מוציאים את השעועית בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה. נפטרים מהפלפל ומהשום.
  2. הסלט: מוסיפים את האורז לסיר עם מי הבישול של השעועית (מוודאים שהמים מגיעים עד כ-4 ס"מ מעל לאורז. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מי ברז),‬ מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשל על להבה בינונית כ-20 דקות, עד שהאורז מתרכך ותוכו הלבן נראה לעין. מסננים את האורז ומעבירים לקערת השעועית.
  3. מוסיפים את עגבניות השרי, הבצל, השום, עלי הפטרוזיליה, הנענע, החומץ ושמן הזית. מתבלים במלח ובפלפל. מערבבים בעדינות ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר. מביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

 

 

סלט חומוס עם פרחי כרובית, תרד וכרשה

אני מתה על גרגירי חומוס, כשהם רכים ומזמינים אני יכולה לזלול אותם כמו גרעינים. אני אוהבת לקנות חומוס יבש באיכות טובה, להשרות, לסנן ולבשל, אבל אם רוצים לקצר תהליכים, אפשר להשתמש בגרגירים משומרים ולשטוף אותם היטב (את הגרגירים המוקפאים אני אוהבת פחות).

 

אם תוסיפו לסלט קינואה או קוסקוס (אפשר קוסקוס מלא) מבושלים, תהפכו אותו למנה שמכילה חלבון מלא (קטנית + פחמימה = חלבון מלא).‬

 

סלט חומוס עם פרחי כרובית, תרד וכרשה (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
    סלט חומוס עם פרחי כרובית, תרד וכרשה(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

     

    מרכיבים

    4 ‬מנות

     

    • 500 גרם גרגירי חומוס, שהושרו ללילה וסוננו (או חומוס משומר ושטוף היטב)
    • מלח גס
    • ‭1/4‬ כוס שמן זית
    • 2 יחידות כרשה, ללא החלק הירוק, פרוסות דק
    • 1 כרובית גדולה, מחולקת לפרחים קטנים
    • 2 חבילות תרד טרי (כ-400 גרם נטו) או תרד טורקי, נקי וללא עוקצים

     

    לרוטב
    • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
    • מיץ מ-2 לימונים
    • 1 כפית מלח דק
    • ‭1/2‬ כפית כמון טחון
    • ‭1/2‬ כפית זרעי כוסברה יבשים, טחונים
    • 1 פלפל צ'ילי, נקי מגרעינים ופרוס דק

     

    אופן ההכנה
    1. שמים את גרגירי החומוס בסיר גדול וממלאים במים. מביאים לרתיחה ומסננים. שוטפים היטב את החומוס וגם את הסיר. מחזירים את גרגירי החומוס לסיר, ממלאים שוב במים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים חלקית, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים שעה וחצי עד שעתיים – עד שהגרגירים רכים. מוסיפים מלח גס (עד שהמים מלוחים) ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהגרגירים סופגים מליחות. מסננים. אם משתמשים בחומוס משומר מדלגים על הסעיף הזה.
    2. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הכרשה ומטגנים כ-5 דקות, עד הזהבה. מוסיפים
    3. את פרחי הכרובית ומטגנים ‭ 15-10‬דקות, תוך ערבוב עדין, עד שהכרובית מזהיבה קלות אך לא מתרככת יותר מדי. מוסיפים את התרד ומבשלים תוך ערבוב, עד שהוא מאבד את נפחו אך לא מפריש נוזלים. מסירים מהכיריים.
    4. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו ויוצקים למחבת החמה.
    5. מוסיפים למחבת את גרגירי החומוס, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

     

    • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.

      

     

    חלבון מלא

    סלט מג'דרה עם ירקות קצוצים

    הסלט הזה מככב אצלי בגלל פשטות ההכנה: מבשלים את העדשים והאורז יחד באותו הסיר ובמקביל מטגנים את הבצלים וחותכים את הירקות הטריים.

     

    סלט מג'דרה עם ירקות קצוצים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
      סלט מג'דרה עם ירקות קצוצים(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      למג'דרה
      • 1 כוס אורז עגול מלא, שטוף היטב
      • ‭ 1/2‬כוס אורז בר, שטוף היטב
      • 1 כוס עדשים ירוקות, שטופות היטב
      • ‭ 1/2‬כוס עדשים שחורות, שטופות היטב
      • 3 כפות שמן קנולה
      • 6 כוסות מים
      • ‭ 1 1/2‬כפיות מלח גס

       

      לבצלים
      • 3 כפות שמן קנולה
      • 5 בצלים לבנים, קלופים, חצויים לאורך ופרוסים

       

      לסלט
      • ‭1/4‬ חסה אייסברג או ‭ 20-15‬עלים של חסה רומית, פרוסים דק
      • 3 מלפפונים, חתוכים דק
      • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
      • 1 צנון, חתוך לקוביות קטנות
      • 1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
      • 1 פלפל אדום או כתום, נקי מגרעינים וחתוך לקוביות קטנות
      • אפשרות: 4 בצלים ירוקים, פרוסים דק
      • מיץ מ-1 לימון
      • ‭3-2‬ כפות שמן זית
      • 1 כפית מלח גס

       

      אופן ההכנה
      1. המג'דרה: שמים את כל סוגי האורז והעדשים בסיר, מוסיפים את השמן ואת המים והמלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ‭ 60-50‬ דקות. מסירים מהכיריים ומניחים ל-5 דקות. מערבבים ומאווררים בעזרת מזלג. מעבירים לקערה.
      2. בינתיים מכינים את הבצלים: מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצלים כ-20 דקות על להבה נמוכה מאוד, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם בצבע קרמל עמוק.
      3. במקביל מכינים את הסלט: קוצצים את כל הירקות ומניחים אותם בקערה נפרדת. מתבלים במיץ הלימון, שמן הזית והמלח ומערבבים.
      4. הרכבת המנה: מוסיפים את הבצלים לסיר האורז-עדשים ומערבבים. מחלקים את התבשיל לצלחות הגשה, מניחים במרכז כל מנה מעט מהסלט, מערבבים בעדינות ומגישים.

       

      • איך שומרים? את המג'דרה (עם הבצל) עד 5 ימים בכלי אטום, במקרר. כשרוצים, מחממים את התבשיל, מכינים סלט טרי, מערבבים ומגישים.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      טבעוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג