כדורי קוקוס ושוקולד לבן: ממתקים ממכרים מחמישה מרכיבים בלבד

בלי אפייה ובמעט מאוד עבודה: כדורים מתוקים וטעימים בטירוף עם הפתעה קטנה במרכז: אגוז לוז שמוסיף קראנץ' בסוף כל ביס

אפרת סיאצ'יפורסם: 20.12.18 23:24
כדורי קוקוס ושוקולד לבן (צילום: אפרת סיאצ'י)
כדורי קוקוס ושוקולד לבן (צילום: אפרת סיאצ'י)
 

מרכיבים

כ-16 כדורים

 

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 40 גרם חמאה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
  • 2/3 1 כוסות (160 גרם) קוקוס טחון
  • כ-16 אגוזי לוז
  • לציפוי: 1/4 כוס (25 גרם) קוקוס טחון

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את השוקולד, החמאה והחלב, מחממים במיקרוגל 10 שניות ומערבבים. חוזרים על החימום הקצר והערבוב עוד כמה פעמים, עד שהשוקולד והחמאה נמסים ומתקבל קרם חלק.
  2. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים לאיחוד. מכסים ומניחים במקרר כ-30 דקות, עד שהקרם מתקשה מעט ומתייצב.
  3. בעזרת כפות הידיים יוצרים מהקרם כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ ומטמינים בתוך כל כדור אגוז לוז. מגלגלים את הכדורים בקוקוס טחון ומניחים בצלחת או מגש. מכסים ומניחים במקרר שעה לפחות, להתייצבות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד