לזניות אישיות במילוי בטטה, גבינות ותרד (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
מרכיבים
10 מנות בתבניות מאפינס או מנה בתבנית 30X20 ס"מ
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 ק"ג עלי תרד טרי
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 3 בטטות בינוניות
- 2 גביעים (400 מ"ל) יוגורט4%-3%
- 1 מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה
- 100 גרם גבינה מלוחה 5%שומן
- 1 כף קורנפלור
- 1 חבילה עלי לזניה
- 100 גרם מוצרלה, מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מחממים כף משמן הזית במחבת, מוסיפים את התרד ומטגנים 5-4 דקות, עד שהוא מבושל לגמרי. מוסיפים מלח, פלפל ומוסקט, מערבבים ומסירים מהכיריים.
- קולפים את הבטטות וחותכים לפרוסות בעובי 1/2ס"מ. מניחים אותן בתבנית התנור, מברישים בשמן הזית שנותר ומתבלים במלח ופלפל. אופים כ-10 דקות, עד שהן מתרככות. מוציאים ומצננים כ-5 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות.
- שמים בקערה את היוגורט, גבינת הריקוטה, הגבינה המלוחה והקורנפלור ומערבבים היטב.
- הרכבת המנה: משמנים את התבניות לאפיית הלזניה. מרפדים את הבסיס בעלי לזניה (שוברים אותם לפי הצורך). מניחים עליהם ככף מעלי התרד ועליהם מניחים עיגול בטטה. יוצקים ככף מתערובת הגבינות. יוצרים שכבה נוספת (לזניה, תרד, בטטה וגבינות) ומכסים בשכבה שלישית של עלי לזניה. מברישים אותם בשמן זית ומפזרים מוצרלה מגוררת (אם מכינים את הלזניה בתבנית משפחתית, יוצרים שכבות מלאות באותו אופן).
- אופים 20-15דקות (כ-30 דקות לתבנית גדולה), עד שהלזניה מזהיבה קלות. מוציאים ומגישים חם.