לשינייך בלבד: לזניות אישיות במילוי של בטטה, גבינות, תרד ויוגורט

בגרסה אישית או בתבנית משפחתית – לזניה נהדרת עם גבינות קלילות שנשארות יציבות בזכות טריק שימושי: הוספת מעט קורנפלור

לזניות אישיות במילוי בטטה, גבינות ותרד (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
לזניות אישיות במילוי בטטה, גבינות ותרד (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
 

מרכיבים

10 מנות בתבניות מאפינס או מנה בתבנית 30X20 ס"מ

 

  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • ‭1/2‬ ק"ג עלי תרד טרי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ‭1/2‬ כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 3 בטטות בינוניות
  • 2 גביעים (‭400‬ מ"ל) יוגורט4%-3% ‬
  • 1 מכל (‭250‬ גרם) גבינת ריקוטה
  • 100 גרם גבינה מלוחה ‭ 5%‬שומן
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 חבילה עלי לזניה
  • ‭100‬ גרם מוצרלה, מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-‭200‬ מעלות.
  2. מחממים כף משמן הזית במחבת, מוסיפים את התרד ומטגנים ‭ 5-4‬ דקות, עד שהוא מבושל לגמרי. מוסיפים מלח, פלפל ומוסקט, מערבבים ומסירים מהכיריים.
  3. קולפים את הבטטות וחותכים לפרוסות בעובי ‭ 1/2‬ס"מ. מניחים אותן בתבנית התנור, מברישים בשמן הזית שנותר ומתבלים במלח ופלפל. אופים כ-‭10‬ דקות, עד שהן מתרככות. מוציאים ומצננים כ-5 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-‭190‬ מעלות.
  4. שמים בקערה את היוגורט, גבינת הריקוטה, הגבינה המלוחה והקורנפלור ומערבבים היטב.
  5. הרכבת המנה: משמנים את התבניות לאפיית הלזניה. מרפדים את הבסיס בעלי לזניה (שוברים אותם לפי הצורך). מניחים עליהם ככף מעלי התרד ועליהם מניחים עיגול בטטה. יוצקים ככף מתערובת הגבינות. יוצרים שכבה נוספת (לזניה, תרד, בטטה וגבינות) ומכסים בשכבה שלישית של עלי לזניה. מברישים אותם בשמן זית ומפזרים מוצרלה מגוררת (אם מכינים את הלזניה בתבנית משפחתית, יוצרים שכבות מלאות באותו אופן).
  6. אופים ‭ 20-15‬דקות (כ-‭30‬ דקות לתבנית גדולה), עד שהלזניה מזהיבה קלות. מוציאים ומגישים חם.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד