
פתיתים עם בשר בקר טחון (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
3-2 מנות
- 1 כוס פתיתים אפויים “קוסקוס”
- שמן לטיגון
- 1 בצל, קצוץ
- 2 כוסות מים רותחים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כורכום
- אפשרות: 1 עגבנייה קצוצה דק, מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
- 250 גרם בשר בקר טחון
- 1 כפית בהרט
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית פפריקה
- מלח, פלפל שחור
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
אופן ההכנה
- הפתיתים: מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את המים ואת התבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 20-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- הבשר: מחממים מעט שמן במחבת. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים, תוך ערבוב והפרדת הפירורים, עד שהבשר משחים (חשוב שלא לטגן יותר מדי, כדי שהבשר לא יתייבש).
- ההגשה: מוסיפים לסיר הפתיתים את הבשר (וגם את העגבנייה והפטרוזיליה, אם רוצים) ומערבבים. מגישים חם.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Morrocan Girl"

אוהבים פתיתים? קבלו עוד 3 מתכונים מהירים. לחצו על התמונה