הילדים יבקשו עוד: פתיתים עם בשר בקר טחון שמכינים בשיא המהירות

מנה קלה להכנה ומשביעה שתסגור לכם את הפינה באמצע השבוע. ויש גם אפשרות לשדרוג בשביל המבוגרים, עם עגבנייה ועשבי תיבול

אסתר דורון צרפתי

|

17.12.18 | 10:56

פתיתים עם בשר בקר טחון (צילום: אסתר דורון צרפתי)
פתיתים עם בשר בקר טחון (צילום: אסתר דורון צרפתי)

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 1 כוס פתיתים אפויים “קוסקוס”
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 כוסות מים רותחים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כורכום
  • אפשרות: 1 עגבנייה קצוצה דק, מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק

 

לבשר

  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח, פלפל שחור

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

  1. הפתיתים: מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים כדקה.
  2. מוסיפים את המים ואת התבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 20-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  3. הבשר: מחממים מעט שמן במחבת. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים, תוך ערבוב והפרדת הפירורים, עד שהבשר משחים (חשוב שלא לטגן יותר מדי, כדי שהבשר לא יתייבש).
  4. ההגשה: מוסיפים לסיר הפתיתים את הבשר (וגם את העגבנייה והפטרוזיליה, אם רוצים) ומערבבים. מגישים חם.

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Morrocan Girl"

 

    אוהבים פתיתים? קבלו עוד 3 מתכונים מהירים. לחצו על התמונה

     

      (צילום: אפרת סיאצ'י)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר בשרי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג