
סלט גזר עם שומר ושקדים בוויניגרט תפוזים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
בקיץ הגזרים מגיעים אלינו אחרי ששהו בקירור, אבל בחורף יש סיכוי טוב יותר למצוא גזרים עסיסיים ואפילו בכמה צבעים. בצירוף שומר ורוטב תפוזי מתקבל סלט עשיר בטעמים ומרענן. רוצים להכין אותו בקיץ? ותרו על השומר או החליפו אותו בעלי בייבי.
מרכיבים
כ-6 מנות
- 6-5 גזרים, מומלץ בצבעים שונים
- 1 שומר
- 1 בצל סגול
- 1/4כוס שבבי שקדים
לרוטב
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 1/4כוס שמן זית
- 1 כפית חרדל
- 1/2כפית זרעי כוסברה, טחונים
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
- 1/4כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מחוקה מלח
אופן ההכנה
- קולפים את הגזרים ופורסים אותם דק (או מגררים גס). חוצים את השומר ואת הבצל וחותכים אותם לפרוסות דקות (מומלץ במנדולינה). מעבירים את הירקות לקערה.
- מחממים מחבת יבשה וקולים בה בזהירות את השקדים. מוסיפים לקערה.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.