סלט גזר עם שומר ושקדים בוויניגרט של תפוז וג'ינג'ר

בחורף אנחנו נהנים מגזרים טריים ועסיסיים במיוחד – אז זה הזמן להכין מהם סלט צבעוני, עשיר בטעמים ומרענן

נעמה רן

|

13.12.18 09:36

אוכל סלט גזר עם שומר שקדים
אוכל סלט גזר עם שומר שקדים (סלט גזר עם שומר ושקדים בוויניגרט תפוזים)
בקיץ הגזרים מגיעים אלינו אחרי ששהו בקירור, אבל בחורף יש סיכוי טוב יותר למצוא גזרים עסיסיים ואפילו בכמה צבעים. בצירוף שומר ורוטב תפוזי מתקבל סלט עשיר בטעמים ומרענן. רוצים להכין אותו בקיץ? ותרו על השומר או החליפו אותו בעלי בייבי.

 

מרכיבים

כ-6 מנות

 

  • ‭6-5‬ גזרים, מומלץ בצבעים שונים
  • 1 שומר
  • 1 בצל סגול
  • ‭ 1/4‬כוס שבבי שקדים

 

לרוטב

  • ‭1/4‬ כוס מיץ תפוזים
  • ‭ 1/4‬כוס שמן זית
  • 1 כפית חרדל
  • ‭ 1/2‬כפית זרעי כוסברה, טחונים
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • ‭ 1/4‬כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מחוקה מלח

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את הגזרים ופורסים אותם דק (או מגררים גס). חוצים את השומר ואת הבצל וחותכים אותם לפרוסות דקות (מומלץ במנדולינה). מעבירים את הירקות לקערה.
  2. מחממים מחבת יבשה וקולים בה בזהירות את השקדים. מוסיפים לקערה.
  3. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד