מאפינס כרובית מלוחים (צילום: טל פינקלשטיין)
מתכון של אינס שילת ינאי, מתוך תפריט ארוחת הבוקר של הווילג' - מלון מטיילים על הירדן בשדה
נחמיה.
מרכיבים
12 מאפינס מלוחים
- 1 כרובית קטנה
- 3 ביצים
- 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג'
- 1 בצל, קצוץ
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים (או תבניות מאפינס).
- מפרקים את הכרובית לפרחים (אין צורך לבשל אותה). שמים את הפרחים במעבד המזון וטוחנים לפירורים קטנים. מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לשקעים עד ל-3/4 מגובהם. אופים כ-25 דקות, עד שמאפינס הכרובית מזהיבים.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
ויש גם מאפינס עם ברוקולי וקינואה. לחצו על התמונה