הבהלה למתוק: בדקו עד כמה אתם מכורים לסוכר וקבלו טיפ להתמודדות

כמה פעמים החלטתם לשמור על המשקל ונשברתם כי הרגשתם צורך בלתי נשלט במתוק? הדיאטנית הקלינית ריטה שאוליאן מסבירה שזה לא רק עניין של כוח רצון

ריטה שאוליאן

|

10.12.18 | 08:54

תוכלו לעצור אחרי אחת? בדקו את עצמכם (צילום: Shutterstock)
תוכלו לעצור אחרי אחת? בדקו את עצמכם (צילום: Shutterstock)

זה מתחיל בהחלטה לשמור על המשקל - הבטחה לעצמכם שמעכשיו אתם 'טובים' ולא נכנעים למזון לא בריא מפתה ככל שיהיה. הכול מתנהל כשורה עד שמגיעה מסיבת יומולדת/ הרמת כוסית/ארוחה משפחתית (תרגישו חופשיים להוסיף). עוד לפני שפורסים אותה, העוגה קורצת להם ללא הפוגה. אתם מסכמים עם עצמכם על פרוסה דקה כנייר והנה לקראת סוף היום עומדים בתור לקונדיטוריה הקרובה כדי לפצות את עצמכם עם ריבית על ההדחקה.

 

ואחרי? תחושה של משבר, דימוי עצמי נמוך, האשמות עצמיות בדבר היעדר כוח רצון ועמוד שדרה, ללא סיכוי לצאת מחוזקים. המעגל נסגר וחוזר על עצמו פעם אחר פעם, הזמן חולף והקילוגרמים רק נוספים.

 

אם הסיפור הזה מוכר לכם בווריאציה כלשהי, כדאי שתדעו כי במרבית המקרים כדי לצאת מהמעגל יש תחילה לפתור את הצורך במתוק. החשק לסוכר הוא לעיתים קרובות תוצר של חוסר איזון גופני שדורש התערבות רפואית ותיקון מושכל של התפריט, כך שאתם נמנעים ממצבי רעב סמוי שיגרום לכם לזלול פחמימות פשוטות ללא שליטה.

 

להלן מספר גורמים שכדאי להתייחס אליהם במצבי כאלה:

>> במקרים של חסרים ב-B12 או אנמיה, חשים עייפים. הפתרון המיידי הוא אכילה של מתוקים 'להחזרת האנרגיה'. השלמת החסרים האלה באמצעות תפריט נכון או תוספי תזונה מותאמים תקל באופן משמעותי על הצורך במתוק.

 

>> תשוקה גדולה במתוקים קיימת גם במצב שבו יש פרזיטים במעיים, למשל במצב של קנדידה. במקרה זה, ככל שהתזונה עשירה יותר בסוכרים, כמות הפרזיטים גדלה ואוכלוסיית החיידקים הטובים פוחתת. הצורך במתוק גדל כל הזמן ויש קושי עצום בירידה במשקל. איזון אוכלוסיית המעי על ידי פרוביוטיקה וחומצה קומבוקפרילית תסייע להפחית את החשקים.

 

>> טעות נפוצה רווחת היא להתחיל את היום באכילת כמות גדולה של מתוק. הסוכרים גורמים להפרשת אינסולין מוגברת שמעוררת את שוב את הצורך במתוקים ויוצרת מעגל סגור. אינסולין הוא הורמון בנייה ומכאן שככל שיש יותר ממנו, נבנות יותר רקמות שומן. מודעות לכך, תאפשר לכם לבחור נכון את המאכלים לארוחת הבוקר שלכם.

 

>> אין זה סוד שבמקרים רבים הנחמה האולטימטיבית היא שוקולד או סוכר זמין אחר. מצב רוח ירוד מאופיין בירידה ברמת הסרוטונין. תזונה נכונה, תוספי תזונה וצמחי מרפא יכולים לסייע בשיפור מצב הרוח ולמנוע את אכילת המתוקים. למשל, אומגה 3 וחומצות שומן אחרות מסייעות להתמודד עם תסמונת קדם מחזור ובמניעת אי שקט פנימי. כמו כן, קיימים פתרונות חלופיים לאותו השוקולד במקרים בהם ברור שמדובר באכילה רגשית.

 

ענו על השאלון וגלו האם אתם באמת מכורים לסוכר:

 

 

ריטה שאוליאן היא דיאטנית קלינית המתמחה בגמילה מסוכר, רפואה סינית ואיזון רגשי

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד