חזה עוף מוקפץ בדבש ושום (צילום: אפרת סיאצ'י)
חזה עוף מוקפץ בדבש ושום / אפרת סיאצ'י
מרכיבים
כ-3 מנות
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 2 כפות קורנפלור או קמח
- 2 כפות + 1 כפית שמן
- 4 כפות דבש
- 5-4 שיני שום, כתושות
- 1 כפית רוטב סויה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 1/3 כפית מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שומשום
- 2-1 כפות בצל ירוק קצוץ דק
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
אופן ההכנה
- מקמחים את קוביות חזה העוף בקורנפלור. מחממים 2 כפות שמן במחבת עם ציפוי למניעת הידבקות ומטגנים את העוף כדקה מכל צד, עד שצבעו הופך ללבן. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת כפית שמן ואת הדבש, השום, רוטב הסויה, המים, המלח ופלפל שחור ומבשלים 2-1 דקות על אש גבוהה, תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט (בשלב זה אפשר לטעום בזהירות ולתקן תיבול).
- מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב, עד שהעוף מתקרמל ומזהיב.
- מוסיפים את השומשום והבצל הירוק, מערבבים ומבשלים כחצי דקה נוספת. מסירים מהאש ומגישים מיד.
- עוד מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
קציצות דגים על מצע של אורז ואטריות / יעל גרטי, "לאשה"
מרכיבים
כ-25 קציצות קטנות
לאורז ולאטריות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס אורז בסמטי (או אורז לבן אחר)
- 1 כוס אטריות דקיקות (מקמח חיטה)
- 2/3 כפית מלח
- 1/2 2 כוסת (625 מ"ל) מים רותחים
לקציצות
- 325 גרם פילה דג לבן (בורי, מוסר וכו'), טחון
- 2 כפות שמן זית
- 1 חלמון מביצה גדולה
- 2-1 שיני שום, קלופות וכתושות
- כ-1/2 כפית מלח
- 3 כפות שטוחות פנקו (פירורי לחם יפניים) או פירורי לחם רגילים
- שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה
- האורז והאטריות: מחממים את שמן הזית בסיר בינוני על להבה גבוהה. מוסיפים את האורז, האטריות והמלח ומערבבים. מטגנים כדקה. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה חוזרת. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 9-8 דקות, עד שכל המים נספגים.
- בינתיים, מכינים את הקציצות: שמים בקערה בינונית את כל מרכיבי הקציצות ולשים עד שנוצרת עיסה אחידה. אם רוצים, טועמים ומתקנים תיבול. יוצרים כדורים קטנים ומניחים בצלחת.
- הטיגון: יוצקים שמן למחבת או לסיר נמוך עד לגובה 3-2 ס"מ ומחממים על להבה גבוהה. מטגנים את כדורי הדג עד שהם זהובים מכל הצדדים, ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים את הקציצות על מצע של אורז עם אטריות.
שווארמה טבעונית מ-3 מרכיבים / אפרת מוסקוביץ
מרכיבים
2-1 מנות
- 1 חבילה (300 גרם) טופו
- 1 כף תבלין לשווארמה
- 2 כפיות מלח
- מעט פלפל שחור
- 2 בצלים
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה
- חותכים את הטופו לרצועות דקות בעזרת הסכין הרחבה של הפומפייה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- חותכים את הבצל לרצועות.
- מחממים את השמן במחבת ומקפיצים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הטופו ומטגנים במשך כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא משחים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך (אבל לא להגזים עם תבלין השווארמה, שבכמות גדולה גורם לטעם מריר).
- עוד מתכונים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"
ויש עוד 4 רעיונות לארוחת צהריים מהירה - לחצו על התמונה