בדאלק, אפשר עוד סופגנייה?
הגרסה העיראקית למלכת חנוכה

רוצים לגוון את שגרת האירוח בחג? עשו כמו אסנת לסטר והכינו זנגולה – סופגניות עיראקיות בצורת ספירלה שמוגשות עם סירופ לימוני

אסנת לסטרפורסם: 06.12.18 09:43
זנגולה - סופגניות עיראקיות מזולפות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
זנגולה - סופגניות עיראקיות מזולפות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

זנגולה - סופגניות עיראקיות מזולפות

גם אם בהתחלה ההכנה של הסופגניות האלה נראית מסובכת (לחסרי ניסיון כמוני, לפחות), מהר מאוד היא הופכת לקלה יותר ואפילו כיפית.

 

את המתכון קיבלתי מפרח הופמן מחיפה.

 

מרכיבים

כ-15 סופגניות

 

לבצק

  • 1/4 4 כוסות (600 גרם) קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות קמח אורז (אם אין, אפשר להחליף ב-2 כפות נוספות של קמח רגיל)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 2 עד 3 כוסות (720-600 מ"ל) מים
  • שמן לטיגון

 

לסירופ הסוכר

  • 3 כוסות (600 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 3-2 כפות מיץ לימון
  • אפשרות: 5 טיפות מי זהר

 

    אופן ההכנה

    1. הסירופ: שמים בסיר קטן ורחב את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות נוספות, עד שמתקבל סירופ מעט סמיך. מוסיפים לסיר את מיץ הלימון (ומי הזהר, אם רוצים), מערבבים ומבשלים עוד 10 שניות. מסירים מהכיריים, מעבירים לקערה ושומרים בצד.

    2. הבצק: מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם ללא מיקסר, ולערבב בכף). שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט המים והשמן ומערבלים במהירות נמוכה עד לאיחוד. ממשיכים לערבל ומוסיפים בהדרגה מים, עד שמתקבל בצק אחיד, רך מאוד וכמעט נוזלי.

    3. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף וגוזרים את הקצה שלה, כך שיתקבל חור קטן.

    4. יוצקים למחבת רחבה שמן בעומק של כ-1 ס"מ ומביאים לרתיחה.

    5. מזלפים למחבת מהבלילה בצורת ספירלה – מתחילים מהמרכז ומתקדמים כלפי חוץ (ראו וידאו למטה). בסיום הזילוף מושכים פס מקצה הספירלה אל מרכזה – תפקידו "להדביק" הכל ליחידה אחת, כדי שהזנגולה לא תתפרק כשנוציא אותה מהמחבת. מטגנים את הזנגולה עד שצדה התחתון מזהיב. הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב.

     

     

    6. מעבירים את הזנגולה היישר לקערת סירופ הסוכר וטובלים אותה משני הצדדים. מעבירים לצלחת הגשה.

    7. יוצרים באותו אופן סופגניות נוספות.

     

    אפשר לזלף את הבצק גם באמצעות בקבוק לחיץ – ולא חייבים להקפיד על צורת ספירלה. צפו במאזינה פרח הופמן מדגימה:

     

     

     

    ממהרים? יש גם סופגניות אשל בצ'יק צ'ק 

    מתכון שקיבלתי משוש רוזנטל מטבריה.

     

    סופגניות אשל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      סופגניות אשל(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      50-40 סופגניות ביס

       

      • 2 גביעים (400 מ"ל) אשל (או לבן, גיל, יוגורט ואפילו שמנת)
      • 2 ביצים
      • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
      • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
      • שמן לטיגון עמוק
      • להגשה: ריבה

       

      אופן ההכנה

      1. מערבבים את כל המרכיבים לבצק רך מאוד ודביק.
      2. מחממים בסיר את השמן.
      3. נוטלים כף לא מלאה מהבצק ובעזרת האצבע דוחפים את הבצק לשמן הרותח. מטגנים עד להזהבה מצד אחד, הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
      4. מכינים באותו אופן סופגניות נוספות.
      5. מגישים עם ריבה.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. אנחנו גרים בנתניה, בבית המשקיף על הים. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)