בים בם תירס מטוגן: שלוש לביבות לחנוכה עם הגרגירים הצהובים

אחרי שתתאהבו בהן בהדלקת הנרות, מבטיחים שתמשיכו להכין אותן במשך כל השנה: 3 לביבות תירס נהדרות - עם מוצרלה, עם בצל ירוק או מהירות במיוחד

Xnet

|

04.12.18 | 10:12

לביבות תירס ומוצרלה (צילום: דניאל לילה)
לביבות תירס ומוצרלה (צילום: דניאל לילה)

לביבות תירס ומוצרלה / שי לי ליפא

לביבות עדינות ופריכות שילדים ומבוגרים יאהבו. הן טעימות חמות, בטמפרטורת החדר ואפילו קרות. מומלץ להגיש עם יוגורט.

 

מתכון של שי לי ליפא, באדיבות מחלבות "גד".

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-16 לביבות

 

  • ‏3 כוסות גרגירי תירס קפואים
  • ‏2 ביצים
  • ‏1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 1 כוסות (כ-200 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת
  • אפשרות: ‏1/3 כוס עירית, קצוצה גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לטיגון: שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. ממלאים במים סיר בינוני, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים את גרגירי התירס במים הרותחים כ-3 דקות, עד שהם רכים. מעבירים למסננת ומצננים במשך כ-15 דקות.
  2. ‏מעבירים מחצית מכמות התירס החלוט למעבד מזון ומרסקים. מעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הגרגירים השלמים, הביצים, פירורי הלחם, המוצרלה, מלח ופלפל ומערבבים.
  3. ‏יוצרים מהתערובת לביבות בקוטר ‏6 ס"מ (כדאי לטגן קודם לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול).
  4. יוצקים שמן זית בעומק 1/2 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים את לביבות התירס בכמה מחזורים במשך 3-2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

  • איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות או כדקה במיקרוגל.

 

 

לביבות תירס עם בצל ירוק / חיה אילונה דר

לביבות תפוחות ואווריריות עם קרום פריך, שיכולות להשתלב בכל ארוחת ערב משפחתית.

 

לביבות תירס עם בצל ירוק (צילום: חיה אילונה דר)
    לביבות תירס עם בצל ירוק(צילום: חיה אילונה דר)

     

    מרכיבים

    כ-25 לביבות

     

    • 300 גרם גרגירי תירס (1 קופסה בינונית מסוננת מנוזלים)
    • 5 גבעולי בצל ירוק
    • 3 כפות קמח
    • 1 ביצה
    • 1 חלבון
    • מלח
    • פלפל שחור טחון
    • שמן קנולה לטיגון

     

    אופן ההכנה

    1. שמים את גרגירי התירס במעבד המזון וטוחנים כמה שניות. מוסיפים את הבצל והקמח וממשיכים לטחון עד לקבלת המרקם הרצוי.
    2. שמים בקערה את הביצה, החלבון, מלח ופלפל, ומקציפים כמה דקות, עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. מקפלים את הקצף לתוך תערובת התירס.
    3. מרפדים צלחת במגבות נייר. יוצקים שמן בעומק של ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על אש בינונית.
    4. יוצקים מהתערובת לשמן בעזרת כף ומטגנים את לביבות התירס כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.
    5. מגישים חם, רצוי בליווי סלט ויוגורט.

     

    • עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

     

     

    לביבות תירס מהירות / ליאורה חוברה, "לאשה"

    המתכון הכי פשוט בעולם: מערבבים את המרכיבים, זורקים למחבת - ויש לביבות שחומות ונפלאות.

     

    לביבות תירס מהירות (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דלית מרחב)
      לביבות תירס מהירות(צילום: כפיר חרבי, סגנון: דלית מרחב)

       

      מרכיבים

      2 מנות

       

      • 225 גרם (קצת פחות מ-1 כוס) גרעיני תירס - עדיף טריים שבושלו כמה דקות או מוקפאים שהופשרו. אם משתמשים בגרעיני תירס מקופסה - עדיף שיהיו ללא תוספת סוכר
      • 2 ביצים בגודל L
      • 2 כפות קמח תופח מלא
      • 2 כפות חלב
      • מלח
      • לטיגון: שמן קנולה

       

      אופן ההכנה

      1. שמים בקערה את הביצים, הקמח והחלב ומערבבים במזלג. מוסיפים את התירס ומערבבים.
      2. יוצקים למחבת את השמן ומחממים. מניחים תלוליות קטנות מבלילת הלביבות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
      3. מגישים את לביבות התירס מיד.

       

        ויש גם 3 מתכונים מצוינים ללביבות בטטה אפויות. לחצו על התמונה

         

          (צילום: יוסי סליס, סגנון והפקה: נטשה חיימוביץ')

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר חלבי
        צמחוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (4 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג