
לביבות תירס ומוצרלה (צילום: דניאל לילה)
לביבות תירס ומוצרלה / שי לי ליפא
לביבות עדינות ופריכות שילדים ומבוגרים יאהבו. הן טעימות חמות, בטמפרטורת החדר ואפילו קרות. מומלץ להגיש עם יוגורט.
מתכון של שי לי ליפא, באדיבות מחלבות "גד".
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
כ-16 לביבות
- 3 כוסות גרגירי תירס קפואים
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 1 כוסות (כ-200 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת
- אפשרות: 1/3 כוס עירית, קצוצה גס
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- לטיגון: שמן זית
אופן ההכנה
- ממלאים במים סיר בינוני, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים את גרגירי התירס במים הרותחים כ-3 דקות, עד שהם רכים. מעבירים למסננת ומצננים במשך כ-15 דקות.
- מעבירים מחצית מכמות התירס החלוט למעבד מזון ומרסקים. מעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הגרגירים השלמים, הביצים, פירורי הלחם, המוצרלה, מלח ופלפל ומערבבים.
- יוצרים מהתערובת לביבות בקוטר 6 ס"מ (כדאי לטגן קודם לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול).
- יוצקים שמן זית בעומק 1/2 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים את לביבות התירס בכמה מחזורים במשך 3-2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
- איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות או כדקה במיקרוגל.
לביבות תירס עם בצל ירוק / חיה אילונה דר
לביבות תפוחות ואווריריות עם קרום פריך, שיכולות להשתלב בכל ארוחת ערב משפחתית.

לביבות תירס עם בצל ירוק(צילום: חיה אילונה דר)
מרכיבים
כ-25 לביבות
- 300 גרם גרגירי תירס (1 קופסה בינונית מסוננת מנוזלים)
- 5 גבעולי בצל ירוק
- 3 כפות קמח
- 1 ביצה
- 1 חלבון
- מלח
- פלפל שחור טחון
- שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
- שמים את גרגירי התירס במעבד המזון וטוחנים כמה שניות. מוסיפים את הבצל והקמח וממשיכים לטחון עד לקבלת המרקם הרצוי.
- שמים בקערה את הביצה, החלבון, מלח ופלפל, ומקציפים כמה דקות, עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. מקפלים את הקצף לתוך תערובת התירס.
- מרפדים צלחת במגבות נייר. יוצקים שמן בעומק של ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על אש בינונית.
- יוצקים מהתערובת לשמן בעזרת כף ומטגנים את לביבות התירס כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.
- מגישים חם, רצוי בליווי סלט ויוגורט.
- עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"
לביבות תירס מהירות / ליאורה חוברה, "לאשה"
המתכון הכי פשוט בעולם: מערבבים את המרכיבים, זורקים למחבת - ויש לביבות שחומות ונפלאות.

לביבות תירס מהירות(צילום: כפיר חרבי, סגנון: דלית מרחב)
מרכיבים
2 מנות
- 225 גרם (קצת פחות מ-1 כוס) גרעיני תירס - עדיף טריים שבושלו כמה דקות או מוקפאים שהופשרו. אם משתמשים בגרעיני תירס מקופסה - עדיף שיהיו ללא תוספת סוכר
- 2 ביצים בגודל L
- 2 כפות קמח תופח מלא
- 2 כפות חלב
- מלח
- לטיגון: שמן קנולה
אופן ההכנה
- שמים בקערה את הביצים, הקמח והחלב ומערבבים במזלג. מוסיפים את התירס ומערבבים.
- יוצקים למחבת את השמן ומחממים. מניחים תלוליות קטנות מבלילת הלביבות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
- מגישים את לביבות התירס מיד.

ויש גם 3 מתכונים מצוינים ללביבות בטטה אפויות. לחצו על התמונה