צ'ורוס מיוחדימוס: בגודל ביס או טבעוניים במילוי של קרם שוקולד

שתי צורות הגשה מגניבות לסופגניות הספרדיות הפשוטות: נעה עינת מכינה אותן בצורת כדורים קטנטנים, ואולגה טוכשר הופכת אותן לקעריות אכילות

Xnet

|

03.12.18 | 09:27

קעריות צ'ורוס טבעוניות במילוי שוקולד (צילום: אולגה טוכשר)
קעריות צ'ורוס טבעוניות במילוי שוקולד (צילום: אולגה טוכשר)

קעריות צ'ורוס טבעוניות במילוי שוקולד

מתכון של אולגה טוכשר מהבלוג המרכיב הסודי, באדיבות חברת מיה.

 

במתכון הזה משמש בצק הצ'ורוס ליצירת קערות אפויות ואכילות, פריכות וזהובות מבחוץ ורכות מבפנים. אל תתנו לעובדה שהן אפויות להטעות אתכם: הן עדיין מושחתות מאוד.

 

הערה חשובה: הבצק מכיל מים משימורי חומוס (אקווה פאבה), שהופכים אותו לרך ונוח יותר לעבודה וזילוף, אבל אל חשש: אנחנו מבטיחים שלצ’ורוס אין אפילו טיפה של טעם או ריח של חומוס.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

8 מנות

 

לצ'ורוס
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן או שמן קוקוס מומס
  • 3 כפות סוכר או סוכר חום
  • קורט מלח
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים משימורי חומוס (אקווה פאבה)

 

למילוי שוקולד / שוקולד עם חמאת בוטנים
  • 250 גרם שוקולד צ'יפס מריר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב צמחי
  • אפשרות: 1 כף גדושה חמאת בוטנים חלקה

 

לקישוט
  • בוטנים, קצוצים
  • פיסטוקים, קצוצים

 

אופן ההכנה
  1. משמנים קלות את הגב של תבנית שקעים.
  2. הצ'ורוס: שמים בסיר קטן את המים, השמן, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים היטב בעזרת כף עץ או מרית. התערובת תסמיך משמעותית וצריך לערבב אותה היטב כדי להיפטר מכל גושי הקמח.
  3. מוסיפים את מי החומוס וממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק אחיד, רך וגמיש מאוד. מכבים את הלהבה וממשיכים לערבב עוד קצת, כדי לקרר מעט את הבצק.
  4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר חלק – חשוב לעשות זאת כשהבצק עדיין חם כי כשהוא מתקרר הוא מאבד את הגמישות שלו.
  5. מזלפים את הבצק על השקעים ההפוכים בצורת ספירלה: מתחילים מהבסיס ומתקדמים כלפי מעלה, עד שהשקע מכוסה לחלוטין. משטחים את ה"שפיץ" שבכל קצה, כי הוא יהיה התחתית של הקערה האפויה. חשוב לזלף על השקעים לסירוגין – שקע כן ושקע לא – כדי שיישמר מרווח בין הקערות והן לא יידבקו זו לזו בזמן האפייה.
  6. מעבירים את התבנית למקפיא ל-3 שעות לפחות, עד שהבצק קפוא לגמרי.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. אופים את קערות הצ'ורוס כ-60 דקות, עד להזהבה יפה (זמן האפייה ארוך יחסית כי הבצק קפוא).
  9. לקראת ההגשה מכינים את הקרם: שמים בסיר קטן את השוקולד צ'יפס והחלב הצמחי ומחממים על אש נמוכה, תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס ומתקבל רוטב סמיך וחלק. אם רוצים, מעבירים מחצית מהרוטב לכלי נפרד, מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת בתערובת.
  10. ממלאים כל קערה בכמות נדיבה של המילוי, מפזרים מעל את הבוטנים או הפיסטוקים ומגישים.
  11. שומרים בקופסה מחוץ למקרר.

 

כמה הערות חשובות
  • חשוב מאוד להקפיא היטב את הבצק, אחרת קערות הצ'ורוס עלולות להתפרק באפייה.
  • אפשר כמובן גם לאפות צ'ורוס ישרים רגילים, ולא בצורת קערות.
  • אם רוצים לטגן את הצ'ורוס, משמיטים מהמתכון את מי החומוס. הבצק יהיה טיפה יותר קשה לזילוף.
  • אם אין לכם שקית זילוף / צנתרים / כוח לזלף, אפשר פשוט להכין מהבצק (הוא גמיש ונוח לעבודה) נחשים ארוכים בעובי רצוי וללפף אותם בספירלה מסביב לשקעי התבנית. לא חייבים לעשות נחש ארוך אחד אם זה לא מצליח – אפשר פשוט להדביק את קצוות הבצק. מה שכן חשוב ביותר זה לצופף את סיבובי הבצק, כדי שלא יהיו חורים בספירלה. זה מה שיגרום לכוס להיות שלמה.
  • אפשר להגיש את הכוסות עם כל מילוי אחר שאוהבים: כדור גלידה, קרם, ריבה, מלבי וכו'. אפשר גם פשוט לגלגל את הצ'ורוס בתערובת סוכר וקינמון.

  

 

חטיפי צ'ורוס קטנים

מתכון של שפית-קונדיטורית נעה עינת.

 

חטיפי צ'ורוס קטנים (צילום: נעה עינת)
    חטיפי צ'ורוס קטנים(צילום: נעה עינת)

     

    מרכיבים

    40-30 יחידות

     

    • 1/2 כוס ועוד 2 כפות (150 מ"ל) מים
    • 1/2 כוס ועוד 2 כפות (150 מ"ל) חלב
    • 80 גרם חמאה
    • קורט מלח
    • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
    • 2 ביצים
    • לטיגון: שמן קנולה
    • לציפוי: סוכר, קינמון

     

    אופן ההכנה
    1. שמים בסיר את המים, החלב, החמאה והמלח. מביאים לרתיחה חזקה, מוסיפים את הקמח בבת-אחת וממשיכים לבשל, תוך ערבוב, עד לקבלת בצק חלק. מכבים את האש ומערבבים עוד כמה שניות, כדי לקרר קצת את הבצק.
    2. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות בינונית עד שהבצק מתקרר (אפשר גם להעביר לקערה ולהמשיך לערבב ידנית).
    3. מוסיפים לבצק ביצה ומערבבים עד להטמעה. מוסיפים את הביצה השנייה ומערבבים עד שגם היא נטמעת בבצק.
    4. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים עליה עיגולי קטנים מהבצק. מקפיאים ל-10 דקות לפחות.
    5. מערבבים בקערה סוכר וקינמון ומציבים ליד הכיריים.
    6. מחממים שמן עמוק ל-180-170 מעלות ומטגנים את כדורי הצ'ורוס עד להזהבה. מעבירים את הכדורים לקערת הסוכר ומגלגלים לציפוי. מעבירים לצלחת ומגישים מיד.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג