חמישה גוונים של לביבה: מתכוני לביבות מכל הסוגים והטעמים

אפויות, מטוגנות, מתוקות, מלוחות, טבעוניות, ללא גלוטן, מגוררות, מזולפות, קרוצות – אין סיכוי שלא תמצאו בכתבה הזו לביבות שישמחו לכם את חנוכה

לביבות ירוקות עם גבינה בולגרית (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
לביבות ירוקות עם גבינה בולגרית (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

איזו לביבה מתחשק לכם לאכול? מלוחה או מלוחה? אפויה או מטוגנת? ניסינו לכסות את כל האפשרויות.

 

 

טבעוניות וללא גלוטן: לביבות תירס

מתכון פשוט ומנצח ללביבות שאפשר לאפות בתנור או לצרוב על מחבת (כ־2 דקות מכל צד, על מחבת עם מעט מאוד שמן).  

 

 

לביבות תירס קרוצות ואפויות (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
    לביבות תירס קרוצות ואפויות(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

     

    המרכיבים

    (כ־20 יחידות גדולות)

     

    • 1/2 כוס (100 גרם) אגוזי קשיו
    • 2 כוסות (300 גרם) גרעיני תירס מקלח, מהקפאה (אין צורך להפשיר) או משימורים (מסוננים)
    • 300 גרם גזר (כ־3 יחידות), דלורית או בטטה, קלופים וחתוכים גס
    • 3 כוסות מים
    • 4 כפות שמן או שמן זית
    • 2 כפות מיץ לימון
    • פלפל שחור טחון טרי
    • 1/4 כפית מלח
    • 1 כוס קמח תירס לפולנטה (מהיר הכנה)

     

    ההכנה

    1. שורים את הקשיו במים במשך 20 דקות ומסננים.

    2. מעבירים את הקשיו לקערת מעבד המזון או הבלנדר. מוסיפים את כל שאר המרכיבים – למעט קמח התירס - ומעבדים לעיסה חלקה.

    3. מעבירים את העיסה לסיר ומחממים עד סף רתיחה. מוסיפים את קמח התירס ומבשלים תוך ערבוב עוד כ־10 דקות, עד שהתערובת סמיכה ומבושלת.

    4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן. יוצקים לתבנית את התערובת החמה ומיישרים־משטחים באופן אחיד. מניחים לצינון מלא, מומלץ במקרר (אפשר להכין עד 3 ימים מראש).

    5. מחממים את התנור ל־200 מעלות.

    6. בעזרת קורצן עוגיות או כוס, קורצים עיגולים מהעיסה. מוציאים את השאריות שביניהם, לשים אותם ומעצבים מהם לביבות נוספות. מקפידים שיהיו רווחים קטנים בין הלביבות.

    7. אופים כ־10 דקות, עד שהלביבות מזהיבות היטב. מוציאים ומגישים חם, מומלץ לצד מטבל אבוקדו או יוגורט.

     

    • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

     

     

    טבעוניות: לביבות סלק

    השילוב בין הסלק ללימון נהדר! 

     

     

    לביבות סלק מגוררות ואפויות (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
      לביבות סלק מגוררות ואפויות(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

       

      המרכיבים

      (כ־20 יחידות)

       

      • 2 סלקים גדולים (800 גרם – 1 קילו), מבושלים
      • 1 בצל גדול
      • 1 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצות דק
      • אפשרות: 1/4 כפית פפריקה חריפה
      • מיץ מ־1 לימון, מסונן
      • 1 כוס שיבולת שועל שלמה + אפשרות לעוד קצת
      • 1/2 כפית מלח, פלפל שחור גרוס

       

      ההכנה

      1. שמים בקערה את כל מרכיבי הלביבות, משתמשים רק ב־2 כפות קמח, ומערבבים לעיסה. מומלץ לטעום ולתקן תיבול (אפשר להכין עד יומיים מראש, ולשמור במקרר. מניחים ניילון נצמד על פני העיסה עצמה, למנוע מגע עם האוויר).

      2. מחממים שמן במחבת ומטגנים רק לביבה אחת, עד הזהבה. אם היא מתפרקת – מוסיפים עוד כף קמח לעיסה ומערבבים. מטגנים את הלביבות על להבה בינונית, כ־3 דקות מכל צד, עד שהירקות מתרככים והלביבות מוכנות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

      • איך שומרים? עד יום, במקרר. מחממים בתנור לפני ההגשה.

       

       

      לביבת פירה במלית פטריות

      קצת יותר מורכב להכנה, אבל איזו תמורה: כדורי פירה במלית פטריות טעימה. סכנת התמכרות!

       

       

      לביבות פירה ממולאות ומטוגנות (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
        לביבות פירה ממולאות ומטוגנות(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

         

        המרכיבים

        (כ־20 יחידות)

         

        לפירה

        • 2 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים וקלופים
        • 2 חלמונים
        • 4 כפות קמח
        • 4 כפות פירורי לחם
        • 2 כפות קורנפלור
        • מלח, פלפל שחור גרוס

        למלית

        • 2 כפות שמן
        • 1 סלסילה פטריות (שמפיניון או פורטובלו), קצוצות דק
        • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק מאוד
        • לטיגון: שמן 

         

        ההכנה

        1. הפירה: שמים בקערה את תפוחי האדמה – מוודאים שהם צוננים וללא נוזלים. מוסיפים את החלמונים. בקערה נפרדת מערבבים את שאר מרכיבי הפירה. מוסיפים לקערה עם התפודים ומועכים הכל בממעך מתאים (או במזלג) למחית אחידה, ללא גושים. מאחסנים במקרר עד להמשך השימוש (עד 3 ימים).

        2. המלית: מחממים במחבת את 2 כפות השמן. מטגנים היטב את הפטריות והבצל, עד שהם זהובים ולא נותרים נוזלים במחבת. מוסיפים מלח ופלפל ומניחים לצינון מלא (אפשר להכין עד 3 ימים מראש).

        3. הרכבת הלביבות והטיגון: מחממים מחבת עם מעט שמן לטיגון. יוצרים מהפירה כדור בקוטר פינג־פונג (אם צריך, עושים זאת בידיים רטובות). יוצרים שקע במרכז וממלאים בכפית ממלית הפטריות. סוגרים את הפירה מעל המלית ומשטחים קלות, בעדינות. מניחים מיד במחבת. יוצרים כך עוד לביבות ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהן משחימות משני הצדדים. מגישים חם.

         

         

        לביבות ירוקות עם גבינה בולגרית

        ירקות ועשבי תיבול בלביבה נהדרת שאפשר לגרר או לקצוץ דק. אפשר להחליף את האפונה בברוקולי או בשעועית ירוקה, קצוצים דק.

         

         

        לביבות ירוקות מגוררות ומטוגנות (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
          לביבות ירוקות מגוררות ומטוגנות(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

           

          המרכיבים

          (כ־25 יחידות קטנות)

           

          • 1 תפוח אדמה גדול (כ־400 גרם), קלוף ומגורר גס
          • כ־1/2 כוס אפונה מוקפאת שהופשרה, מעוכה מעט
          • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק (למשל: נענע, כוסברה, שמיר, פטרוזיליה, בזיליקום או סלרי)
          • 1 בצל בינוני, קלוף ומגורר גס
          • 1/2 כוס רצועות כרוב דקות
          • 50 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
          • 2 ביצים
          • 3-2 כפות גדושות קמח
          • מלח, פלפל שחור גרוס
          • שמן לטיגון

           

          ההכנה

          1. שמים בקערה את כל מרכיבי הלביבות, משתמשים רק ב־2 כפות קמח, ומערבבים לעיסה. מומלץ לטעום ולתקן תיבול (אפשר להכין עד יומיים מראש, ולשמור במקרר. מניחים ניילון נצמד על פני העיסה עצמה, למנוע מגע עם האוויר).

          2. מחממים שמן במחבת ומטגנים רק לביבה אחת, עד הזהבה. אם היא מתפרקת – מוסיפים עוד כף קמח לעיסה ומערבבים. מטגנים את הלביבות על להבה בינונית, כ־3 דקות מכל צד, עד שהירקות מתרככים והלביבות מוכנות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

          • איך שומרים? עד יום, במקרר. מחממים בתנור לפני ההגשה.

           

           

          לביבות גבינה מתוקות

          5 דקות הכנה, ויש לכם את התשובה להגדרה "לביבה חמה ומתוקה".

           

           

          לביבות גבינה מתוקות מזולפות ומטוגנות (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
            לביבות גבינה מתוקות מזולפות ומטוגנות(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

             

             

            המרכיבים

            (כ־30 יחידות קטנות)

             

            • 250 גרם גבינה לבנה (באחוזי שומן לפי העדפתכם)
            • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
            • 2 ביצים
            • 1/2 כוס קמח
            • 1/4 כפית אבקת אפייה
            • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
            • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
            • לטיגון: שמן או חמאה
            • להגשה: אבקת סוכר, רוטב שוקולד, ריבה

             

            ההכנה

            1. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים. מעבירים את העיסה לשק זילוף (ומומלץ לסגור אותו באטב מתאים).

            2. מחממים מחבת מתאימה עם מעט שמן או חמאה. גוזרים בקצה שק הזילוף חור קטן (בקוטר של פחות מ־1/2 ס"מ) ומזלפים עיגולים קטנים בקוטר 6-5 ס"מ למחבת. מטגנים על להבה בינונית־נמוכה כדקה־שתיים מכל צד. אם צריך, מוסיפים עוד שמן או חמאה במהלך הטיגון. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

            3. בוזקים על הלביבות אבקת סוכר ומגישים לצד רוטב שוקולד וריבה.

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד