מתקשים לעמוד מול קסמם של מאכלי החג? קבלו טיפים מדיאטן

שלוש מילים פשוטות יעזרו לכם לשמור על שפיות בחנוכה: איזון, גיוון ומינון - השתמשו בהן כדי לנווט בין כל הפיתויים ולבחור במה שבריא יותר, והכי טוב? פשוט הכינו לבד

צחי כנען

|

02.12.18 | 08:54

צריכים אמצעים דרסטיים כדי להשתלט על עצמכם? אל תגזימו (צילום: Shutterstock)
צריכים אמצעים דרסטיים כדי להשתלט על עצמכם? אל תגזימו (צילום: Shutterstock)

כבר כמה חודשים שהסופגניות קורצות לנו מכל עבר. אם הצלחתם להתאפק עד כה, זה כנראה בגלל שאמרתם לעצמכם שהחג עדיין לא הגיע ולכן אין סיבה לאכול מהן. ועכשיו? תיכף יגיעו מכל עבר ההזמנות להדלקת הנרות ולמסיבות של הילדים, בהן יגישו לא רק את הסופגניות אלא גם שלל מאכלים אחרים שיודעים לעורר את בלוטות הטעם.

 

מה יעשו אלה הרוצים להימנע מכל השומנים ותופעות הלוואי שלהם? יאמצו שיטה שתגרום להם לצאת נשכרים משני הצדדים: גם לאכול את הסופגניה וגם להשאיר אותה שלמה (או: לצאת במינימום נזק):

 

1) איזון: חשוב להבין שלשומנים יש תפקיד חיוני בתפריט ולכן אין צורך להימנע מהם לחלוטין. עם זאת צריכה מוגזמת שלהם בשילוב פחמימות ריקות עתידה לגרום לבעיות בריאותיות, כגון סוכרת, השמנה וכו'. לכן, אל תשבעו שלא תגעו בסופגניות 'בחיים', הקצו להן מקום בתפריט, כדי למנוע תחושת קיפוח שעלולה להביא למצב של שבירה.

 

החליטו עם עצמכם מתי תאכלו את הסופגניה המושלמת שלכם, הסתפקו במנות קטנות (סופגניית מיני היא המצאה נפלאה), והקפידו על חומרי גלם בריאים יותר. כך למשל תוכלו לוותר בקלות על גושי בצק קרים במשרד כי אתם מתכננים להתפנק בסופגניות תוצרת בית שיגישו בהדלקת נרות בערב.

 

>> ממשיכים לאזן - כדי לסבר את האוזן, בסופגניה ממוצעת אחת יש כ-350 קלוריות השווים לשעה וחצי של הליכה מהירה. לכן, כדאי לנצל את החג (גם אם זה יום חופש אחד) לטיולים עם כל המשפחה. כך תרוויחו פעילות גופנית פשוטה ומהנה לצד זמן איכות עם היקרים לכם.

 

 מה יקרה לגוף אם תאכלו סופגניה כל יום? לחצו וגלו (צילום: Shutterstock)
מה יקרה לגוף אם תאכלו סופגניה כל יום? לחצו וגלו (צילום: Shutterstock)

 

2) גיוון: מרשים לעצמכם סופגניה קטנה אחת בכל יום? מה עם לביבות פריכות וטעימות או מאפים חגיגיים? זה חשוב לתת מקום למה שטעים לכם אבל כדאי גם לגוון, גם במאכל עצמו (למשל לסופגניות יש המון צורות: סופגניות אפויות, סופגניות אשל, סופגניות שמרים, סופגניות מאודות, בנוסף לאינספור מילויים שונים).

 

 

שבצו בתפריט החגיגי שלכם גרסאות בריאות יותר של המאכלים שאתם נהנים מהם וגם הכינו דברים חדשים מחומרי גלם איכותיים. אם אתם מארחים, הציעו מנות במגוון שיטות הכנה ולא רק מטוגנים.

 

 

 החלטתם על לביבות? הקליקו לרעיונות נפלאים (צילום: יוסי סליס, סגנון והפקה: נטשה חיימוביץ')
החלטתם על לביבות? הקליקו לרעיונות נפלאים (צילום: יוסי סליס, סגנון והפקה: נטשה חיימוביץ')

 

3) מינון: כבר החלטנו שכן אוכלים וגם מה אוכלים, עכשיו השאלה היא 'כמה אוכלים?', כאשר ברור שהתשובה אינה מתייחסת לסלטים או לירקות. התשובה שלכם צריכה להתחשב בבחירה שעשיתם, למשל אם בחרתם לאכול סופגניה אפויה, תדעו שהפחתתם באופן משמעותי את כמות הקלוריות. אם בחרתם לטגן, חשוב שתוסיפו מעט שמן טרי בכל סבב טיגונים וזאת על מנת למנוע חמצון הפוגע באיכותו.

 

>> טיפ למטגנים: הוספת כמה כפות יין לבן או אלכוהול מתאים אחר לבלילה, תוריד גם היא את מינון השומן. בעת טיגון, האלכוהול מתאדה ומונע את ספיגת השמן. וכמובן אל תוותרו על הוצאת המטוגנים בכף מחוררת על גבי נייר סופג.

 

>> ממשיכים למנן: עשו החלפות כדאיות. למשל, אפשר להמיר לפחות חלק מהסוכר בממתיק מתאים ואף לקצץ בכמותו. אתם לא חייבים הר של אבקת סוכר מלמעלה וגם אם כן, האם גם הבצק חייב להיות בטעם עוגתי? בחנו היטב גם את המילויים וגם את מרכיבי הלביבות ותחליטו כמה סוכר ושומן אתם כן רוצים להכניס לגוף.

 

צחי כנען הוא דיאטן קליני המתמחה בהרזיה ומטבוליזם במעבדה לאבחון מטבולי

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד