לביבה בהרכבה עצמית: בופה סביב המחבת שיוציא את כ-ו-ל-ם מרוצים
רעיון מדליק לאירוח בחנוכה: במקום לטגן מראש לביבות, ארגנו מזנון עם המון תוספות ותנו לכל אחד להכין ולטגן לעצמו לביבה לפי טעמו

המון קעריות, שבכל אחת מהן תוספת טעימה אחרת. משפחת לסטר מרכיבה לביבות (צילום: לי לסטר)
כמו כל משפחה בישראל, גם אנחנו מתכנסים בחנוכה כדי להדליק נרות ולאכול מאכלים מטוגנים. בשנה שעברה, רגע לפני שניגשתי להכין את לביבות תפוחי האדמה הקבועות, חשבתי פתאום שבעצם כל אחד אוהב את הלביבה שלו עם תוספות אחרות. החלטתי שהפעם האירוח בחנוכה יהיה שונה, וכל אחד יזכה להרכיב את הלביבה שלו לפי טעמו.
סידרתי על הדלפק במטבח המון קעריות, שבכל אחת מהן תוספת טעימה אחרת – ירקות, עשבי תיבול, גבינות ועוד. על הכיריים עמדו שלוש מחבתות עם שמן. כל אחד מהאורחים אסף לקערה אישית את המרכיבים שמהם רצה להכין לביבה, יצק אותם לאחת המחבתות הלוהטות, ונהנה ממנה שהתאימה בול לטעמו.

אז מה צריך כדי להכין מזנון לביבות בהרכבה עצמית?
- 3-2 מחבתות עם שמן, לטיגון הלביבות.
- קעריות ריקות, שבתוכן יערבבו האורחים את הלביבות שלהם.
- קערה עם ביצים טרופות וקערה עם קמח – יש להוסיף מהם לכל לביבה לפני הטיגון.
- קערות עם תוספות. אלה התוספות שאני הגשתי – אתם מוזמנים כמובן לגוון לפי טעמכם:
- תפוחי אדמה, מבושלים ומגוררים
- גבינה צהובה מגוררת
- גזר מגורר
- קישואים מגוררים
- בטטה מגוררת
- פטריות חתוכות
- בצל לבן או סגול, קצוץ
- בצל ירוק קצוץ
- פטרוזיליה קצוצה
- כוסברה קצוצה
- קוביות חצילים מטוגנות
- מלח
- פלפל שחור

על הדלפק קעריות עם תוספות, על הכיריים מחכות המחבתות. מזנון הלביבות(צילום: אסנת לסטר)
ואם בכל זאת בא לכם להכין מראש – הנה
מתכון ללביבות תפוחי אדמה עם עשבי תיבול
מתכון של שוש עטר מנצרת עילית.
מרכיבים
14-12 לביבות
- 4 תפוחי אדמה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מיץ לימון
- 1/4 כוס סולת
- שמן לטיגון
- בצל, קצוץ
- 1 כוס דחוסה עשבי תיבול קצוצים: כוסברה, פטרוזיליה ושמיר (כולם או חלק מהם)
- כרפס (קרשה גבעולים) + מתי מוסיפים?
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור
- קורט כמון
- קורט כורכום
- 2 פרוסות לחם (ללא הקשה), מושרות במים וסחוטות היטב

לביבות תפוחי אדמה עם עשבי תיבול(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם רכים. מצננים מעט, קולפים ומועכים למחית.
- מוסיפים למחית את הסודה, מיץ הלימון והסולת ומערבבים לתערובת אחידה.
- מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה קלה.
- מוסיפים לתערובת הפירה את הבצל המטוגן, עשבי התיבול ופרוסות הלחם ומערבבים. מעבירים למקרר לכ-30 דקות – ועד ליממה (לא לוותר על המנוחה – היא חיונית להתייצבות התערובת, כדי שלא תתפרק בטיגון).
- טועמים את התערובת, ואם צריך מתקנים תיבול.
- מחממים במחבת שמן לטיגון.
- יוצרים מהתערובת לביבות (אם היא רכה מדי משתמשים בכף). מנמיכים את האש ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע