לביבה בהרכבה עצמית: בופה סביב המחבת שיוציא את כ-ו-ל-ם מרוצים

רעיון מדליק לאירוח בחנוכה: במקום לטגן מראש לביבות, ארגנו מזנון עם המון תוספות ותנו לכל אחד להכין ולטגן לעצמו לביבה לפי טעמו

אסנת לסטרפורסם: 29.11.18 17:25
המון קעריות, שבכל אחת מהן תוספת טעימה אחרת. משפחת לסטר מרכיבה לביבות (צילום: לי לסטר)
המון קעריות, שבכל אחת מהן תוספת טעימה אחרת. משפחת לסטר מרכיבה לביבות (צילום: לי לסטר)
כמו כל משפחה בישראל, גם אנחנו מתכנסים בחנוכה כדי להדליק נרות ולאכול מאכלים מטוגנים. בשנה שעברה, רגע לפני שניגשתי להכין את לביבות תפוחי האדמה הקבועות, חשבתי פתאום שבעצם כל אחד אוהב את הלביבה שלו עם תוספות אחרות. החלטתי שהפעם האירוח בחנוכה יהיה שונה, וכל אחד יזכה להרכיב את הלביבה שלו לפי טעמו.

 

סידרתי על הדלפק במטבח המון קעריות, שבכל אחת מהן תוספת טעימה אחרת – ירקות, עשבי תיבול, גבינות ועוד. על הכיריים עמדו שלוש מחבתות עם שמן. כל אחד מהאורחים אסף לקערה אישית את המרכיבים שמהם רצה להכין לביבה, יצק אותם לאחת המחבתות הלוהטות, ונהנה ממנה שהתאימה בול לטעמו.

 

     

    אז מה צריך כדי להכין מזנון לביבות בהרכבה עצמית?

    • 3-2 מחבתות עם שמן, לטיגון הלביבות.
    • קעריות ריקות, שבתוכן יערבבו האורחים את הלביבות שלהם.
    • קערה עם ביצים טרופות וקערה עם קמח – יש להוסיף מהם לכל לביבה לפני הטיגון.
    • קערות עם תוספות. אלה התוספות שאני הגשתי – אתם מוזמנים כמובן לגוון לפי טעמכם:

        - תפוחי אדמה, מבושלים ומגוררים

        - גבינה צהובה מגוררת

        - גזר מגורר

        - קישואים מגוררים

        - בטטה מגוררת

        - פטריות חתוכות

        - בצל לבן או סגול, קצוץ

        - בצל ירוק קצוץ

        - פטרוזיליה קצוצה

        - כוסברה קצוצה

        - קוביות חצילים מטוגנות

        - מלח

        - פלפל שחור

     

    על הדלפק קעריות עם תוספות, על הכיריים מחכות המחבתות. מזנון הלביבות (צילום: אסנת לסטר)
      על הדלפק קעריות עם תוספות, על הכיריים מחכות המחבתות. מזנון הלביבות(צילום: אסנת לסטר)

       

      ואם בכל זאת בא לכם להכין מראש – הנה

      מתכון ללביבות תפוחי אדמה עם עשבי תיבול

      מתכון של שוש עטר מנצרת עילית.

       

      מרכיבים

      14-12 לביבות

       

      • 4 תפוחי אדמה
      • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
      • 1/4 כפית מיץ לימון
      • 1/4 כוס סולת
      • שמן לטיגון
      • בצל, קצוץ
      • 1 כוס דחוסה עשבי תיבול קצוצים: כוסברה, פטרוזיליה ושמיר (כולם או חלק מהם)
      • כרפס (קרשה גבעולים) + מתי מוסיפים?
      • 1 ביצה
      • 1 כפית מלח
      • פלפל שחור
      • קורט כמון
      • קורט כורכום
      • 2 פרוסות לחם (ללא הקשה), מושרות במים וסחוטות היטב

       

      לביבות תפוחי אדמה עם עשבי תיבול (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
        לביבות תפוחי אדמה עם עשבי תיבול(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

         

        אופן ההכנה
        1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם רכים. מצננים מעט, קולפים ומועכים למחית.
        2. מוסיפים למחית את הסודה, מיץ הלימון והסולת ומערבבים לתערובת אחידה.
        3. מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה קלה.
        4. מוסיפים לתערובת הפירה את הבצל המטוגן, עשבי התיבול ופרוסות הלחם ומערבבים. מעבירים למקרר לכ-30 דקות – ועד ליממה (לא לוותר על המנוחה – היא חיונית להתייצבות התערובת, כדי שלא תתפרק בטיגון).
        5. טועמים את התערובת, ואם צריך מתקנים תיבול.
        6. מחממים במחבת שמן לטיגון.
        7. יוצרים מהתערובת לביבות (אם היא רכה מדי משתמשים בכף). מנמיכים את האש ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה.

         

        • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

        וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

        בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

        כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

        עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

        (צילום: אסף אמברם)