
קְרוֹפְנֶה - סופגניות אלבניות אפויות עם אוריאו
מרכיבים
- 1/2 כוס חלב, חמים
- 4 כפיות סוכר קנים אורגני
- 50 גרם שמרים יבשים
- 1 ק״ג קמח כוסמין
- 2 כפיות מלח
- 100 גרם שמן קוקוס, מומס
- 4 חלמונים
- 2 כפות רום או קוניאק
- 1 קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 1 קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה, טרופה
למילוי קרם אוריאו
2 חבילות עוגיות אוריאו קרם לבן/שוקולד
לציפוי
- אבקת סוכר
- עוגיות אוריאו
אופן הכנה
- מערבבים את החלב עם 2 כפיות סוכר קנים והשמרים ומניחים בצד ל-15 דקות.
- בתוך קערת מיקסר מערבבים את הקמח, המלח, תערובת השמרים והקוקוס המומס.
- מוסיפים את החלמונים בהדרגה תוך כדי ערבול.
- מוסיפים את יתר סוכר הקנים, הרום, הקליפה המגורדת מלימון ותפוז והווניל וממשיכים ללוש את הבצק במשך 10 דקות.
- מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים את הבצק עד שהוא רך, אחיד ואינו דביק.
- יוצרים כדור מהבצק ומניחים בקערה משומנת, מכסים עם ניילון נצמד ומניחים במקום חמים ולח למשך שעה וחצי - שעתיים (או עד שהבצק מכפיל את נפחו). בימים קרירים כדאי לכסות את הקערה עם שמיכה עבה.
- בוצעים מהבצק חתיכות, יוצרים כדורים בגודל הרצוי ומסדרים על גבי תבנית המרופדת בנייר אפיה עם רווחים של 10 ס״מ
- ביניהם. מברישים בביצה.
- מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת של 30-20 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, אופים את הסופגניות 20-15 דקות, עד שהן תפוחות וזהובות. מוציאים ומצננים.
- המילוי: מפרקים את העוגיות לבודדות, מגרדים מהן את המילוי לתוך קערה. מחממים את הקרם בקערה וממלאים בו שק זילוף עם צנטר ייעודי למילוי. ממלאים את הסופגניות.
- מקשטים באבקת סוכר ובעוגיות אוריאו.

קְרוֹפְנֶה - סופגניות אפויות עם אוריאו(צילום: הודליה כצמן Bake Care)
סופגניות פפנאש גבינתיות עם מסקרפונה
מרכיבים
תבנית שקעים למאפינס עגולים או לדונאטס
- 500 גרם גבינת ריקוטה / מסקרפונה
- 100 גרם סוכר קוקוס / קנים אורגני
- 350 גרם קמח כוסמין לבן
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- קורט מלח
- 2 ביצים
- שמן קוקוס לטיגון
למילוי
- ממרח חלבה או חמאת בוטנים או ריבה שאוהבים
לקישוט
- אבקת סוכר, פירות יער
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (לדונאטס או למאפינס עגולים).
- מערבבים יחד את הגבינה, הסוכר, הקמח, הווניל, הסודה והמלח.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- יוצקים את התערובת לשקעים ואופים בתנור 30-25 דקות, או עד שהסופגניות מזהיבות. מוצאים, מניחים לצינון ומחלצים.
- המילוי: חוצים את הסופגניות ומורחים את המילוי או מורחים את המילוי בחלק התחתון של הסופגניות, מוסיפים גם פירות יער ומחברים כל שתי סופגניות לסנדביץ'. מפדרים באבקת סוכר.

סופגניות גבינה מתוקות(צילום: הודליה כצמן Bake Care)
הודליה כצמן היא בעלת בלוג לאפיה בריאה . מתכונים נפלאים נוספים לחנוכה תוכלו למצוא בחוברת המיוחדת שלה לכבוד החג.