
פשטידת פסטה וגבינות עם פטריות ומנגולד (צילום: מירי צדוק)
פשטידת פסטה וגבינות עם פטריות ומנגולד
מרכיבים
תבנית בגודל כ-20X30 ס"מ
- 1/2 חבילה (250 גרם) אטריות רחבות
- 2 חבילות מנגולד
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 1 סלסילה פטריות שמפיניון או פורטובלו, פרוסות דק
- 250 גרם גבינה בולגרית 5% שומן, מגוררת
- 150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
- 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג'
- 2 ביצים, טרופות
- 2 כפות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- מעט אגוז מוסקט
- 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן (חשוב שלא יהיו רכות מדי) ומסננים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים הלבנים ונפטרים מהגבעולים.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים כדקה, עד שהם מאבדים מנפחם. מוסיפים את הפטריות, מטגנים 2 דקות נוספות ומסירים מהכיריים. מצננים כמה דקות ומסננים היטב מנוזלים.
- שמים בקערה את האטריות, הגבינות, הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת המנגולד המסוננת ומערבבים.
- משמנים את התבנית (אם רוצים, אפשר גם לפזר בה מעט פירורי). מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ומפזרים את גבינת הפרמזן.
- אופים כ-30 דקות, עד שפשטידת הפסטה מזהיבה.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
פשטידת פסטה פרווה עם פטריות ועגבניות שרי

פשטידת פסטה פרווה עם פטריות ועגבניות שרי(צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
4-3 מנות
- 400 גרם ספגטי (או פסטה אחרת), מבושל לפי הוראות היצרן
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל סגול, קצוץ
- 1 סלסילה פטריות שמפניון, פרוסות
- 10 עגבניות שרי, חצויות
- 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 ביצים
- עלים מענף אחד של טימין
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים בשמן זית תבנית בינונית.
- מחממים במחבת כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-2 דקות, עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים דקה. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים דקה נוספת.
- מוסיפים את הספגטי, מערבבים עד שהוא נעטף ברוטב ומסירים מהכיריים.
- טורפים בקערה את הביצים עם הטימין. מוסיפים את הפסטה והרוטב ומערבבים מיד. מעבירים לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד להשחמה.
- עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

ויש גם פשטידת פסטה עם כרובית וגבינות. לחצו על התמונה