אטריות עם פטריות! 2 פשטידות עם הצירוף הטעים של שני המרכיבים

צמד פשטידות פסטה עם פטריות, שלוקחות את השילוב לכיוונים שונים: האחת חלבית עם גבינות ומנגולד, השנייה פרווה עם עגבניות

מירי צדוק

|

27.11.18 | 10:12

פשטידת פסטה וגבינות עם פטריות ומנגולד (צילום: מירי צדוק)
פשטידת פסטה וגבינות עם פטריות ומנגולד (צילום: מירי צדוק)

פשטידת פסטה וגבינות עם פטריות ומנגולד

 

מרכיבים

תבנית בגודל כ-20X30 ס"מ

 

  • 1/2 חבילה (250 גרם) אטריות רחבות
  • 2 חבילות מנגולד
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון או פורטובלו, פרוסות דק
  • 250 גרם גבינה בולגרית 5% שומן, מגוררת
  • 150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג'
  • 2 ביצים, טרופות
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • מעט אגוז מוסקט
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת

 

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן (חשוב שלא יהיו רכות מדי) ומסננים.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  3. מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים הלבנים ונפטרים מהגבעולים.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים כדקה, עד שהם מאבדים מנפחם. מוסיפים את הפטריות, מטגנים 2 דקות נוספות ומסירים מהכיריים. מצננים כמה דקות ומסננים היטב מנוזלים.
  5. שמים בקערה את האטריות, הגבינות, הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת המנגולד המסוננת ומערבבים.
  6. משמנים את התבנית (אם רוצים, אפשר גם לפזר בה מעט פירורי). מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ומפזרים את גבינת הפרמזן.
  7. אופים כ-30 דקות, עד שפשטידת הפסטה מזהיבה.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

פשטידת פסטה פרווה עם פטריות ועגבניות שרי

 

פשטידת פסטה פרווה עם פטריות ועגבניות שרי (צילום: מירי צדוק)
    פשטידת פסטה פרווה עם פטריות ועגבניות שרי(צילום: מירי צדוק)

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    • 400 גרם ספגטי (או פסטה אחרת), מבושל לפי הוראות היצרן
    • שמן זית לטיגון
    • 1 בצל סגול, קצוץ
    • 1 סלסילה פטריות שמפניון, פרוסות
    • 10 עגבניות שרי, חצויות
    • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • 1/4 כפית פפריקה חריפה
    • 1/2 1 כפיות מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
    • 2 ביצים
    • עלים מענף אחד של טימין

      

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים בשמן זית תבנית בינונית.
    2. מחממים במחבת כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-2 דקות, עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים 2 דקות נוספות.
    3. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים דקה. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים דקה נוספת.
    4. מוסיפים את הספגטי, מערבבים עד שהוא נעטף ברוטב ומסירים מהכיריים.
    5. טורפים בקערה את הביצים עם הטימין. מוסיפים את הפסטה והרוטב ומערבבים מיד. מעבירים לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד להשחמה.

     

     

      ויש גם פשטידת פסטה עם כרובית וגבינות. לחצו על התמונה

       

        (צילום: סיון שטרנבך)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר חלבי
      צמחוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג