לחפוף בלי לחפף: מתי לנקות את מברשות האיפור ואיך עושים את זה

מאוד מפתה להשקיע במוצרי טיפוח חדשים, אך הפריט החשוב ביותר בתיק האיפור הוא דווקא המברשת. איך לתחזק אותה כדי למנוע זיהומים, נזקים וכתמי צבע על הפנים?

אסי טוחןפורסם: 31.12.18 09:04
רק מברשת נקייה תדאג לכך שקרם הבסיס לא יסגיר את נוכחותו למרחקים והצלליות לא ייראו ככתמי צבע חסרי חן על העפעפיים (צילום: Shutterstock)
רק מברשת נקייה תדאג לכך שקרם הבסיס לא יסגיר את נוכחותו למרחקים והצלליות לא ייראו ככתמי צבע חסרי חן על העפעפיים (צילום: Shutterstock)
פיתחה אובססיה לניקוי מברשות האיפור שלה. סקרלט ג'והנסון (צילום: Matt Winkelmeyer/GettyimagesIL)
פיתחה אובססיה לניקוי מברשות האיפור שלה. סקרלט ג'והנסון (צילום: Matt Winkelmeyer/GettyimagesIL)

מתאפרות אדוקות כמוני, נוטות לפתח יחסי תלות של ממש עם מברשות האיפור שלהן. אחרי הכול, המברשות הן אלה שאחראיות באמת למראה האיפור הנחשק ללא רבב. זה אולי לא מרגש כמו לקנות את האיפור עצמו, אך מברשת טובה היא לרוב השקעה ארוכת טווח. ההיצע היום עשיר מתמיד, וכבר לא חייבים להוציא הון ולרכוש רק בחנויות איפור מקצועי כמו איל מקיאג', מאק, בובי בראון, בועז שטיין ונייל סטודיו. אפשר לגוון ולרכוש מברשות גם ממותגי איפור לא יקרים, כמו MILUCCA של סופר-פארם, לורד אנד ברי, לוריאל ורשת סאקרה.

 

אז המותג פחות חשוב, אבל כדי ליהנות מהמברשות – מוכרחים להקפיד על תחזוקה נכונה ולהעניק לשערותיהן חפיפה לפחות אחת לשבועיים. או אם את סקרלט ג'והנסון, אפילו פעם בשבוע. מתברר שלכוכבת ההוליוודית הנודעת יש אובססיה של ממש לניקוי מברשות האיפור שלה, והיא נוהגת להרחיב את הדיבור עליהן בכל הזדמנות ובכל ראיון העוסק בהרגלי הטיפוח שלה.

 

מניסיוני ארוך השנים, גיליתי כי מעט מאוד נשים מקפידות לחפוף את מברשות האיפור שלהן. למעשה, מרבית הנשים לא חופפות את מברשות האיפור שלהן אף פעם. אז אם להשתמש במשפט המפורסם מהסרט "אישה יפה", מדובר ב-Big Mistake. Huge. הסיבה לכך היא לא רק נושא ההיגיינה המובן מאליו. מברשות מלוכלכות לעולם לא ימלאו את תפקידן כהלכה, ובוודאי לא יעניקו מראה אחיד וחלק. רק מברשת נקייה תדאג לכך שקרם הבסיס לא יסגיר את נוכחותו למרחקים והצלליות לא ייראו ככתמי צבע חסרי חן על העפעפיים.

 

1. מברשת מספר 187, 286 שקל, מאק; 2. מברשת לפיסול הפנים, 320 שקל, חן אלקבץ; 3. מברשת לברונזר וסומק, 29.90 שקל, סקארה; 4. מברשת פיסול דו-צדדית, 40 שקל, לוריאל; 5. מברשת מייק אפ, 295 שקל, סיגל תדמור בנייל סטודיו רעננה; 6. מברשת לפנים ולגוף, 34.90 שקל, MILUCCA בסופר-פארם; 7. מברשת מייק אפ, 275 שקל, איל מקיאג'
    1. מברשת מספר 187, 286 שקל, מאק; 2. מברשת לפיסול הפנים, 320 שקל, חן אלקבץ; 3. מברשת לברונזר וסומק, 29.90 שקל, סקארה; 4. מברשת פיסול דו-צדדית, 40 שקל, לוריאל; 5. מברשת מייק אפ, 295 שקל, סיגל תדמור בנייל סטודיו רעננה; 6. מברשת לפנים ולגוף, 34.90 שקל, MILUCCA בסופר-פארם; 7. מברשת מייק אפ, 275 שקל, איל מקיאג'

     

    איך לשמור על מברשות האיפור?

    טיפים לטכניקות ניקוי מהירות מהמאפרים בישראל

     

    נטע סקלי, סניור ארטיסט במאק ישראל: "הניקיון של מברשות האיפור הוא הכרחי, כי אם הן עמוסות בבקטריות ובחומר, הן לא מתפקדות. יש חומרים שצריך לנקות מהמברשת אפילו משימוש לשימוש, כמו אייליינר ג'ל עמיד, צלליות קרם עמידות ומייק-אפ עמיד. אם לא מנקים, המברשות נסתמות ולא מבצעות את תפקידן, ולאורך זמן זה הרסני. כמאפרת, אני אובססיבית לניקיון המברשות שלי אחרי כל שימוש, כי מדובר בכלי עבודה שחייב להיות היגייני, מקצועי ו-Smooth. מברשת מעולה תחזיק אפילו 20 שנה, אם שומרים עליה כראוי. אני מנקה את המברשות שלי אחרי כל לקוחה עם נוזל מיוחד של מאק (67 שקל), שהוא על בסיס אלכוהול, גם מנקה וגם מחטא. אני ממליצה לכל אחת להחזיק בבית נוזל ניקוי כזה, כדי לנקות ולחטא את המברשות במהירות שיא. אחת לשבועיים יש לחפוף את כל המברשות שהיו בשימוש, עם סבון נוזלי, שמפו או סבון מוצק לפנים או לידיים. אני אוהבת להשתמש בסבון הכלים של פיירי. שמה קצת בכף היד, מרטיבה את סיבי המברשת מתחת לברז (חשוב לא לתת למים לחדור לחיבור בין המברשת לסיבים), ובתנועות מעגליות על כף היד חופפת עד שהיא חוזרת לצבע המקורי שלה. סוחטת בעדינות עם הכיוון של הסיבים ומניחה לייבוש כשהראש באוויר. עד למחרת בבוקר זה יבש. למשתמשות כבדות באיפור יש גם משטח מיוחד לניקוי מברשות, כמו קרש הכביסה שהיה פעם".

     

    שרונה מלאייב, מאפרת בצוות האקדמיה של איל מקיאג': "ניקיון המברשות הוא סופר חשוב, כי אופן הביצוע שלהן משתנה לגמרי כשהמברשות ספוגות בחומרים. הן מתקשות והאיפור נמרח באופן לא אחיד. שלא לדבר על הדבקה עצמית חוזרת במקרה של אקנה או הרפס בשפתיים. אני מהמרת ש-90 אחוז מהנשים לא מנקות את מברשות האיפור שלהן לעולם. אני ממליצה על ניקוי יסודי אחת לשבוע ולשמור אותן במקום סגור. לא להניח על שידה ולחשוף אותן לאבק. אני מנקה בעזרת נוזל כלים, שמוציא את השומן והלכלוך באופן מאוד יסודי, עם קערה מלאה במים ובסבון פיירי. משרה בה לכמה דקות את כל המברשות ושוטפת היטב מתחת למים זורמים, עד שלא יוצא מהן לכלוך או צבע. אחר כך משרה אותן בקערה עם מרכך כביסה, ושוב שוטפת במים זורמים ומניחה אותן באלכסון על מגבת, כדי שהמים יחלחלו החוצה ולא לידית האחיזה של המברשות. לא להאיץ את הייבוש עם פן. לתת להן יממה להתייבש לבד. יש לאיל מקיאג' גם נוזל לניקוי מברשות (99 שקל), עם תמציות קמומיל אנטי בקטריאליות ואנטי דלקתיות וללא פרבנים".

     

    בועז שטיין, מאפר ובעלים של מותג האיפור המקצועי בועז שטיין: "כיום המברשות שלי כולן סינתטיות. הטכנולוגיות היום מאוד מתקדמות ואין צורך בשיער טבעי יותר. הכי טוב לרחוץ אותן כמו שרוחצים את השיער. עם שמפו וקונדישנר לריכוך ואז לשטוף היטב, לספוג את עודפי המים עם מגבת ולייבש אותן בעמידה, לא בשכיבה, בתוך כוס. הרבה פוחדים שהמים יחדרו לידית העץ, אבל אם היו רואים איך מייצרים את המברשות עם דבק אפוקסי, אז גם אחרי 700 מיליון שנה המים לא יחדרו. כשהמברשות מתייבשות בעמידה, השיער שלהן לא מתעוות. יש לי חומר מיוחד לחיטוי מברשות (40 שקל), שמפרק גם וירוסים והרפס. ההתאיידות מהירה ואז תוך 3-2 דקות יש מברשת נקייה בלי פיגמנטים או וירוסים. מתיזים על מגבת נייר ומנקים את המברשות".

     

    חן אלקבץ, מאפרת שבין לקוחותיה נמנות שרה נתניהו, מריה קארי ומורן אטיאס: "מברשת טובה עושה את כל ההבדל באיפור. בתור מאפרת ומתאפרת, תמיד היה לי חלום למברשת Luxury שעושה הכול – גם לסומק, גם לקונטור וגם לברונזר. את המברשת שלי (320 שקל) ייצרתי באותו מפעל שמייצר לטום פורד ולארמאני, ועם אותה צפיפות שיער טבעי וידית עץ יוקרתית. הלכתי על שיער עזים, שנחשב למשובח במברשות איפור. במברשת משיער טבעי, החומר לא נספג. אפשר לנער אותה, או לרפרף אותה על טישו, והיא שוב הופכת לנקייה. מבחינתי, אין מה להשוות בין שיער טבעי לסינתטי מבחינת הטשטוש, המעברים והתחושה למאופרת. לפעמים, כשאני מגיעה ללקוחות פרטיות, אני נבהלת מהמברשות שלהן ומעבירה להן קורס זריז בחפיפת מברשות. אי אפשר להתאפר עם מברשות לא נקיות. הן יוצרות לכלוך, במקום שהאיפור ייראה רענן, נקי וזוהר. אני ממליצה לנקות ביסודיות לפחות פעם בחודש, ואפילו יותר. מברשת מייק-אפ אפילו פעם בכמה ימים. עם שמפו ומרכך, בתנועות סיבוביות עדינות על כף היד. לשטוף, לסחוט ולהניח במאוזן על מגבת".

     

     

    סיגל תדמור, מנהלת ההדרכה בקורס לאיפור בנייל סטודיו: "מברשות צריך לנקות פעם בשבוע עם פיירי צהוב, כי אחרת הן הופכות למחוספסות. מברשת טובה ומטופלת היטב, תחזיק לפחות 15 שנה. לממהרות, אני ממליצה לנקות אותן עם מגבת נייר עם קצת חומר ניקוי מיוחד, כדי שיהיו מצוחצחות ומחוטאות כהלכה וברגע".

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    בעבר היא היתה עיתונאית וכותבת מדור הלייף-סטייל "חיים טובים" במוסף 7 ימים, עד שהחליטה להתעמק בנפלאות עולם היופי, והפכה לפריקית מוטרפת של טיפוח מוקפד, איפור רענן, תכשירי שיער יוקרתיים וכל מה שביניהם. בדרך, היא הוציאה לאור ספרים ומאמרים על סודות הטיפוח של מרכזי היופי והספא המובילים בעולם, הטריקים של גדולי המאפרים בעולם, והכול אודות בשמים