מרוץ החימוס: מי מארבעת מתכוני החומוס האלה ייכנס למטבח שלכם?

בסלט, במרק, בתבשיל ובקציצות: אנחנו מספקים לכם ארבעה מתכונים נהדרים עם גרגירי חומוס – לכם רק נשאר להחליט את מי כדאי לאמץ (ולדעתנו – את כולם)

Xnet

|

25.11.18 | 11:53

סלט גרגירי חומוס עם פלפל וסלרי (צילום: אפרת סיאצ'י)
סלט גרגירי חומוס עם פלפל וסלרי (צילום: אפרת סיאצ'י)

סלט גרגירי חומוס עם פלפל וסלרי / אפרת סיאצ'י

סלט מהיר הכנה עם ניגוד מעניין בין הרכות של החומוס לפריכות של הסלרי.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 1 קופסת שימורים של גרגירי חומוס, מסוננת מנוזלים
  • 1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/3 כוס גבעולי סלרי קצוצים
  • 1/3 כוס עלי סלרי קצוצים דק
  • לתיבול: 2 כפות שמן זית, 1כף מיץ לימון, 1 שן שום כתושה, 1/4 כפית כמון, מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את גרגירי החומוס, הפלפלים וגבעולי ועלי הסלרי.
  2. מערבבים בקערית את כל מרכיבי התיבול. יוצקים על הירקות ומערבבים.

 

  • עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

מרק חומוס אדום / חיה אילונה דר

מרק חומוס עשיר עם עגבניות, תפוחי אדמה ועשבי תיבול.

 

מרק חומוס אדום (חיה אילונה דר)
    מרק חומוס אדום(חיה אילונה דר)

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • שמן קנולה לטיגון
    • 1 בצל גדול קצוץ
    • 100 גרם (1 חבילה קטנה) רסק עגבניות
    • 2 כוסות גרגירי חומוס קפואים
    • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
    • 2 עצמות בקר (עם בשר ומח)
    • 2 גרונות הודו
    • 2 כוסות ציר ירקות או ציר בקר
    • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
    • 1 כוס כוסברה קצוצה
    • 2 כפות קמח

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
    2. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט עשבי התיבול והקמח, וכן מים עד ל-2/3 מגובה הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי.
    3. מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים חצי שעה נוספת.
    4. מערבבים את הקמח עם כמה כפות מהמרק ומוסיפים למרק. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהמרק מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

     

    • עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג  "From Haya with Love"

     

     

    קציצות חומוס, קינואה ועדשים בתנור / דפנה אוסטר מיכאל

    קציצות אווריריות, רכות ומשביעות, שגם טבעונים יכולים לזלול.

     

    קציצות חומוס, קינואה ועדשים בתנור (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
      קציצות חומוס, קינואה ועדשים בתנור(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

      מרכיבים

      20-15 קציצות

       

      • 1/2 כוס עדשים כתומות
      • 1/3 כוס קינואה
      • שמן זית
      • 1 בצל גדול, קצוץ
      • 1 גזר גדול, מגורר
      • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
      • 1 תפוח אדמה מבושל
      • 1/2 פלפל ירוק חריף
      • 2 שיני שום, כתושות
      • חופן נדיב של עלי בזיליקום או פטרוזיליה
      • 1/2 כפית כמון
      • מלח, פלפל שחור גרוס
      • 1 כוס פירורי לחם

       

      אופן ההכנה

      1. משרים את העדשים והקינואה בקערות מים נפרדות במשך כשעה.
      2. מבשלים את הקינואה כ־10 דקות בהרבה מים רותחים (כמו פסטה), עד שהיא מתרככת. מסננים היטב.
      3. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
      4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה.
      5. שמים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט פירורי הלחם, וטוחנים לתערובת גסה ואחידה.
      6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית. שמים את פירורי הלחם בצלחת עמוקה.
      7. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות בקוטר 6-5 ס"מ וטובלים אותן בפירורי הלחם משני הצדדים. מעבירים לתבנית ומטפטפים מעט שמן זית על כל קציצה.
      8. אופים את קציצות הקינואה והחומוס כ-10 דקות מכל צד, עד להזהבה.

       

      • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

       

       

      מנזלה - תבשיל גרגירי חומוס וחצילים / אסנת לסטר

      מתכון שקיבלתי מהמאזינה תחיה כהן מטבריה בתוכנית הרדיו "סיר לשבת". 

       

      מנזלה - תבשיל גרגירי חומוס וחצילים (צילום: אסנת לסטר)
        מנזלה - תבשיל גרגירי חומוס וחצילים(צילום: אסנת לסטר)

         

        מרכיבים

        • 250 גרם גרגירי חומוס, מושרים לילה במים
        • שמן זית
        • 1 בצל גדול קצוץ
        • 1 כפית אבקת מרק עוף
        • 1 כפית כורכום
        • מלח
        • פלפל שחור טחון
        • 1 חציל גדול או 2 חצילים קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות

         

        אופן ההכנה

        1. שמים את החומוס על מגבת, מכסים במגבת נוספת ועוברים על החומוס עם מערוך – כך רוב הקליפות ייפרדו מהגרגירים מעבירים את הגרגירים לקערה עם מים, מערבבים, ומוציאים את הקליפות שצפות על פני המים. מסננים.
        2. שמים את החומוס לסיר וממלאים את הסיר במים. מביאים לרתיחה, מורידים מהאש ומסננים. פעולה זו אמורה לגרום לחומוס לייצר פחות גזים במערכת העיכול.
        3. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל, תוך ערבוב, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את החומוס ומים חמים עד לכיסוי הגרגירים. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש קטנה, עד שהחומוס רך והנוזלים הצטמצמו. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
        4. מוסיפים לסיר את קוביות החציל ומבשלים 15 דקות נוספות (אם רוצים, אפשר לטגן את החצילים לפני שמוסיפים אותם לסיר).

         

         

          ויש גם מתכון לחומוס ביתי מושלם כמו בחומוסייה - לחצו על התמונה

           

            (צילום: אסנת לסטר)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          מתכון מהיר
          כשר פרווה
          טבעוני
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (1 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג