עוגיות מגולגלות פרווה עם קוקוס וריבה מבצק פריך על בסיס שמן

בלי מרגרינה ובלי צורך לקרר את הבצק: עוגיות מושלמות לאוהבי קוקוס שאפשר לאכול גם אחרי ארוחה בשרית. ואם תרצו לגוון - יש רעיונות למליות נוספות

דפנה אוסטר מיכאל

|

22.11.18 | 19:57

עוגיות מגולגלות פרווה עם קוקוס וריבה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגיות מגולגלות פרווה עם קוקוס וריבה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

3 גלילות

 

לבצק

  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
  • קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
  • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • קורט מלח

 

למלית

  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) קרם קוקוס
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/4 2 כוסות (225 גרם) קוקוס טחון
  • 3 כפיות קורנפלור
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) ריבת תות, רצוי עם חתיכות פרי

 

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: טורפים בקערה את הביצה והשמן. מוסיפים את מיץ התפוזים וקליפת התפוז וטורפים שוב. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מכסים ושומרים במקרר.
  2. המלית: מחממים בסיר את קרם הקוקוס, הסוכר וסוכר הווניל עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקוקוס והקורנפלור וממשיכים לבשל, תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהכיריים ומקררים.
  3. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  4. העיצוב והאפייה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים את אחד מחלקי הבצק למלבן דק.
  5. מורחים על הבצק 1/3 ממלית הקוקוס. מניחים פס של ריבה לאורך מרכז המלבן ומגלגלים לגלילה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים באותו אופן 2 גלילות נוספות.
  6. אופים כ-30 דקות, עד שהגלילות מזהיבות.
  7. מצננים מעט וחותכים לפרוסות כשהגלילות עדיין חמימות. מקררים לגמרי ושומרים בקופסה אטומה.

 

רוצים לגוון? עוד רעיונות למילוי

  • ממרח תמרים מעורבב עם אגוזים, קינמון, וקליפת תפוז מגוררת.
  • 50 גרם שוקולד מריר/חלב מומס, מעורבב עם 3 כפות טחינה גולמית, מעט קינמון ו-4-3 כפות אגוזים טחונים.
  • 1/4 כוס דבש מעורבבת עם 3 כפות טחינה ומעט קינמון. לאחר שמורחים את הבצק מפזרים אגוזי מלך.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג