
עוגיות מגולגלות פרווה עם קוקוס וריבה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
3 גלילות
לבצק
- 1 ביצה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
- קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
- 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- קורט מלח
למלית
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) קרם קוקוס
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1/4 2 כוסות (225 גרם) קוקוס טחון
- 3 כפיות קורנפלור
- 1/2 כוס (120 מ"ל) ריבת תות, רצוי עם חתיכות פרי
אופן ההכנה
- הבצק: טורפים בקערה את הביצה והשמן. מוסיפים את מיץ התפוזים וקליפת התפוז וטורפים שוב. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מכסים ושומרים במקרר.
- המלית: מחממים בסיר את קרם הקוקוס, הסוכר וסוכר הווניל עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקוקוס והקורנפלור וממשיכים לבשל, תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהכיריים ומקררים.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- העיצוב והאפייה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים את אחד מחלקי הבצק למלבן דק.
- מורחים על הבצק 1/3 ממלית הקוקוס. מניחים פס של ריבה לאורך מרכז המלבן ומגלגלים לגלילה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים באותו אופן 2 גלילות נוספות.
- אופים כ-30 דקות, עד שהגלילות מזהיבות.
- מצננים מעט וחותכים לפרוסות כשהגלילות עדיין חמימות. מקררים לגמרי ושומרים בקופסה אטומה.
רוצים לגוון? עוד רעיונות למילוי
- ממרח תמרים מעורבב עם אגוזים, קינמון, וקליפת תפוז מגוררת.
- 50 גרם שוקולד מריר/חלב מומס, מעורבב עם 3 כפות טחינה גולמית, מעט קינמון ו-4-3 כפות אגוזים טחונים.
- 1/4 כוס דבש מעורבבת עם 3 כפות טחינה ומעט קינמון. לאחר שמורחים את הבצק מפזרים אגוזי מלך.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"